خانه » در رفتگی زانو

در رفتگی زانو

در رفتگی زانو
آنچه می خوانید...

در رفتگی زانو

در رفتگی زانو در کمترین مواقع رخ می دهد اما بسیار خطرناک می باشد در حالی که اگر به صورت صحیح درمان نشود می تواند عوارض زیادی را برای فرد به وجود آورد . برای رخ دادن در رفتگی زانو می بایستی نیروی زیادی به مفصل وارد شود تا بتواند لیگامان های متقاطع را پاره کند . با پاره شدن این لیگامان ها زانو ویژگی های مهم خود را از دست می دهد . این نیروی زیاد اصولا در تصادفات اتومبیل به زانو وارد می شود .

در رفتگی زانو
در رفتگی زانو

علائم در رفتگی زانو

در رفتگی زانو زمانی اتفاق می افتد که زانو از جای اصلی خود خارج می شود. استخوان های زانو، توسط بافت های همبندی به نام رباط، در کنار یکدیگر نگه داشته می شوند. هر یک از این رباط ها، مسئول ثابت نگه داشتن زانو درموقعیت های خاص هستند. در دررفتگی زانو، این رباط ها از هم جدا و یا اصطلاحا پاره می شوند.

دررفتگی زانو، به ندرت اتفاق می افتد، اما می تواند همزمان به قسمت های دیگر پا نیز آسیب وارد کند. به همین خاطر، در صورت بروز آسیب زانو، حتما نسبت به درمان سریع آن اقدام کنید.

دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپدی ، جراح و متخصص بیماری های استخوانی و مفاصل ، آرتروسکوپی ، تعویض مفاصل در تشخیص و درمان در رفتگی آرتروز زانو تجربیات بسیاری را کسب کرده است و توانسته است بیماران زیادی را بهبود ببخشد اگر شما هم جز افرادی هستید که دچار در رفتگی زانو شده اید می توانید به همراه دکتر نصیری جهت درمان آن اقدام نمائید . جهت تعیین وقت قبلی می توانید با شماره های تماس 02177844569 – 02177825556-02188878411 – 02188788671 تماس حاصل نمائید .

علائم و نشانه های دررفتگی زانو

–  کاهش دامنه حرکتی و این که ممکن است فرد قادر به تکان دادن یا خم کردن زانوی خود نباشد.

–  درد به هنگام ایستادن، به دلیل افزایش فشار به زانو. ممکن است به مرور زمان درد از بین برود، اما به معنای بهبود دررفتگی زانو نمی باشد.

–  حساس شدن زانو به هنگام لمس این ناحیه

–  تورم و التهاب زانو

–  تغییر وضعیت و شکل کاسه زانو

–  بی حس شدن انگشتان پا

در رفتگی زانو
در رفتگی زانو

در رفتگی زانو را چگونه می توان تشخیص داد

اصولا پس از اینکه زانو دچار در رفتگی می شود این مفصل به تنهایی در همان نواحی که صدمه دیده است جا می افتد  با این حال که درد و تورم زانو اصولا از علائمی است که به صورت همیشگی است که بر اثر در رفتگی زانو خود را شان می دهد . در این موقع حرکت دادن زانو بسیار برای بیمار دردناک می باشد و بیمار قادر نمی باشد روی زانویی که صدمه دیده است وزن خود را تحمل کند . اگرچه که زانو در همان موقعیت و وضعیت صدمه دیده و در رفته باقی بماند مفصل به صورت چشمگیری تغییر فرم و ظاهر می دهد و این مسئله به صورت بسیار واضح رویت می شود  . لازم به ذکر است در درفتگی زانو درصد زیادی وجود دارد که عروق و اعصاب نواحی این مفصل به شدت صدمه ببیند . عروق و اعصاب در زمان صدمه دیدن قسمت پشت زانو به استخوان هایی که دو سمت مفصل قرار دارند نه چندان دور نیستند و در مواقع در رفتگی و جابجایی استخوان ها این عروق و عصب ها به اندازه بیش از حدی به آن ها فشار وارد می شوند و یا به اندازه زیادی کشش پیدا می کنند . کشیدن و یا فشار وارد کردن به رگ قادر می باشد که صدمه به آن وارد کردن موجب گرفتگی آن همچنین شود که عواقب نشات از آن خون رسانی به ساق دچار اختلالاتی می شود و امکان دارد موجب سیاه شدن پا و ساق پا شود.

فشار وارد کردن یا کشیده شدن عصب های نواحی زانو هم قادر می باشد که آن ها را به فلجی دچار کند و احساس و حرکت پا را با مشکلاتی روبرو کند . به همین دلیل  هر پزشکی که برای هر بیمار در رفتگی زانو را در بیمار تشخیص دهد تمامی نواحی و موقعیت و وضعیت عروق و عصب های نواحی زانو را با دقت تمام بررسی می کند.در رفتگی زانو را می توان به وسیله رادیوگرافی بسیار آسان تشخیص داد . در مواقعی که صدمات عروقی مشکوک باشد پزشک از طریق تصویر برداری از رگ ها که به آن آنژیوگرافی گفته می شود استفاده می کند .

درمان در رفتگی زانو

زانو باید در اسرع وقت درمان و جا اندازی شود . اصلا احتیاجی به نیروی زیادی نیست و در بسیاری از مواقع می توان بدون هیچگونه نیاز به بی حسی یا بیهوشی زانو را جا انداخت . برخی مواقع به دلیل گیر کردم بافت ها در بین قطعات جا به جا شده جا اندازی به صورت موفقیت آمیز انجام می شود . در این مواقع به وسیله جراحی بافت ها کنار می رود و جا اندازی صورت می گیرد . در مواردی که در رفتگی زانو باز باشد و یا صدمه شریانی احتیاح به  ترمیم داشته باشد عمل جراحی صورت می گیرد .بعد از مدت زمانی زانو مدتی بی حرکت می شود و بعد از آن فیزیوتراپی برای افزایش دامنه حرکتی صورت می گیرد بعد از چندین هفته تا چندماه فیزیوتراپی امکان دارد بیمار احتیاج به عمل جراحی برای ترمیم لیگامان های صدمه دیده داشه باشد.

برخی از خدمات دکتر بهنام نصیری

تعویض مفصل زانو

جراحی مفصل لگن

تعویض مفصل شانه

تعویض مفصل مچ دست

راه های ارتباطی دکتر بهنام نصیری

 02188878411 – 02188788671

02177844569 – 02177825556

info@drbehnamnasiri.com

پیج اینستاگرام

کانال تلگرام

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم

گروه مدیریت سایت دکتر بهنام نصیری

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *