خانه » درمان پارگی تاندون پا

درمان پارگی تاندون پا

درمان پارگی تاندون پا
آنچه می خوانید...

درمان پارگی تاندون پا

همه ما در معرض آسیب دیدگی و پارگی تاندون پا می باشیم. پارگی تاندون یک عارضه بسیار دردناک می باشد. که بیمار در بسیاری از مواقع توانایی راه رفتن را از دست داده و ممکن است نیاز به گچ گیری یا آتل بندی باشد. اگر درمان پارگی تاندون پا سریعا انجام بگیرد، تاندون پا در بازه زمانی نسبتاً کوتاهی بهبود خواهد یافت اما اگر درمان در زمان مناسب انجام نگیرد، پارگی تاندون می تواند باعث آسیب دیدن مفصل شود. همچنین باعث می شود تاندون به تدریج منقبض و جمع شود. سن بیمار نیز نقش مهمی در ترمیم تاندون پاره شده دارد، چرا که التیام تاندون در جوانان بسیار سریع تر خواهد بود. بسته به وضعیت پارگی تاندون، التیام آن 6 الی 12 هفته طول خواهد کشید. لذا توصیه می شود که بیمار در این مدت وزن و فشار زیادی روی پای خود نیندازد و فعالیت های خود را محدود نماید.

درمان پارگی تاندون پا
درمان پارگی تاندون پا

علائم پارگی تاندون پا

شایع ترین علائم پارگی تاندون پا عبارتست از

• درد شدید در ناحیه آسیب دیده
• تورم ناحیه درگیر شده و صدا دادن پا
• دشواری حرکت و یا ناتوانی حرکت دادن پا
• التهاب و خونمردگی در ناحیه آسیب دیده
• حساسیت پا در محل پارگی تاندون

انواع پارگی تاندون

• پارگی ناقص تاندون پا: ممکن است پارگی تاندون پا بصورت ناقص باشد. پارگی ناقص درد بسیار شدیدی دارد بطوریکه می تواند بیشتر از پارگی تاندون کامل باشد. توصیه می شود در این حالت به هیچ وجه ناحیه آسیب دیده را حرکت ندهید. ممکن است لازم باشد از آتل یا گچ جهت تسریع روند درمان پارگی تاندون پا استفاده شود. همچنین توصیه می شود که هنگام راه رفتن بیمار از عصا استفاده نماید تا فشار بسیار کمی بر ناحیه آسیب دیده وارد شود.
• پارگی کامل تاندون پا: ممکن است پارگی تاندون در پا بصورت کامل اتفاق بیفتد. در این صورت ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد. هر گونه تاخیر در انجام عمل باعث آسیب دیدگی تاندون شده و منجر به کوتاهی و انقباض تاندون خواهد شد. دقت شود که پس از انجام عمل جراحی، هیچ گونه فشاری روی ناحیه مورد نظر وارد نکنید، شاید لازم باشد از عصا جهت کاهش فشار وارد بر ناحیه آسیب دیده استفاده نمایید.
فیزیوتراپی: هنگام پارگی تاندون بصورت ناقص، فیزیوتراپی درمان مناسبی برای التیام سریع تاندون ها می باشد. فیزیوتراپ تمرین هایی را با توجه به مکان آسیب دیدگی برای بیمار در نظر می گیرد. فیزیوتراپی پس از انجام عمل جراحی، کمک فراوانی در بهبودی بیمار می کند. همچنین باعث جلوگیری از آسیب مجدد تاندون پا می شود.

دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپدی – جراح و متخصص بیماری های استخوان و مفاصل – آرتروسکوپی – تعویض مفاصل می تواند با روش های گوناگونی بسته به نوع پارگی تاندون پا این بیماری را درمان کند و توصیه های لازم را در اختیار بیمار قرار دهد . همچنین شما عزیزانی که از بیماری پارگی تاندون پا رنج می برید می توانید با شماره های 02188878411 –  02188788671 و  02177844569 – 02177825556 تماس حاصل نمائید .

به چه علتی پارگی تاندون پا رخ می دهد

  • هر نوع صدمه ای به مچ پا و یا به صورت مسقیم که به آن وارد شود می تواند موجب پارگی تاندون پا شود .
  • فرد زمانی که مچ پا به صورت مسقیم به شکلی که با زمین تماس پیدا کند
  • ضعف در ماهیچه هایی که به تاندون اتصال پیدا می کند که موجب می شود فشاری بر روی تاندون اعمال شود .
  • استروئید می تواند موجب تضعیف شدن تاندون شود
  • بیماری های سیستمی دیگری که قادر است تاندون ها را تضعیف کند.
  • یک توقف و کم شدن حرکت یکباره موجب وارد شدن صدمه حاد به مچ پا می شود .

درمان پاره شدن بخشی از تاندون مچ پا

مچ پا می بایست حرکت نکند و معمولا 3 الی 6 هفته استراحت انجام شود تا تاندون ترمیم شود . فردی که به پارگی تاندون مچ پا دچار شده است باید به صورت کامل هیچ حرکتی نکند و مچ پای خود را با آتل ببندد و از چوبدستی و عصا جهت راه رفتن کمک گیرد که فشار وزن بر روی مچ پا نیفتد .

درمان پاره شدن کامل تاندون مچ پا

هنگامی که متخصص ارتوپدی عمل جراحی را توصیه می کند به این معناست که تاندون مچ پا به صورت کامل پاره شده است . به تعویض انداختن عمل جراحی موجب می شود تاندون ها کوتاه شوند – ساختمان تاندون ها متغیر شود و جریان خون کاهش پیدا کند .

پس از انجام جراحی بیمار می بایست مچ پای خود را حرکت ندهد و در زمان راه رفتن از عصا استفاده کند و فعالیت های خود را محدود کند چون فشاری بر روی مچ پا اعمال نشود .

پس از 2 الی 4 هفته پا قادر به این است که وزن بدن را متحمل شود و تمرینات فیزیوتراپی می بایستی شروع شود .

متخصص ارتوپدی تجویز می کند که پزشک فیزیوتراپ به بیمار برنامه منظمی ارائه دهد.

برخی از خدمات دکتر بهنام نصیری

تعویض مفصل زانو

جراحی مفصل لگن

تعویض مفصل شانه

تعویض مفصل مچ دست

راه های ارتباطی دکتر بهنام نصیری

 02188878411 – 02188788671

02177844569 – 02177825556

info@drbehnamnasiri.com

پیج اینستاگرام

کانال تلگرام

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم

گروه مدیریت سایت دکتر بهنام نصیری

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *