خانه » مراقبت های بعد از تعویض مفصل زانو

مراقبت های بعد از تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل زانو
آنچه می خوانید...

زمان بهبودی پس از جراحی زانو به مراقبت‌های پس از جراحی ارتباط نزدیکی دارد. با توجه به نوع جراحی که انجام شده است، مقاومت بدن بیمار، شرایط جسمانی بیمار پیش از جراحی و مراقبت‌های پس از جراحی، طول دوره‌ی نقاهت در هر فردی ممکن است متفاوت باشد.

تعویض مفصل زانو

مراقبت‌های پس از جراحی در بیمارستان

پس از اتمام جراحی و انتقال شما به بخش داخلی، از طریق ورید داروهایی برای شما تزریق خواهد شد که به بهبود درد کمک خواهد کرد.

در محل جراحی و روی زانو پانسمانی خواهید داشت تا از زخم شما محافظت نماید. ممکن است به مدت 24 ساعت یک لوله در محل زخم و جهت جلوگیری از جمع شدن مایعات در محل زانو قرار داشته باشد. پانسمان به صورت مرتب تعویض خواهد شد تا زمانی که از بیمارستان مرخص شوید. پس از ترخیص با توجه به آموزش‌های لازم خودتان یا یکی از همراهان می تواند آن را تعویض نماید.

راه رفتن پس از جراحی تعویض مفصل زانو

12 تا 24 ساعت پس از جراحی تعویض مفصل زانو (با توجه به نوع جراحی که انجام داده‌اید) می‌توانید به کمک پرستار روی پای خود بایستید و چند قدم راه بروید. سپس به شما آموزش داده می‌شود تا به کمک عصا و به صورت مستقل حرکت کنید. به طور کلی حدود یک هفته زمان نیاز است تا بتوانید به صورت مستقل و با کمک عصا راه بروید.

تمرینات فیزیروتراپی

پس از جراحی و در مدت زمانی که در بیمارستان بستری هستید یک فیزیوتراپ به شما کمک می نماید تا تمریناتی را جهت تقویت زانوی خود انجام دهید. پس از مرخص شدن و در منزل انجام این تمرینات را باید ادامه دهید و در صورت لزوم هفته‌ای چند جلسه برای ادامه‌ی جلسات فیزیوتراپی به کلینیک فیزیوتراپی یا بیمارستان مراجعه نمائید تا زمانی که بتوانید به سادگی و بدون کوچکترین مشکلی راه بروید در نظر داشته باشید که این جلسات شامل هزینه تعویض مفصل زانو نمی شود. انجام این تمرینات جهت جلوگیری از عوارض جانبی پس از جراحی یا در رفتگی مفصل جدید بسیار اهمیت دارد.

کنترل درد و التهاب پس از جراحی تعویض مفصل زانو       

با توجه به اینکه جراحی تعویض مفصل زانو یک جراحی تهاجمی می‌باشد پس از جراحی ممکن است مقداری درد داشته باشید. جهت کنترل درد در بیمارستان مسکن‌های تزریقی برای شما تجویز خواهد شد و پس از مرخص شدن با مصرف مسکن‌های خوراکی می‌توانید میزان درد و التهاب زانو را کاهش دهید.

جهت کنترل گردش خون و کاهش تورم در هنگام استراحت پاهای خود را کمی بالاتر قرار دهید.

زمان بستری در بیمارستان پس از جراحی تعویض مفصل زانو

در صورتی که تعویض جزئي مفصل زانو را داشته باشید و اگر حال جسمانی شما مساعد باشد و بتوانید چند قدم راه بروید معمولاً ظرف مدت 2 تا 3 روز مرخص خواهید شد اما گاهی لازم است تا مدت بیشتری بستری بمانید یا اینکه در برخی موارد ممکن است پزشک به شما اجازه دهد چند ساعت پس از جراحی به منزل بازگردید.

استراحت در منزل

پس از مرخص شدن از بیمارستان تا چند روز ممکن است احساس درد و ناراحتی داشته باشید که به مرور و با بهبود زانو بهتر خواهد شد.

لازم است به مدت حداقل 6 هفته فردی در منزل مراقب شما باشد.

تمرینات فیزیوتراپی را باید به صورت کامل در منزل ادامه دهید. انجام این تمرینات بخش مهمی از تمرینات توانبخشی در منزل خواهد بود و به شما کمک می نماید که سریعتر بتوانید راه بروید.

حدود 1 الی 2 ماه پس از جراحی می‌توانید استفاده از عصا را کنار بگذارید و فعالیت‌های روزانه‌ی خود را به آرامی شروع کنید.

به یاد داشته باشید که درد و تورم تا 3 ماه پس از جراحی همچنان ادامه دارد، در این مدت لازم است تا از هرگونه فشار به زانو و انجام فعالیت‌های سنگین خودداری نمائيد.

جهت بهبودی کامل تقریباً به 2 سال زمان نیاز است، در این مدت بافت اسکار زانو به مرور بهبود می‌یابد و ماهیچه‌ها با انجام تمرینات فیزیوتراپی تقویت خواهند شد.

حتی پس از بهبودی کامل باید از انجام حرکات ورزشی یا فعالیت‌های که احتمال سقوط و یا آسیب به زانو وجود دارد مانند اسکی و دوچرخه سواری پرهیز شود.

رانندگی پس از جراحی تعویض مفصل زانو

پس از اینکه توانستید زانوی خود را تا حدی خم کنید که در پیاده شدن و سوار شدن از ماشین مشکلی نداشته باشید و همچنین ماشین را به درستی کنترل کنید می‌توانید رانندگی را شروع نمائید. در افراد مختلف ممکن است این دوره‌ی زمانی، بازه‌ی متفاوتی را شامل شود اما به طور میانیگین 6 تا 8 هفته پس از جراحی می‌توانید رانندگی را شروع نمائید.

سایر مراقبت‌های پس از جراحی تعویض مفصل زانو

  • داروهای مسکن و ضد التهاب و هم چنین آنتی بیوتیک‌های تجویز شده را به صورت منظم مصرف نمائید.
  • هنگام خوابیدن زیر پای خود بالشت قرار ندهید زیرا می‌تواند منجر به خمیدگی همیشگی زانوی شما شود.
  • تا زمان بهبودی کامل از کفش‌های راحت استفاده نمائید.
  • تا زمانی که فیزیوتراپ به شما اجازه نداده است زانوی خود را خم نکنید.
  • در هنگام نشستن پاهای خود را کمی بالا نگه دارید و هر 3 الی 4 ساعت به مدت 20 دقیقه از کمپرس سرد جهت کاهش تورم استفاده نمائید.

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *