خانه » جراحی افزایش قد

جراحی افزایش قد

آنچه می خوانید...

همه ما از تاثیرات بلند بودن قد در اندام و اعتماد به نفس افراد آگاه هستیم . البته برخی از افراد با داشتن قد های متوسط هم موفق ، خوشتیپ و بسیار جذاب هستند اما دسته از از افراد علاقه دارند که قد بلندتری داشته باشند و بتوانند مقداری ویژگی های ظاهری خود را دچار تغییر نمایند.

بلند بودن قد همچنین نقش به سزایی در اعتماد به نفس افراد برای حضور در جامعه و البته برخی از موارد دیگر دارد. امروزه به کمک تکنولوژی و با دستان هنرمند پزشکان متخصص و دکتر بهنام نصیری در این زمینه می توان جراحی افزایش قد را انجام داد. هرچند که در گذشته بلندتر شدن امری نشدنی و غیر ممکن بود و بسیاری از افراد به دلایل جهش های ژنتیکی و یا ویژگی های وراثتی دچار عدم رشد قد و کوتاهی قد می شدند اما امروزه علاوه بر شیوه هایی که برای کنترل کوتاهی قد در نظر گرفته می شود می توان از جراحی افزایش قد برای ایجاد زیبایی ظاهری بیشتر کمک گرفت .

افزایش قد

جراحی افزایش قد نوعی جراحی با هدف از بین بردن نابرابر طولی در اندام ها می باشد که امروزه از آن برای بلند شدن قد افراد نیز اتفاده می شود. امروزه کوتاهی قد یک مشکل محسوب نشده و می توان از طریق انجام جراحی نزد بهترین متخصص ارتوپد این مشکل را حل نمود. امروزه متقاضیان این گونه جراحی ها در سراسر دنیا افزایش یافته است. در ادامه این مقاله به نحوه انجام این جراحی و مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت.

جراحی افزاش طول اندام ها چیست؟

این نوع از جراحی برای رفع مشکل رشد غیر مساوی اندام ها استفاده می شود. یعنی در صورتی که فرد در اثر یک حادثه یا مشکل مادرزادی در رشد اندام ها به طور واضحی دارای نابرابری طولی باشد، جراحی افزاش طول استخوان ها توصیه می شود و نتیجه آن رفع عدم قرینگی اندام ها ست.

جراحی افزایش قد معمولا در افرادی انجام می شود که دچار نا برابری طولی در پاها هستند و یا اینکه تمایل به افزایش قد خود در هر دو پا هستند، این جراحی که باعث بلندتر شدن پاها می شود توسط بهترین متخصص ارتوپدی قابل انجام است و البته با میزان موفقیت مناسب و ایده آلی هم همرا می باشد. امروزه این جراحی با وجودی که شایع نیست، اما محبوب است و افرادی بسیاری را در سرتاسر جهان به سمت خود جذب می کند تا  بتوانند چند اینچ بلندتر به نظر برسند و از داشتن قد ایده آل خود لذت ببرند.

جراحی افزایش قد عمل ساده ای نیست و نیاز به پیش زمینه های بسیاری دارد، آمادگی جسمانی و شرایط بدنی فرد تاثیر به سزایی دارد و از این رو نیاز است که جراح تمامی موارد را مد نظر قرار دهد و بررسی های لازم را نیز در اختیار داشته باشد، از آنجا که این عمل جراحی بسیار حساس، ظریف و نیاز به دقت بالایی است تا نتیجه ایده آل را حاصل کند، نیازمند زمان و بررسی های  تخصصی فرد متثاضی خواهد داشت. تمام افرادی که علاقمند به جراحی هستند نمیتوانند از این عمل جراحی بهره ببرند و تنها کسانی که شرایط و پیش فاکتور های آن را در اختیار داشته باشد می تواند این عمل را انجام دهد .

پیش از انجام این جراحی معمولا بررسی های مختلفی انجام می شود و تنها درخواست بیمار برای انجام جراحی کافی نمی باشد و باید موارد زیادی بررسی شود. معمولا این جراحی برای سنین پایین انجام می شود و درصد موفقیت بالایی دارد. این جراحی امروزه یکی از جراحی های پر طرفدار جهان است که از طریق آن می توان قد را تا 13 سانتی متر افزایش داد.

این جراحی با ایجاد یک برش در استخوان های پا انجام می شود و پس از ایجاد برش در وسط استخوان، در فاصله میانی استخوان ها یک میله قرار می گیرد که با پیچ در جای خود فیکس می شود. این میله هر روز یک میلی متر بلند می شود و این روند تا زمانی که بیمار به قد مورد نظر خود برسد ادامه دارد.

تشخیص کوتاهی پا چگونه مشخص می شود؟

معمولا این جراحی برای افرادی که مشکلی ندارند پیشنهاد نمی شود و اگر اختلاف طول پا ها کمتر از 2سانتی متر باشد به فرد پوشیدن کفش مخصوص و … پیشنهاد می شود. در صورتی که این مشکل حاد باشد برای رفع آن جراحی انجام می شود. دلایلی که سبب اختلاف طول اندام ها هستند عبارتند از:

  1. بیماری های لگن
  2. سفتی یا کوتاهی عضلات
  3. آسیب به استخوان به طوری که رشد را تحت تاثیر قرار دهد.
  4. در برخی افراد با نا برابری طول پا ها ممکن است پای بلند کوتاه تر شود و این جراحی از بلند کردن استخوان راحت تر است.
  1. مشکلات مادرزادی مرتبط با استخوان ها
  2. افراد مبتلا به فلج مغزی
  3. افراد 18 تا 25 سال که رشدشان پایان یافته است.
  4. در مواردی که فرد به صورت مادرزادی کوتوله است و مشخص است دیگر رشد ندارد و چون غیر طبیعی است جراحی می تواند انجام دهد.

یکی از مزایای این جراحی برای افرادی که دارای نابرابری طول هستند، روی ترمیم آسیب لگن و رفع انحراف ستون فقرات نیز تاثیر دارد.

جراحی بلندی قد چه مدت زمانی طول می کشد؟

برای این که نتیجه ی این فرایند به شکل نهایی خود برسد نیازمند گذشت 6 تا 9 ماه است. در صورتی که فرد متقاضی بالای 65 کیلوگرم وزن داشته باشد نیاز است پس از جراحی از ویلچر یا عصا برای مدتی استفاده نماید تا فشار کمتری به پا ها وارد شود. جراحی افزایش قد می تواند باعث افزایش طول پا ها از 7 تا 10 سانتی متر شود.

نحوه انجام جراحی افزایش قد

برای انجام جراحی افزایش قد ، متخصص ارتوپد بعد از بررسی و تصویر برداری های لازم از بدن و به خصوص استخوان های پا ، در اتاق عمل و تحت بی هوشی عمومی ،برشی در استخوان های پا ایجاد  می نماید تا دسترسی کافی برای ایجاد تغییرات را داشته باشد، طی عمل استخوان پا را به دو قسمت تقسیم می کند. سپس از طریق جراحی، یک میله فلزی درون پا نصب خواهد کرد، این میله در حقیقت باعث افزایش قد می شود که با پیچ های مخصوص به استخوان اصلی پا متصل می شود و در جایگاه خود قرار می گیرد.سپس این میله هر روز به اندازه ۱ میلی متر افزایش طول پیدا می کند ، این میله باید به مرور زمان با استخوان ها هماهنگ شود تا بتواند ترمیم شود و در جای خود مستحکم بماند ، این اقدام توسط جراح ارتوپد انجام می ش، جراح تمامی موارد را مد نظر قرار می دهد و با ملاحظه تا جای ممکن قد متقاضی را افزایش می دهد، این پروسه کمی زمان بر خواهد بود   تا زمانی که استخوان ها بتوانند دوباره ترمیم شده و در اصلاح میله با استخوان اصلی جوش بخورد.

برای انجام این نوع جراحی دو روش مختلف وجود دارد که پزشک می تواند یکی از آن ها را با توجه به معاینه انجام شده انتخاب نماید:

استفاده از پین و قاب های مخصوص در قسمت خارجی پا که با آن فیکساتور خارجی می گویند.

استفاده از یک میله برای قرارگیری میان استخوان ها که با افزایش طول تدریجی باعث بلند شدن طول اندام می شود.

 برای انجام این جراحی با هر یک از روش های ذکر شده لازم است بیمار کاملا بیهوش شود. این جراحی به صورت قدم به قدم با استپ های زیر انجام می گردد:

  1. بریدن استخوان از ناحیه مخصوص
  2. قرار دادن پین و پیچ در محلی از استخوان
  3. اتصال میله های فلزی به پین ها

جراحان ارتوپد به این میله ها فیکساتور می گویند که سبب می شود ناحیه ای از استخوان که جدا شده است شروع به رشد کند و نسبت به رفع فاصله ایجاد شد تا نیمه ی دیگر استخوان اقدام نماید. این کار در نهایت سبب افزایش طول استخوان می شود.

سن مناسب جراحی افزایش قد

این جراحی برای تمامی سنین قابل انجام است اما توصیه اکید متخصص ارتوپد این است که در سنین جوانی و بعد از پایان دوران رشد انجام شود، این جراحی معمولاً برای افراد جوان، موفقیت آمیزتر بوده و نتایج ایده آل تری را نیز ارائه می نماید.بنابراین سن مهم ترین فاکتور اولیه برای بررسی های قبل از انجام جراحی می باشد، متأسفانه، برای بیشتر افراد بزرگسال، کار زیادی نمی توان برای افزایش قد انجام داد.

  عوارض جانبی جراحی افزایش قد

پزشک پیش از اقدام به انجام جراحی موظف است بیمار را از تمام عوارض جانبی عمل مطلع سازد و در صورت قبول کردن این عوارض از سوی بیمار جراحی را انجام دهد. این عوارض عبارتند از:

  1. خشکی مفصل و محدود شدن حرکت در مفاصل
  2. درد در ناحیه عمل شده
  3. احتمال آسیب به عصب ها
  4. عدم جوش خوردن استخوان ها یا دیر جوش خوردن
  5. احتمال بروز عفونت یا آمبولی در محل زخم
  6. بالا رفتن احتمال شکستگی در استخوان ها

پس از انجام جراحی و رسیدن بیمار به میزان قد موردنظر پزشک اقدام به خارج نمودن پین ها می کند؛ این جراحی می تواند سبب شود فرد حدود 7 سانتی متر افزایش طولی داشته باشد.برخی بیماران پس از انجام این جراحی ممکن است نیاز داشته باشند که برای رفع درد زانو یا پا های خود برای فیزیوتراپی اقدام نمایند. همچنین پزشک نیز برای رفع این مشکلاتراه های مختلفی ارائه می دهد.

 اقدامات لازم پس از جراحی افزایش قد

به کمک جراحی افزایش قد که امروزه در سراسر جهان انجام می شود می توان چیزی بین 10 الی 13 سانت افزایش قد را ایجاد نمود که این رقم برای فردی که از کوتاهی قد رنج می برد یک عدد معجزه آسا و باورنکردنی است. بد نیست بدانید که حتی 1 سانتی متر قد بلندتر تاثیرات به سزایی در ظاهر بدن خواهد داشت.

پزشک پس از جراحی دستورالعمل هایی درباره ی محدودیت های فعالیتی پس از عمل به بیمار توصیه می کند. همچنین پس از انجام جراحی برای حرکت استفاده از عصا به بیمار توصیه می شود و نیاز است فرد برای چند روز در بیمارستان بستری شود تا نتیجه ی مطلوب بگیرد که ممکن است در همین زمان فیزیوتراپی نیز انجام شود.

پس از انجام جراحی پزشک به بیمار مصرف مکمل هایی مانند کلسیم و ویتامین دی را توصیه می کند تا استخوان ها سریع تر رشد کنند. همچنین ممکن است برای برخی نیاز به بستن آتل پس از جراحی وجود داشته باشد. پس از گذشت چند روز پزشک فیکساتور را حرکت می دهد و برای انجام آن لازم است بیمار به مطب چندین بار مراجعه نماید.

این جراحی علاوه بر رفع مشکلات عدم قرینگی طول پا ها و رفع عوارض آن می تواند سبب افزایش قد شده و دغدغه افراد درباره این مشکل را از بین ببرد. امروزه برای روش های جدید نیازی به استفاده از فیکساتور خارجی نمی باشد. برای انتخاب روش درست جراحی لازم است پزشک از طریق معاینه بیمار بهترین روش را انتخب نماید.

دوران نقاهت پس از جراحی افزایش قد

این جراحی بسیار زمان بر و سخت است و نیاز به دوران نقاهت نسبتا طولانی مدتی دارد، در ازای لذت بلند تر شدن نیاز است که بیمار مراقبت های لازم و ملاحظات کافی را مد نظر قرار دهد. قطعا بعد از دوره ای حدودا 5 یا 6 ماهه نتیجه امر رو مشاهده خواهد نمود و از آن لذت می برد . اما در بسیاری از افرادی که وزن بالاتری از 60 کیلو دارند نیاز است که تا بهبودی کامل حتما از ویلچر استفاده کنند.ویلچر کمک می کند که فشار کمتری به پاها وارد شده و البته ترمیم استخوان ها نیز زودتر اتفاق بیافتد.

درکنار ارائه مطالب و مراقبت هایی که بعد از جراحی افزایش قد به شما اراده می شود، ممکن است که نیاز به مصرف برخی از مکمل های خاص داشته باشید، اما در حالت کلی  ممکن است مصرف مکمل های ویتامین D و کلسیم  به منظور افزایش استحکام و مقاومت استخوان ها و البته کوتاه شدن دوره ترمیم استخوان برایتان تجویز شود.برخی از افراد ممکن است به پوشیدن آتل یا بریس نیاز داشته باشند که به عنوان ابزارهای کمک کننده برای انجام حرکات روزمره لازم است. دیگر ابزارهایی که بعد از جراحی نیاز است تا از آن استفاده کنید، فیکساتور است که به پاها متصل می شود، پزشک فرایند حرکت دادن فیکساتور یا میله را چند روز پس از جراحی انجام می دهد  و البته نیاز است که  برای انجام این کار، چند بار باید به مطب متخصص ارتوپد مراجعه نمایید.

افزایش قد از جمله جراحی های پیچیده به شمار می رود که برای رسیدن به بهبودی نیاز است فرد مدت زمان خاصی را بگذراند اما مهم ترین نکته این است سک روز پس از عمل فرد شروع به راه رفتن کند.

پس از جراحی فرد نهایتاً 4 روز بستری خواهد شد و در این دوران فیزیوتراپی برای وی انجام می گردد. هنمچنین پس از جراحی عضلات کسیده می شوند تا فرد پس از بهبود احساس خشکی در عضلات نداشته باشد.

سوالات جراحی افزایش قد

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *