آرتریت روماتوئید مفاصل انگشتان پا
بدشکلی قسمت قدامی کف پا یکی از علل شایع درد و ناتوانی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید می باشد، اما به علت مشکلات واضح تری که در سایر مفاصل اندام تحتانی در این بیماران وجود دارد . این شکل ممکن است نادیده گرفته شود .در این مقاله قصد داریم به مطالبی نظیر ذیل بپردازیم .
- ورم مفاصل انگشتان دست
- ورم انگشت شست پا
- درمان آرتریت انگشتان دست
- التهاب مفصل انگشت پا
- درد انگشتان پا از چیست
- درد انگشت کوچک پا
- ورم انگشتان پا
- سرطان انگشت پا
در این بیماری به طور مشخص مفاصل متاتارسوفالنژیال بیشتر درگیر می شوند . تخریب غضروف مفصلی، نیمه دررفتگی این مفاصل به سمت پشت و خمیده شدن انگشتان پا در این بیماری دیده می وشد . سپس، پینه های پوستی دردناک در کف پا روی ناحیه ی سربرجسته استخوان های متاتارس و پشت انگشتان پا که در وضعیت فلکشن قرار گرفته اند، در اثر فشار کفش تشکیل می گردند .
در مراحل اولیه بیماری در عکس رادیوگرافی تنها کاهش فضای مفصلی و خوردگی لبه های سطوح دیده می شود . در مراحل بعدی، نیمه دررفتگی یا دررفتگی مفاصل متاتارسوفالنزیال همراه با تخریب کامل استخوان روی می دهد .
علت بیماری آرتریت روماتوئید مفاصل انگشتان پا
علت واقعی بیماری آرتریت روماتوئید مشخص نیست اما از نظر علمی عبارتست از: فاکتورهای ژنتیکی و فاکتورهای محیطی در ایجاد این بیماری دخالت دارد .
فاکتورهای ژنتیکی به تنهایی ایجاد کننده بیماری آرتریت روماتوئید نیستند و در کنار فاکتورهای محیطی می توانند در علت این بیماری موثر باشند .
مهمترین فاکتورهای محیطی شناخته شده در ایجاد این بیماری:
- سیگار: هم باعث افزایش احتمال ابتلا می شود و هم در افراد مبتلا باعث تشدید بیماری می شود .
- عفونت های دهان و دندان و لثه: شیوع این بیماری آرتریت روماتوئید در افرادی که به این عفونت ها مبتلا می شوند تقریبا سه برابر بیشتر از افرادی است که دندان های سالم دارند .
- عفونت های روده ای: ممکن است در ایجاد بیماری آرتیت روماتوئید نقش داشته باشند اما این عامل عفونی تا به الان شناخته نشده است .
دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپدی با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند . برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید .
درمان آرتریت روماتوئید مفاصل انگشتان پا
بدشکلی خفیف پا را می توان با استفاده از کفی قالب پا و کفش های با پنجه پهن و رویه ی نرم می توان درمان نمود . در موارد پیشرفته با بدشکلی دردناک و ثابت پا، اصلاح ساختار قدام کف پا معقول است و باید به طور طبیعی قبل از عمل جراحی روی مفاصل ناحیه خلف پا و زانو انجام شود تا از بروز عفونت و ایجاد زخم جلوگیری گردد . چندین روش جراحی برای اصلاح ساختار قسمت قدامی پا با برداشتن قسمت عمده ی بند پروگزیمال انگشت پا با برداشتن قسمت قاعده ی بند پر.گزیمال انگشت پا و صاف کردن سر استخوان متاتارس (آرتروپلاستی همراه با برش استخوان) وجود دارد . پس از ترمیم محل جراحی ممکن است استفاده از کفش های طبی و کفش جراحی برای راحتی بیمار حین راه رفتن لازم باشد .
جهت کسب اطلاعات بیشتر به جراح ارتوپد خوب در تهران مراجعه نمایید .
برخی از خدمات دکتر بهنام نصیری :
یک پاسخ
سلام بنده انگشت وسط دست چپم در کشتی در رفت و پزشک ارتوپد معالجم گفت که شکستگی نیز داری ولی چون در رفتگی طبق عکس درمان شد و انگشتت همان موقع جا رفت نیازی به جراحی نیست و دستم را گچ گرفتم و بعد دیدم انگشتم بعد بهبودی حالت سابق را ندارد و ظاهر مفاصل کمی متفاوت شده و نمی توانم وسایل سنگین را با این دستم بلند کنم و باعث ایجاد درد می شود ولی می توانم انگشتم را خم و راسست کنم بنابراین به دکتر دست مراجعه کردم ایشان گفتند انگشتت بد جوش خورد و باید همان اول جراحی میشدی و الان نصف مفصل انگشتت از بین رفته و معلوم نیست این مفصل چند سال عمر کند و ممکنه دو یا ده سال دیگه مشکل ایجاد کند. ایشان گفت در صورت ایجاد مشکل یکم قسمت از مفصل مچ دستم را میگرند و به انگشتم پیوند می زنند و گفتند این یک جراحی خیلی بزرگی هست.
به نظرتون شانس موفقیت این جراحی چقدر هست. ایا با پیوند انگشتم را مانند سابق می کند؟