خانه » بیماری های قسمت فوقانی بازو

بیماری های قسمت فوقانی بازو

بیماری استخوان فوقانی بازو
آنچه می خوانید...

بیماری های قسمت فوقانی بازو

آیا از بیماری های بازو اطلاعی دارید ؟

آیا می دانید علائم بیماری های بازو چیست و چه کار باید انجام دهید ؟

در این مقاله به بررسی بیماری های بازو پرداخته می شود که شاید به ندرت دیده شوند ولی به خاطر نا آشنا بودن افراد از این بیماری ها معمولا به آن بی توجهی می کنند که باعث بروز مشکلات جدیدی تر می شود .

استومیلیت حاد چیست ؟

استئومیلیت در اندام فوقانی نسبت به اندام تحتانی شایعتر است . با این حال ، استخوان بازو یک محل کاملا شناخته شده برای عفونت های منتقل شونده از مسیر جریان  خون می باشد . ( به ویژه متافیز فوقانی )

  • آسیب شناسی

استخوان بازو هیچگاه مستقیما توسط ارگانیسم های خارج از بدن دچار عفونت نمی شوند و این بسیار نادر است . زیرا شکستگی های عارضه دار در این استخوان نادر هستند . عفونت های این استخوان معمولا از مسیر جریان خون و از یک کانون عفونی در نقطه دیگر از بدن به وجود می آید . این نوع عفونت عمدتا در کودکان دیده می شود و معمولا از متافیز استخوان بازو به ترتیب درون مفصل شانه و آرنج قرار گرفته است ، عفونت این متافیز ها می تواند مستقیما به مفصل مجاور منتشر شده ، آرتریت عفونی به وجود آورد .

  • علائم بیماری

علائم عمومی عفونت و تب در این بیماران وجود دارد . درد شدید موضعی در محل این عفونت احساس می شود . در معاینه بالینی ، تندرنس شدید و کاملا محدود به ناحیه ی مبتلا ، معمولا نزدیک یک انتهای استخوان ، وجود دارد . در مراحل بعدی ، تورم و افزایش گرمای پوست و آبسه ی مواج ، ممکن است دیده شود . حتی در مواردی که مفصل به علت تجمع مایع رخ می دهد . با این حال ، اگر عفونت مفصل رخ ندهد ، حرکات مفصل تنها به طور خفیف محدود می شود و یا اصلا محدود نمی شوند .

  • تصویر برداری

رادیوگرافی این ضایعات در ابتدا هیچ گونه اختلالی را نشان نمی دهد . پس از گذشت دو هفته غالبا کاهش تراکم استخوان به صورت موضعی و تشکیل استخوان جدید زیر پریوست رخ می دهد . اما این تغییرات در ابتدا ممکن است خفبف باشند . در اسکن رادیوایزوتوپ ، افزایش بازجذب در ناحیه ی مبتلا دیده می شود .

بیماری استخوان فوقانی بازو
بیماری استخوان فوقانی بازو

استرومیلیت مزمن

استئومیلیت مزمن چرکزای استخوان بازو ، مانند سایر استخوان ها تقریبا همیشه عارضه ی استئومیلیت حاد درمان نشده یا مقاوم به درمان می باشد . استخوان غالبا در تمام طولش ضخیم شده ، ممکن است ترشحات چرکی مداوم یا مکرر از یک سینوس وجود داشته باشد و حملات تشدید درد موضعی و افزایش ضخامت پوست نیز رخ دهد . در رادیوگرافی ، افزایش ضخامت و نواحی لکه ی اسکلروز وحفرات داخل استخوانی دیده می شود و گاهی سکستروم نیز وجود دارد .

تومور های استخوان

  • تومورهای خوش خیم

استئوکندروما ، استئویید استئوما و تومور های غول آسا همگی ممکن است در استخوان بازو رخ دهند اما هیچ یک در این استخوان شایع نیستند . محل معمول آن ها انتهای فوقانی استخوان بازو می باشد که غالبا در نزدیکی سطح مفصلی گسترش می یابد . این تومور عمدتا در بالغین جوان دیده می شود و ویژگی های عمومی آن مانند تومور سلول غول آسا در سایر استخوان ها می باشد .

  • درمان تومورهای خوش خیم استخوانی

خطر بالای عود تومور پس از کورتاژ ساده و انجام پیوند استخوانی را باید با احتمال معلولیت ناشی از برداشتن انتهای فوقانی استخوان بازو مقایسه نمود . در مورد هر بیمار باید جداگانه توسط جراح ارتوپد ارزیابی انجام شود اما اگر تومور بزرگ است ، برداشتن موضعی قسمت مبتلای استخوان و جایگزینی آن با پروتز های فلزی ارجح می باشد .

  • تومور های بدخیم

شیوع تومور های اولیه بدخیم در اندام فوقانی نسبت به اندام تحتانی بسیار کمتری است و موارد این تومورها تنها به طور اتفاقی دیده می شود . با این حال ، استئوسارکوما ، کندروسارکوما ، اومور یوئینگ و میلوم متعدد را به عنوان علل احتمالی ضایعات تخریبی و دردناک استخوان بازو باید مطرح کرد .

دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپدی ، جراح و متخصص بیماری های استخوانی و مفاصل ، آرتروسکوپی ، تعویض مفاصل ارتوپد خوب در تهران می باشد . تجربیات بسیاری را کسب کرده است و توانسته است بیماران زیادی را بهبود ببخشد اگر شما هم جز افرادی هستید که از بیماری های مفاصل رنج می برید می توانید به همراه دکتر نصیری جهت درمان آن اقدام نمائید . جهت تعیین وقت قبلی می توانید با شماره های تماس 02177844569 – 02177825556-02188878411 – 02188788671 تماس حاصل نمائید .

کیست های استخوانی

کیست های استخوانی ساده و آنوریسمی ممکن است در استخوان بازو مشاهده شوند . استخوان بازو شایع ترین محل رخداد کیست های ساده استخوانی می باشد که به ویژه در کودکان یا بالغین و در انتهای فوقانی استخوان دیده می شوند . این کیست ها جایگزین ساختار طبیعی استخوان شده و در 50 درصد موارد ممکن است باعث بروز شکستگی پاتولوژیک به عنوان علامت آغازین بیماری شوند . کیست های ساده را می توان به سادگی در نظر گرفت زیرا اکثر این ضایعات تا بزرگسالی خود به خود بهبود می یابند .

کیست های بزرگ ممکن است باعث شکستگی های پاتولوژیک شوند بنابراین ابتدا باید محتویات این کیست ها را تخلیه نمود  و سپس محلول کورتیکواستروئید یا مغز استخوان اتولوگ را به داخل آن ها تزریق نمود . اکثر شکستگی های محل کیست ها با درمان های محافظتی بهبود می یابند و به ندرت به تثبیت داخلی محل شکستگی در استخوان بازو نیاز می شود .

نتیجه گیری

بیماری ها در  بازو ها از جمله بیماری های استخوان است که در افراد دیده می شود . در نتیجه توصیه می شود در صورت مشاهده هر گونه علائم های ذکر شده به پزشک ارتوپد مراجعه نمایید تا برای درمان اقدامات لازم صورت گیرد .

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *