خانه » جلوگیری از آرتروز زانو

جلوگیری از آرتروز زانو

جلوگیری از آرتروز زانو
آنچه می خوانید...

جلوگیری از آرتروز زانو

یکی از شایع ترین مشکلات مفصل زانو، آرتروز زانو است که در جوامع امروزی مسائل مربوط به پیشگیری از آرتروز زانو بسیار حائذ اهمیت است . آرتروز بیماری مفصلی است که حدود ده تا پانزده درصد افراد بالای شصت سال از آن رنج می برند . آرتروز می تواند در هر مفصلی اثر بگذارد، زانو و لگن شایع ترین مفاصلی هستند که دچار این عارضه می شوند .

جلوگیری از آرتروز زانو
جلوگیری از آرتروز زانو

آرتروز چیست ؟

آرتروز در واقع یک بیماری تخریب مفصل است . یکی از شایع ترین و پرهزینه ترین بیماری های که انسان را در طول حیات دچار می کند . همان طور که می دانید آرتروز به معنای تخریب غضروف مفصلی ایجاد می شود بدین معنا که به طور طبیعی هر مفصلی از یک لایه صاف و صیقلی به نام غضروف تشکیل شده است که این غضروف مانع از افزایش فشار به سطوح زیرین، استخوان می شود . سطوح استخوان را از آن فشار حفظ می کند زمانی که به هر دلیل این غضروف آسیب ببیند، پدیده آرتروز رخ می دهد . حال ممکن است این آسیب ناشی از ضربات، بیماری ها و با بواسطه سن باشد . هر مفصلی می تواند دچار آرتروز شود اما بعضی از که تحمل کننده وزن هستند بیشتر در معرض این بیماری هستند که این مفاصل عبارتست از: اندام های تحتانی شامل زانو، لگن و بعد مفاصل بین مهره ای به فور دچار آرتروز می شوند و بقیه مفاصل به دنبال یک بیماری دچار آرتروز می شوند .

عوامل که ممکن است موجب شوند تا احتمال ایجاد ساییدگی مفصل زانو زیاد شود:

ارث

به طوری که در بعضی از  خانواده ها احتمال بروز استئوآرتریت زانو زیاد است .

چاقی

وزن زیاد موجب افزایش فشار بر روی زانو شده و احتمال ساییدگی آن را بیشتر می کند . چاقی یکی از عوامل ابتلا به آرتروز زانو است، بهتر است مراقب وزن خود باشید .

سن

با افزایش سن بیماری بیشتر و شدید تر می شود .

جنس

خانم های با سن بیش از 50 سال بیشتر در معرض این بیماری هستند .

ضربه

ضرباتی که در حین ورزش با آسیب هایی که به دنبال ضربات زانو ایجاد می شوند مانند: شکستگی، دررفتگی، پارگی منیسک و رباط های زانو می توانند در دراز مدت موجب آرتروز زانو شوند .

مشاغل خاص

شغل هایی که در آن ها کارهایی مثل: زانو زدن، چمباتمه زدن، راه رفتن بیش از سه کیلومتر در روز، برداشتن اشیاء بیش از 25 کیلو به طور مرتب و مستمر انجام می شود .

نشستن

نشستن روی زانو ها عادت اشتباهی است این حالت فشار زیادی بر روی مفاصل وارد می آورد . اگر در طول روز زیاد بر روی صندلی می نشینید، توصیه می شود هر یک  ساعت به مدت دو تا سه دقیقه از جای خود برخیزید و کمی قدم بزنید.

دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپد با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند . برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید .

تحرک

ورزش عضلات پار تقویت می نماید . اجسام سنگین را بلند نکنید، توصیه می شود در موقع خرید از کیف های چرخ دار استفاده نمایید .

علائم آرتروز زانو

علائم آرتروز زانو، درد زانو است در این بیماری درد به آهستگی شروع شده و شدت آن به آرامی افزایش می یابد . شدت درد بعد از راه رفتن، بالارفتن از پله و زانو زدن هم افزایش می یابد . بعد از مدتی مفصل متورم می شود و این می تواند به علت ضخیم شدن بافت سینوویال و یا به علت افزایش مایع سینوویال و یا به علت استئوفیت های زانو باشد .

پرانتزی شدن زانو یکی از علائم ساییدگی شدید زانو است . مفصل زانو ممکن است سفت شود به طوری که بیمار نمی تواند زانو را کاملا خم و یا راست کند . از دیگر علائم آرتروز پیشرفته زانو تغییر شکل مفصل است و این عارضه بیشتر در مواقعی پیش می آید که آسیب یک سمت زانو از سمت دیگر بیشتر باشد .

جهت کسب اطلاعات بیشتر به جراح ارتوپد خوب در تهران مراجعه نمایید .

مطالب مرتبط با این مقاله :

آرتروز آرنج

آرتروز مفصل شانه

آرتروز ستون فقرات

آرتروز مفصل لگن

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *