خانه » انگشت چکشی

انگشت چکشی

انگشت چکشی
آنچه می خوانید...

انگشت چکشی

انگشت متشکل از سه بند می باشد که در قسمت سطح پشتی انگشتان نوار بافتی باریک و ظریف اما محکمی به نام اکستنسور وجود داد . تاندون اکستنسور به بند انتهای و میانی انگشت متصل و چسبیده است . وظیفه تاندون اکستنسور باز کردن مفاصل انگشتان می باشد . پارگی تاندون سبب می شود تا بند آخر انگشت خم شده و فرد نتواند انگشت خود را صاف کند به این عارضه انگشت چکشی می گویند . اصطلاح “انگشت چکشی” نشان دهنده ی یک بدشکلی ثابت مفصل اینترفالنژیال در وضعیت فلکشن است .

انگشت چکشی
انگشت چکشی

علت بروز انگشت چکشی

علت ایجاد این عارضه در اثر برخورد ناگهانی انگشت با اشیاء مانند توپ است . این آسیب دیدگی به قدری است که فرد قادر به صاف کردن بند انتهای انگشت خود نخواهد بود .

عدم تعادل در عملکرد ظریف عضلات فلکسور و اکستنسور انگشت احتمالا مسئول بروز این وضعیت می باشد؛ البته توجیه دقیق علت بروز عارضه هنوز امکان پذیر نیست؛ انگشت چکشی به ویژه در انگشت دوم، غالبا با هالوکس والگوس شدید همراه است .

آسیب شناسی

مفصل اینترفالنژیال پروگزیمال انگشت دوم پا شایع ترین مفصلی است که به این عارضه دچار می شود . مفصل مبتلا با زاویه ای تند در وضعیت فلکشن قرار می گیرد . جمع شدگی ثانویه ی سطح کف پایی کپسول مفصل باعث تثبیت این بدشکلی مفصلی می شود و به علت فشارکفش به انگشت مبتلا، معمولا روی سطح پشتی مفصل، پینه تشکیل می گردد .

یافته های بالینی

به صورت تیپیک این بدشکلی مفصلی تنها در یک انگشت پا معمولا انگشت دوم ایجاد می شود . در شکل مشخص این عارضه، مفصل اینترفالنزیال پروگزیمال در وضعیت فلکشن ثابت شده و مفصل اینترفالنژیال دیستال، اگر چه هنوز حرکت دارد، به طور جبرانی در وضعیت هیپراکستنشن قرار می گیرد . این عارضه اگر علائمی ایجاد کند، به علت ایجاد پینه یا Cron بر انگشت مبتلا یا درد ناشی از وارد آمدن فشار وزن بر انتهای ناخن انگشت می باشد .

دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپد با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند . برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید .

درمان انگشت چکشی

این بیماری دارای درمان جراحی و غیر جراحی بوده و هر دو مورد لازم است بند آخر انگشت در زاویه ای خاصی فیکس شده تا ترمیم تاندونی رخ دهد .

اگر علائم ناشی از این عارضه خفیف باشد، می توان بدشکلی مفصلی را بدون درمان رها کرد و یا درمان های محافظتی مانند استفاده از بالشتک های نمدی محافظ برای آن انجام داد . نتایج عمل جراحی برای موارد شدید، مطلوب بوده است . سطوح مفصلی مبتلا برداشته شده، با انجام آرترودز یا ایجاد مفصل کاذب یا تعویض مفصل، مفصل در وضعیت تصحیح شده قرار می گیرد .

قرار گرفتن انگشتان بر روی هم (انگشت خمیده مادرزادی)

والدین غالبا کودکان خود را به علت این که یکی از انگشتان کوچک تر (غالبا انگشت چهارم پا) خمیده بوده، زیر انگشتان مجاور قرار گرفته است، به نزد پزشک می آورند . این وضعیت در دوران کودکی مشکلی ایجاد نمی کند و باید تا دوران بلوغ و  ابتدای بزرگسالی بدون درمان آن را رها نمود . در این سن اگر این وضعیت باعث بروز علائمی شد، به راحتی می توان انگشت را به حالت صاف درآورد . در مواردی که یک انگشت روی انگشت مجاور قرار گرفته، نیز همین روش به کار می رود .

جهت کسب اطلاعات بیشتر به جراح ارتوپد خوب در تهران مراجعه نمایید .

برخی از خدمات دکتر بهنام نصیری :

عوارض تعویض مفصل لگن

آسیب دیدگی مفصل لگن

جراحی مفصل لگن

آرتروسکوپی لگن

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *