آرتریت پا
مقدمه
آرتریت پا چه نوع بیماری ای است؟
آرتریت پا چه علائمی با خود به همراه دارد؟
آرتریت پا درمان پذیر است؟
تمامی سوالاتی که در فوق مطرح گردید همواره از سوی بسیاری از افراد اعم از زنان و مردان پرسیده می شود و همین امر موجب گردید در صدد باشیم مقاله ای در این زمینه به نگارش در بیاوریم تا بخشی از سوالات عزیزان از جمله سوالات فوق را پاسخ دهیم.
در این نوشتار به پاسخ هایی که، از سوی دکتر بهنام نصیری، بهترین ارتوپد و درمانگر درد مفصل لگن در زمینه آرتریت پا دریافت کرده ایم، خواهیم پرداخت. بهنام نصیری در پاسخ سوال آرتریت چیست و یا آرتریت چگونه بیماری ای است چنین پاسخ می دهد:
آرتریت پا در واقع به مجموعه ای از مشکلاتی دلالت می کند که در آن مفصل و یا مفاصلی در پا ملتهب شده و موجب بروز عارضه های می گردد.
انواع آرتریت پا
آرتریت پا انواعی دارد که برخی از آنها شیوع بیشتری دارد.
در ادامه پرسشی که دکتر بهنام نصیری به آن می پردازد و تقریبا پاسخ دقیق و مفصلی به آن دارد این است که آرتریت پا چه نشانگانی از خود بروز می دهد. به عبارت دیگر در چه شرایطی زنان ومردان می توانند تشخیص دهند که دچار این عارضه در بخش پاهای خود شده اند.
به گفته دکتر بهنام نصیری نشانگان بیماری آرتریت پا از این قرار است:
همان طور که گذشت گفتیم آرتریت پا در اثر گرفتگی و نیز التهاب مفاصل پا ایجاد می شود. بر این اساس نشانه های آن از جمله ،
- سخت شدن پا ؛که در پی سخت شدن موجب می شود،
- حرکت مفاصل با مشکل و به سختی انجام می شود،
- دیگر علامت و عارضه ی آرتریت پا این است که پاها متورم شوند،
- یا اینکه پاها قرمز تر و تغییر رنگ داشته باشند.
- گاها مشاهده شده است که افراد در انجام ساده ترین فعالیت های روزانه خود با مشکل مواجه باشند
- از جمله مشکلاتی که آرتریت پا ایجاد می کند این است که در پاره ای از موارد گزارش شده است که مفاصل پا ها از شکل طبیعی خود خارج شده اند و یا دچار پیچ خوردگی شده اند.
تشخیص آرتریت پا
در ادامه دکتر بهنام نصیری در خصوص نحوه تشخیص و نیز چگونگی روند درمانی آرتریت پا مباحثی را مطرح ساخت:
- ابتدائا پزشک معایناتی فیزیکی را بر روی بیمار انجام می دهد. در این مرحله ابتدا به چگونگی حرکت مفاصل و نیز رنگ و تورم پاها دقت می کند.
- در مرحله اول اگر شرایط غیرعادی بود و یا اینکه تشخیص با دشواری مواجه بود پزشک توصیه می کند بیمار تحت آزمایشاتی قرار گیرد تا نتیجه آزمایشات را مورد بررسی قرار دهد. از جمله آزمایشاتی که ازسوی پزشکان توصیه می شود
- آزمایش خون
- آزمایش ادرار
- آزمایش مایع مفصلی
- سی تی اسکن
- ام آر آی
- سونوگرافی
- آرتروسکوپی
- سپس بر اساس تمامی این آزمایشات می تواند تشخیصی دقیق و درست داشته باشد و بر مبنای آن راه های درمانی را برای درمان آرتریت پا طی کند.
حال می خواهیم به راه های درمان آرتریت پا بپردازیم و پاسخ هایی که دکتر بهنام نصیری در این زمینه دارد را مطرح سازیم:
درمان آرتریت پا:
- دارو درمانی
یکی از راه هایی که برای تسکین درد و و نیز برای کاهش التهابات مفاصلی انجام می شود استفاده از قرص هایی است که به این منظور تجویز می شود. در واقع قرص ها هم مسکن اند و هم التهابات را به منظور ایجاد نمایی عادی برای ظاهر پاها کاهش می دهند.
کرم هایی وجود دارد که در کاهش درد ها و رفع سرخی پاها بسیار موثرند و می توانند تا حد زیادی در رفع این معضلات نقش داشته باشند.
- دومین راه درمانی آرتریت پا فیزیوتراپی است؛ پزشکان جلساتی را برای فیزیو تراپی تجویز می کنند و طی این جلسات بیماران می توانند با انجام فعالیت های ورزشی و حرکتی به بهبودی وضعیت خود کمک کنند.
- تمامی راه هایی که تا کنون گفته شد انجام می شود ولی در صورتی که پاسخ مثبتی دریافت نشد باید بیمار تحت عمل جراحی قرار گیرد.
جراحی پا و مفاصل آن می تواند تا حد قابل توجهی در بهبودی وضعیت بیمار تاثیر گذار باشد. خوشبختانه پزشکان خبره با اثبات مهارت و دانش خود توانسته اند تا حد زیادی در این نوع اقدامات موفق عمل کرده و نگرانی بیماران را از بین ببرند.
دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپدی ، جراح و متخصص بیماری های استخوانی و مفاصل ، آرتروسکوپی ، تعویض مفاصل ارتوپد خوب در تهران می باشد . تجربیات بسیاری را کسب کرده است و توانسته است بیماران زیادی را بهبود ببخشد اگر شما هم جز افرادی هستید که از بیماری های مفاصل رنج می برید می توانید به همراه دکتر نصیری جهت درمان آن اقدام نمائید . جهت تعیین وقت قبلی می توانید با شماره های تماس 02177844569 – 02177825556-02188878411 – 02188788671 تماس حاصل نمائید .
نکاتی کلی در زمینه آرتریت پا و نیز شرایطی که منجر به ابتلا به آرتریت پا می شود
- متاسفانه واقعیتی که وجود دارد این است که زنان بیش از مردان به آرتریت پا دچار می شوند.
- افزایش وزن احتمال ابتلا به آرتریت پا را افزایش داده و زمینه را برای بروز این بیماری مهیا می کند.
- افزایش سن نیز در احتمال بروز و ظهور آرتریت پا نقشی تاثیر گذار دارد. بدین معنا که مشاهده شده است مبتلایان به آرتریت پا در سنین بالا بیشتر است.
- یکی از عواملی که می تواند شما را در آستانه ابتلا به آرتریت پا قرار دهد وراثت و ژنتیک است. گزارش های وجود دارد مبنی بر اینکه کسانی که سابقه فامیلی و خانوادگی در ابتلا به آرتریت دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند.
نتیجه گیری
در انتها امید است توانسته باشیم با پاسخ هایی که دراختیارتان قرار گرفت بسیاری از ابهامات و نگرانی ها را در زمینه آرتریت پا از بین ببریم و تمامی همراهان و عزیزان ما بتوانند با بکارگیری اطلاعات و نیز شروع اقدامات درمانی بتوانند به وضعیت سلامتی و بهبودی دست یابند.
خوشخبتانه کم نیستند پزشکانی که با توانمندی بالا توانستند بسیاری از افراد را درمان کنند و سلامتی را به خانواده ها بازگردانند.