خانه » اختلالات مادرزادری در بدشکلی های مفصلی

اختلالات مادرزادری در بدشکلی های مفصلی

بد شکلی مادرزادی مفاصل
آنچه می خوانید...

اختلالات مادرزادری در بدشکلی های مفصلی

مفاصل از اندام های مهم بدن محسوب می شود و نقص در آن می تواند شخص را دچار مشکلات متعدد نماید . بد شکلی های مفصل یکی از این نقص ها محسوب می شود . بد شکلی های مفاصل ممکن است مادرزادی و یا اکتسابی باشند و ناهنجاری های زمینه ای در استخوان ، مفاصل یا بافت نرم را منعکس سازند.

بد شکلی های مفصلی مادرزادی

این نوع بد شکلی ها به خاطر اشکالات ایجاد شده در طول تکامل عضو است و از زمان تولد نوزاد وجود دارد. این نوع ناهنجاری ها در اقوام ها و ملل مختلف متفاوت است . هر ساله می تواند درصدی از نوزادان متولد شده را درگیر کند .

بد شکلی مادرزادی مفاصل
بد شکلی مادرزادی مفاصل

عوامل ایجاد کننده اختلال تکاملی

یک اختلال تکاملی ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود . از جمله :

  • ناهنجاری های ژنتیکی

عبارتند از ایجاد جهش در تمامی یک کروموزوم ، مثلا د رسندرم دون و جهش در قسمتی از یک کروموزوم یا تنها د ریک ژن ، می باشد . نقص ژنتیکی ضرورتا از یک والد دارای نقص ژنتیکی همیشه منشا نگرفته است ، بلکه گاهی ممکن است به دلیل بروز جهش جدید در سلول های زایا به وجود آید .

  • عوامل محیطی

کاملا شناخته نشده اند . آزمایش بر روی حیوانات نشان داده است که انواع مختلف تاثیرات محیطی – تغذیه ای ، هورمونی و شیمیایی فیزیکی یا عفونی ، ممکن است باعث اختلالات تکاملی شوند و قسمتی از بدن که عمدتا درگیر می شوند ، به زمان تاثیر عامل محیطی بستگی دارد . اما به جز برخی عوامل ویژه که در ابتدای حاملگی تاثیر می کنند ، شواهد قانع کننده ای مبنی بر تاثیر مشابه این عوامل در بروز ناهنجاری ها در انسان به دست نیامده است .

  • ترکیبی از ناهنجاری های ژنتیکی و محیطی

به نظر می رسد بر اساس شواهد بررسی خانوده ها و دو قلو ها ، علت شایع بروز ناهنجاری های مادرزادی شایع تر در انسان باشد . تصور می شود رویان در حال تکامل به نحو متفاوتی به عوامل محیطی پاسخ می دهد .: به بعضی عوامل محیطی ، حساس و در برابر برخی دیگر مقاوم است . بنابراین هنگامی که یک آسیب محیطی به سلول هایی که از نظر ژنتیکی فاقد مقاومت نسبت به آن هستند ، وارد می شود ، یک ناهنجاری تکاملی روی می دهد.

زمینه مادرزادی ابتلا به بیماری در بالغین

اکنون این مسئله روشن است که به جز ناهنجاری های مادرزادی گفته شده در بعضی بیماران ، زمینه ژنتیکی ایجاد برخی اختلالات در سنین بالاتر وجود دارد . نمونه هایی از اختلالات ارتوپدی که زمینه ی ابتلا به آنها به طور مادرزادی وجود دارد ، عبارتند از : بعضی انواع استوآرتریت ( به ویژه در مفصل هیپ ) ، اسپوندیلیت آنکیلوزان ، آرتریت نقرس ، تب روماتیسمی ، اسکولیوز ایدیوپاتیک ، استئوکندریت جدا شونده و جمع شدگی بافتی دوپویترن جزو این موارد هستند .

دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپدی ، جراح و متخصص بیماری های استخوانی و مفاصل ، آرتروسکوپی ، تعویض مفاصل ارتوپد خوب در تهران می باشد . تجربیات بسیاری را کسب کرده است و توانسته است بیماران زیادی را بهبود ببخشد اگر شما هم جز افرادی هستید که از بیماری های مفاصل رنج می برید می توانید به همراه دکتر نصیری جهت درمان آن اقدام نمائید . جهت تعیین وقت قبلی می توانید با شماره های تماس 02177844569 – 02177825556-02188878411 – 02188788671 تماس حاصل نمائید .

نتیجه گیری

در نتیجه مهم بودن عارضه های ارتوپدی این نکته را لازم می دارد که بتوانیم در اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم . برای اشخاصی که دچار این بیماری به هر طریق ، چه به صورت اکتسابی و چه به صورت مادرزادی هستند، توصیه می شود در زودترین زمان ممکن به متخصص ارتوپدی خوب مراجعه نمایند تا نسبت به درمان آن اقدامات لازم را انجام دهد.

مقالات مرتبط

عوارض تعویض مفصل اگن

انحراف زانو

انگشت چکشی

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *