آرتروز آرنج
آرتروز یا استئوآرتریت یکی از بیماری های شایع مخصوصا در افراد مسن می باشد . استئوآرتریت در مفصل آرنجی که قبلا طبیعی بوده، هیچگاه رخ نمی دهد . در تقریبا همه موارد استئوآرتریت آرنج، یک عامل مستعد کننده به مدت چندین سال حضور داشته است . این عامل مستعد کننده معمولا آسیب سطوح مفصلی به علت یک شکستگی قبلی یا استئوکندریت دیسکان می باشد . در این مقاله قصد داریم به مطالبی نظیر ذیل بپردازیم .
- ورزش آرتروز ارنج
- آیا درمان گیاهی آرتروز دست ممکن است ؟
- غضروف آرنج
- علائم ساییدگی آرنج
- ورزش برای درد آرنج
- درد آرنج دست راست
- علائم آرتروز دست و گردن
- درمان ساییدگی آرنج
یافته های بالینی / علائم آرتروز آرنج
درد آرنج در این بیماران به آهستگی افزایش می یابد و با انجام کارهای سنگین تشدید می شود . بیمار ممکن است متوجه اختلال حرکت مفصل شود . در برخی موارد، حملات ناگهانی قفل شدن مفصل دیده می شود که نشان دهنده ی وجود یک جسم آزاد درون مفصل می باشد . سابقه ی یک آسیب یا بیماری قبلی آرنج غالبا وجود دارد . به طور مثال استئوکندریت دیسکان .
در معاینه بالینی، ضخیم شده قابل لمس لبه های مفصل به علت تشکیل استئوفیت ها وجود دارد . فلکشن و اکستنشن مفصل مختل شده اما چرخش ساعد کاملا طبیعی است . کریپتاسیون خشن طی حرکت آرنج وجود دارد .
رادیوگرافی مفصل
در رادیوگرافی مفصل، کاهش فضای غضروف مفصل و اُستئوفیت های نوک تیز در لبه های مفصل مشاهده می شوند . اجسام آزاد داخل مفصلی ( تشکیل شده از استئوفیت های جدا شده یا تکه های غضروف مفصل ) نیز ممکن است وجود داشته باشند .
نقش ورزش در آرتروز
آرتروز به معنای از بین رفتن غضروف مفصلی است و بیماری آرتروز درمان های مختلف دارد . از جمله درمان های در پیشگیری از آرتروز موثر است فعالیت های ورزشی می باشد .
برخلاف تصور افراد فعالیت نداشتن کمکی به درمان بیماری آرتروز نمی کند بلکه انجام فعالیت های ورزشی سبب قوی تر شدن عضلات می شود و هر چقدر عضلات اطراف مفصل مبتلا به آرتروز قوی تر باشد از پیشروی و پیشرفت آرتروز در ناحیه مورد نظر پیشگیری می شود .
دکتر بهنام نصیری جراح ارتوپد خوب در تهران با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند . برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید .
درمان آرتروز آرنج
بسیاری از بیماران که در مراحل اولیه ی آرتریت مراجعه می کنند، تنها درد گاهگاهی و محدودیت خفیف حرکات مفصل دارند و اطمینان بخشی در مورد بیماری و تعدیل فعالیت های روزمره برای آنها کافیست . سایر بیماران ممکن است به درمان های محافظتی با تجویز مسکن ها و فیزیوتراپی به شکل دیاترمی امواج کوتاه و تحرک بخشیدن به مفصل نیاز داشته باشند . در مواردی که درد شدید همه روزه وجود دارد یا خشکی و قفل شدن مفصل، عملکرد بیمار را مختل کرده است، معمولا انجام جراحی اندیکاسیون دارد . دبریدمان مفصل به صورت باز یا از طریق آرتروسکوپی جهت برداشتن استئوفیت ها و اجسام آزاد داخل مفصلی ممکن است موثر باشد، اما جهت بهبود چرخش ساعد ممکن است برداشتن سر استخوان رادیوس نیز لازم باشد . در تعداد اندکی از موارد، جایگزینی سطوح مفصلی استخوان های اولنا و بازو با پروتز با استفاده از تکنیک های گفته شده در درمان آرتریت روماتویید ضروری می باشد . تغییر محل عصب اولنار به قدام آرنج در زمان جراحی جهت رفع خطر آسیب بعدی عصب اولنار حائز اهمیت می باشد .
جهت کسب اطلاعات بیشتر به جراح ارتوپد خوب در تهران مراجعه نمایید.
برخی از خدمات دکتر بهنام نصیری :