یکی از جراحی های موفق در بهبود شکستگی، جراحی مفصل لگن است که باعث می شود بیمار از داشتن درد مزمنی که داشته رها شود. در این جراحی مفصل آسیب دیده از ران، در ناحیه لگن با یک مفصل مصنوعی تعویض می شود. جراحی تعویض مفصل لگن نوعی جراحی است که امروزه به راحتی برای بسیاری از افراد انجام می شود که نام دیگر آن آرتروپلاستی لگن است. در آرتروپلاستی جراح بخشی از مفصل آسیب دیده از لگن را جدا کرده و پروتز یا همان مفصل مصنوعی را جایگزین آن می کند. در این مقاله از سایت دکتر بهنام نصیری، جراح و متخصص ارتوپد، به همه چیز درباره تعویض مفصل لگن خواهیم پرداخت.
آناتومی لگن
ساکروم در قسمت فوقانی و پشتی حفره لگن، بین دو بال لگن قرار دارد. با چهار استخوان دیگر مفاصل را تشکیل می دهد. این استخوان به صورت مثلثی بزرگ در پایه ستون فقرات قرار دارد.
دنبالچه از طریق مفصل ساکروکسیژیال به ساکروم متصل می شود و معمولاً حرکت محدودی بین دنبالچه و استخوان خاجی وجود دارد.
این استخوان قوی ترین و بلند ترین استخوان بدن است که مفصل ران را تشکیل می دهد. استخوان ران از طریق استابولوم به استخوان لگن متصل شده و قسمت پایینی آن به استخوان زانو می پیوندد.
در چه زمانی لازم است تعویض مفصل لگن انجام شود؟
- مفصل لگن دچار ساییدگی شده باشد.
- شکستگی لگن و استابولوم بد جوش خورده باشد.
- سر استخوان های ران سیاه شده باشد.
- ایجاد روماتیسم مفصل ران در قسمت لگن
- در رفتگی مفصل لگن به صورت مادرزادی باشد.
معمولاً هنگامی که هر یک از موارد بالا رخ دهد پزشک براساس تجربیات علمی خود یک سری دارو های ضد درد تجویز می کند و در صورت شدید بودن، جراحی لگن شکسته توسط جراح و متخصص ارتوپد صورت می گیرد.
دلایل انجام جراحی مفصل لگن
دلیل اصلی نیاز به جراحی لگن، درد مفصل لگن میباشد که معمولاً در سنین 60 تا 80 سال بروز می کند. علاوه بر این درد، ممکن است در موارد زیر به این عمل جراحی نیاز پیدا کنید:
- لگن فرد ورم یا سفتی داشته باشد و در فعالیت های روزانه دچار ناتوانی شده یا مجبور به استفاده از واکر شود.
- هنگامی که فرد مبتلا به آرتریت روماتوئید باشد. این نوع بیماری، بیماری است که باعث می شود فرد احساس درد، سفتی و ورم داشته باشد.
- نکروز استخوان نوعی از بیماری است که باعث مرگ استخوان ها می شود.
- آسیب دیدگی مفصل لگن که ناشی از شکستگی لگن می تواند باشد.
- ایجاد تومور استخوانی
- عدم پاسخ دهی به دارو درمانی و فیزیوتراپی
- مبتلا شدن به روماتیسم ستون فقرات یا روماتیسم مفصلی
- رشد غیر طبیعی استخوان ها در ناحیه ران
موارد ذکر شده از شایع ترین دلایلی است که فرد نیاز دارد جراحی مفصل لگن انجام دهد و در این صورت جراح تعویض مفصل را به بیمار پیشنهاد می کند.
هر آنچه درباره جراحی تعویض مفصل لگن نمی دانیم!
عوامل موثر در شکستگی لگن
شکستگی امکان دارد دلایل متفاوتی داشته باشد که عبارت اند از:
تصادف با اتومبیل یا موتور سیکلت
سقوط از ارتفاع مانند نردبان
بسته به جهت و قدرت نیرو، این آسیب ها می توانند تهدید کننده حیات بوده و نیاز به درمان با انجام جراحی باشد.
علائم شکستگی لگن
در ادامه به علائمی که در شکستگی لگن شاهد آن هستید اشاره خواهیم کرد:
- فرد پس از زمین خوردن احساس می کند توانایی حرکت کردن ندارد.
- بروز درد در ناحیه جلوی ران و کشاله ران که به صورت شدید می باشد.
- مشاهده هرگونه سفتی، کبودی و ورم در ناحیه ای که به آن ضربه خورده است.
- کوتاه شدن یکی از پاها نسبت به دیگری.
- شکستگی لگن تقریبا همیشه دردناک بوده و این درد با حرکت دادن کمر یا تلاش برای راه رفتن شدت می یابد.
- شکستگی به قدری دردناک است که بیماران مبتلا به شکستگی به علت شدت درد به مرکز مراقبت های اورژانسی مراجعه می کنند.
- در بعضی مواقع این شکستگی مختص به لگن نمی باشد و شکستگی در دیگر قسمت ها مانند سر، قفسه سینه، شکم و پاها امکان دارد وجود داشته باشد. که در صورت آسیب شدید احتمال خونریزی زیاد است و یک وضعیت تهدید کننده زندگی است که می تواند منجر به نارسایی اندام شود.
ضعیف بودن استخوان
شکستگی لگن امکان دارد هنگامی رخ دهد که فرد دارای استخوان ضعیف باشد که در افراد مسن بیشتر دیده می شود.
در افراد مسن به دلیل ضعیف بودن استخوان ها که معمولاً ناشی از پوکی استخوان است شکستگی لگن روی می دهد که ممکن اس با بروز اتفاقات ساده تر و جزئی تر مانند سقوط از پله و یا فعالیت های معمول رخ دهد. به این نوع آسیب ها، شکستگی های پایدار می گویند که در واقع به ساختار حلقه لگن آسیبی نمی رساند اما امکان دارد یکی از استخوان های فرد بشکند.
شایع ترین نوع شکستگی ها مربوط به زمانی است که یک قطعه استخوان عصاییم از محل جایی که عضلات همسترینگ به استخوان وصل می شود، روی دهد. این نوع شکستگی به عنوان شکستگی انفجاری نامیده می شود و در ورزشکاران جوان که هنوز در حال رشد هستند، شایع تر است. شکستگی انفجاری معمولا لگن ناپایدار نیست و آسیب اندام داخلی را ایجاد می کند.
تشخیص شکستگی لگن
تشخیص این شکستگی به روش های زیر امکان پذیر است:
معاینه پزشک
در مرحله اول پزشک سوالاتی از شما می کند تا درباره نحوه اتفاق افتادن حادثه و شدت ضربه اطلاعاتی بدست آورد. در صورتی که فرد در اثر انجام ورزش یا تصادف و … دچار این مشکل شده باشد پزشک جهت وارد شدن ضربه را نیز از او می پرسد.
یکی از سوالات رایج و بسیار مهم زمان و محل ضربه خوردن است؛ زیرا مدت زمانی که می گذرد تا درمان انجام شود در تسریع روند درمان موثر می باشد و در ضمن محل اتفاق مهم است زیرا اگر در محیط آلوده باشد امکان بروز غفونت در محل زخم زیاد است.
دکتر شما به دقت لگن، باسن و پا ها را معاینه می کند. او همچنین برای ارزیابی این که آیا شما می توانید مچ پا و انگشتان خود را حرکت دهید و اینکه آیا احساس سوزش در پایین پاها را دارید تا بتواند به خوبی آسیب عصبی را بررسی کند. به طور کلی پزشک تمامی بدن را به خوبی معاینه می کند.
تورم، خون مردگی و درد در نواحی ضربه می تواند علائمی باشد که به پزشک در تشخیص کمک می کنند.
تصویربرداری از لگن
در صورتی که پزشک معاینات را انجام دهد برای تشخیص دقیق تر یک سری عکس برداری تجویز می کند تا در صورت شکستگی میزان و محل دقیق آن را پیدا کند تا درمان هر چه سریع تر آغاز شود. تصویربرداری هایی که در این زمینه کاربرد دارند عبارتند از:
- CT اسکن: یکی از تصویربرداری هایی که برای شکستگی لگن تجویز می شود .سی تی اسکن به پزشک این امکان را می دهد تا بتواند به خوبی ناحیه ی شکسته شده را مشاهده کند.
- اشعه ایکس: تمام شکستگی های لگن نیاز به اشعه ایکس دارد که معمولا عکس برداری از زوایای مختلف، برای کمک به پزشک صورت می گیرد.
- MRI: یکی دیگر از روش های تصویر برداری برای شکستگی ها تصویربرداری مغناطیسی MRI است و معمولا هنگامی که تصویر برداری از روش سی تی اسکن یا اشعه ایکس به خوبی قابل مشاهده نباشد پزشک MRI را تجویز می کند.
درمان شکستگی لگن
درمان شکستگی لگن می تواند به دو روش جراحی و غیر جراحی انجام شود که به صورت مختصر در این مقاله توضیح خواهیم داد.
درمان غیر جراحی شکستگی لگن
پزشک شما ممکن است درمان غیر جراحی برای شکستگی های جزئی که در آن حداقل شکستگی روی داده و استخوان دچار آسیب جدی نشده و می توان در این روش بدون جراحی بیمار را درمان کرد. درمان های غیر جراحی ممکن است شامل:
کمک های پیاده روی برای جلوگیری از برانگیختن پاها، پزشک ممکن است توصیه کند که از تخت تا سه ماه تا زمانی که استخوان های شما به طور کامل بهبود یابد استفاده کنید. اگر صدمات بیش از هر دو پا دارید، ممکن است لازم باشد از یک صندلی چرخدار برای مدت زمان استفاده کنید تا بتوانید از هر دو پا استفاده کنید.
داروهایی که پزشک برای درمان غیر جراحی تجویز می کند معمولاً برای کاهش درد ویا داروهای ضد انعقاد یا نیتروژن خون تجویز می شود تا خطر لخته شدن خون در ورید های پا و لگن را کاهش دهد.
درمان جراحی شکستگی لگن
بیماران با شکستگی های ناپایدار لگن ممکن است نیاز به یک یا چند روش جراحی داشته باشند.
در جراحی، پین های فلزی یا پیچ به استخوان ها از طریق برش های کوچک به پوست و عضلات وارد می شوند. پین ها و پیچ ها از پوست در هر دو طرف لگن که در آنها به الیاف کربنی خارجی در خارج از پوست متصل هستند، صورت می گیرد. ثابت کننده خارجی به عنوان یک قاب ثابت برای نگه داشتن استخوان های شکسته در موقعیت مناسب عمل می کند.
در بعضی موارد، یک ثابت کننده خارجی برای تثبیت استخوان ها تا زمان بهبود کامل استفاده می شود. در بیمارانی که قادر به تحمل یک پروسه طولانی و پیچیده نیستند، ممکن است یک ثابت کننده خارجی به عنوان یک درمان موقت به کار گرفته شود تا یک روش دیگر بتواند انجام شود.
نحوه عمل جراحی تعویض مفصل لگن
در جراحی تعویض مفصل ران سر آسیب دیده استخوان ران برداشته و یک سر مصنوعی جایگزین می شود البته این سر مصنوعی از مشابه طبیعی خود کمی کوچک تر است و به این خاطر کوچکتر طراحی می شود که بتواند داخل حفره کاسه مصنوعی قرار گیرد. این کاسه بعد از تراشیده شدن داخل استابولوم داخل آن کار گذاشته می شود که اندازه حفره این کاسه مصنوعی کاملا اندازه سر مصنوعی استخوان است.
در جراحی مفصل لگن، پزشک اقدام به تعویض استخوان رانی که خراب شده با کره فلزی می کند، پیوند یا اتصال سر کره فلزی با استخوان ران به وسیله ی دسته ای به نام استم (STEM) صورت می گیرد. این دسته باعث می شود استخوان ران و سر مصنوعی در محل خود محکم قرار گیرند سپس جراح ارتوپد سطح داخلی حفره استابولوم که در ناحیه لگن خراب شده است را به وسیله ابزار خاصی تراش می دهد، که باعث می شود یک نیمکره در داخل حفره ایجاد شود و سپس نیم کره آماده شده در یک کاسه پلاستیکی از جنس پلی اتیلن گذاشته می شود و بعضی مواقع امکان دارد از کاسه پلاستیکی استفاده نشود و توسط یک چسب مخصوص به داخل حفره استابولوم چسبیده شود.
نحوه ی جایگذاری مفصل لگن
مفصل ران آسیب دیده
مفصل مصنوعی جایگذاری شد
حرکت مفصل پس از جراحی
اجزای مفصل مصنوعی لگن
ظاهر پروتز لگن لزوماً شبیه مفصل طبیعی نمی باشد گرچه موادی مانند سرامیک و پلاستیک در ساخت مفصل سهیم می باشند اما بخش عظیمی از مفصل مصنوعی از جنس فلز ساخته می شود. منظور از فلز نوعی آلیاژ محکم است که سالیان سال دوام دارد و در مقابل فشار های وارد شده به مفصل مقاوم می باشد. این آلیاژ باید دارای انعطاف باشد تا با وارد شدن نیرو از طرف استخوان ها بتواند با آنها هماهنگی داشته باشد این هماهنگی سبب افزایش طول عمر مفصل مصنوعی می شود. لایه ی سطحی مفصل مصنوعی صاف بوده تا سبب بهبود حرکت آن درون کاسه شود.
سر های فلزی معمولا از آلیاژ کروم و کبالت درست می شوند و اندازه های مختلف دارند. این اندازه ها در 4 یا 5 سایز مختلف است. سر استخوان های سرامیکی از جنس اکسید آلومینیوم و یا اکسید زیرکنیوم است. سطح سر های فلزی با هر جنسی که باشد به صورت صیقلی و صاف هستند. کاسه مصنوعی که در داخل استابولوم قرار می گیرد از یک پلاستیک سخت و مقاوم که از جنس پلی اتیلن است، ساخته می شود. مقاومت این کاسه در مقابل سایش بسیار زیاد است و باعث افزایش عمر مفصل مصنوعی می شود.
اقدامات قبل از جراحی مفصل لگن
اولین گام برای انجام جراحی تعویض مفصل لگن مراجعه به متخصص ارتوپد می باشد. پزشک در این مرحله پس از انجام معاینات بالینی و پرسش چند سوال از بیمار در مورد درد و محدودیت های حرکتی، عکس برداری های تشخیصی را تجویز می کند. همچنین پزشک از شما یک سری آزمایش های مشخص می گیرد تا مطمئن شود که شما در سلامت کامل هستید.
در مشاوره اولیه بهتر است در صورت داشتن هرگونه سابقه ی بیماری پزشک خود را در جریان قرار دهید؛ زیرا برخی بیماری ها باعث می شوند که فرآیند درمان شما کند شود. یکی از این بیماری ها دیابت می باشد که در آن ترمیم زخم بیمار نسبت به افراد عادی، طولانی تر می باشد.
پس از مشاوره و تصمیم جراح برای تعویض مفصل لگن، پزشک انجام آزمایشات زیر را درخواست می کند:
آزمایش خون
بررسی ضربان قلب
آزمایش ادرار
تصویر برداری رادیولوژی از شش ها
توقف مصرف داروهای رقیق کننده خون یک هفته قبل از جراحی
هزینه جراحی تعویض مفصل لگن
به طور دقیق قیمتی برای این جراحی تعیین نشده است زیرا به پزشک، بیمارستان و کادر بیهوشی و پروتز خریداری شده بستگی دارد. پروتز ها با توجه به قیمت دلار و ایرانی یا خارجی بودن دارای قیمت های متفاوتی هستند. پزشکان نیز دارای دستمزد های متفاوتی می باشند.
درمورد پرداخت هزینه های جراحی توسط بیمه باید بگوییم که این مورد نیز دارای شرایطی است که با توجه به نوع جراحی و وضعیت بیمار و همچنین میزان هزینه متغیر می باشد.
عوارض جانبی جراحی مفصل لگن
خطرات مربوط به هر روش جراحی وجود دارد. قبل از عمل جراحی، دکتر شما هر یک از این خطرات را با شما در میان می گذارد و اقدامات خاصی را برای جلوگیری از عوارض جراحی مفصل لگن انجام خواهد داد.
عوارض احتمالی
خارج شدن ایمپلنت
ایجاد صدای مفصل
اختلاف طول پاها
مزایای تعویض مفصل لگن
یک مفصل مصنوعی ران یک ساختمان یکپارچه نیست بلکه از چند قسمت مجزا تشکیل شده که در کنار هم قرار می گیرند و یک مفصل متحرک را شکل می دهند که به جای مفصل طبیعی قرار می گیرد و باید مشابه عملکرد آن باشد. البته تفاوت هایی با آن دارد به طوری که مفصل طبیعی ران دو قسمت اصلی دارد، یکی سر استخوان ران و حفره استابولوم.
در بالای استخوان ران تو رفتگی هایی موجود است که بالاترین قسمت استخوان، سر استخوان نامیده می شود و به شکل یک کره می باشد. در قسمتی از لگن یک حفره قرار دارد که به آن استابولوم می گویند. در هر انسان دو حفره استابولوم قرار دارد که سر استخوان ران در داخل آن قرار می گیرد. این دو استخوان توسط رباط یا لیگامان نگه داشته می شوند .
مفصل مصنوعی ران نیز به شکل طبیعی خود طراحی شده است تا عملکرد مشابه آن را انجام دهد.
میزان موفقیت جراحی تعویض مفصل لگن
جراحی تعویض مفصل لگن در حال حاظر یکی از موفق ترین عمل های جراحی می بشد که میزان موفقیت این جراحی در افراد با رعایت تمام نکات ذکر شده توسط پزشک بالای 90 درصد می باشد. نتیجه ی میزان موفقیت این عمل بر اساس مطالعه بر افرادی که این جراحی را انجام داده اند در 10 سال بدست آمده است که واقعا شگفت انگیز می باشد.
اگر شما هم یکی ز افرادی هستید که نیازمند انجام جراحی تعویض مفصل لگن هستید بهتر است هر چه زودتر این عمل را انجام داده و از شر درد خلاص شوید. در ادامه نمونه ای از رضایتمندی بیمار از انجام جراحی تعویض مفصل لگن توسط دکتر بهنام نصیری را برای شما آورده ایم:
دوره نقاهت
- پس از جراحی، شما احساس درد می کنید. این قسمت طبیعی فرایند بهبودی است. پزشک و پرستاران برای کاهش درد تلاش خواهند کرد که سریع تر از بعد از جراحی بهبود یابند.
- داروها اغلب برای تسکین درد کوتاه مدت بعد از جراحی تجویز می شوند. بسیاری از انواع داروها برای کمک به درمان درد، از جمله داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و بی حس کننده های موضعی در دسترس هستند. پزشک ممکن است ترکیبی از این داروها را برای بهبود تسکین درد به بیمار تجویز کند.
مراقبت های پس از جراحی مفصل لگن
- برای کنترل وزن بهتر است از واکر یا عصا استفاده کنید بهتر است درباره ی نحوه ی صحیح استفاده از عصا یا واکر با پزشک خود صحبت کنید و اطلاعات کامل را بگیرید.
- خودداری از خم شدن به سمت جلو و یا نشستن
- صاف نگه داشتن پاها
- بهتر است از نشستن بر روی صندلی هایی که دارای ارتفاع کم هستند خودداری کنید و سعی کنید به هنگام بلند شدن از وسیله ی کمک استفاده کنید.
- از پیاده روی سریع خودداری کنید و بهتر است بر روی سطح نرم راه نروید تا فشار به لگنتان وارد نشود.
- سعی کنید همیشه زانوهایتان از هم جدا باشد خصوصاً به هنگام خارج یا وارد شدن به تخت خواب و از پهلو برای این کار استفاده کنید.
- سعی کنید از توالت فرنگی استفاده کنید.
- تمرینات مخصوصاً انجام فیزیوتراپی به شما کمک خواهد کرد تا انعطاف پذیری را دوباره به دست آورید و محدوده حرکات خود را در ران باز کنید.
- تجویز مصرف دارو های ضد انعقادی برای جلوگیری از بروز لخته شدن خون در رگ های عمیق لگن و پا ها
مدت زمان بهبودی
بعد از جراحی نیاز است که بیمار تا 5 روز در بیمارستان بستری شود اما بهبودی کامل بین 4 تا 6 ماه است و بستگی به عملکرد و مراقبت های بعد از جراحی دارد و عملیات توان بخشی نیز می تواند کمک بسیاری کند.
محدودیت ها پس از تعویض مفصل لگن
بالا و پایین نرفتن از پله و جلوگیری از خم شدن مفصل ران
دوری از راه رفتن در مسیر های سر یا برفی که امکان زمین خوردن وجود دارد.
استفاده از تشک خواب سفت
قرار دادن بالشت در بین زانو ها هنگام خواب تا از چرخش پا جلوگیری شود.
راه رفتن حتما باید با واکر یا عصا باشد.
چگونه بهترین متخصص جراحی تعویض مفصل را پیدا کنم؟
امروزه برای یافتن بهترین جراح تعویض مفصل لگن راه های گوناگون وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:
جستجو در اینترنت
یکی از بهترین و ساده ترین راه های پیدا کردن پزشک مجرب در هر زمینه ای جستجو در اینترنت و فضای مجازی است. این روش یکی از آسان ترین و در دسترس ترین روش ها در دنیای امروز می باشد که افراد حتی با استفاده از تلفن های هوشمند خود می توانند این کار را انجام دهند. یکی از مزیت های این روش مشاهده ی نظرات بیماران در ارتباط با پزشک، مطب و … می باشد. همچنین با جستجو در اینستاگرام و آپارات شما می توانید به نمونه کار های پزشک دست یابید. این تنها راه یافتن پزشک نوده و در ادامه به دیگر راه ها اشاره خواهیم کرد.
کسب اطلاعات از پزشک عمومی
یکی از راه های یافتن بهترین متخصص جراحی لگن، کسب اطلاعات از پزشک عمومی است زیرا همانطور که می دانید پزشکان نسبت به همکاران خود اطلاعات بیشتری دارند. همچنین اطلاع دقیق تری از بیماری شما و جزئیات آن دارند، که می توانند بهترین متخصص را به شما معرفی نمایند. در نهایت هم چون پزشکان متخصصان زیادی را می شناسند می توانند با تجربه ترین پزشک که در محدوده زندگی شما است را معرفی کنند.
پرسش از اطرافیان
پرسش از دیگران می تواند یکی از راه های بسیار مفید برای کسب اطلاعات جامع در مورد پزشک باشد زیرا شما از این طریق علاوه بر فهمیدن بسیاری از نکات در مورد پزشک مانند میزان دانش او، اخلاق وی، نوع کلینیک و … می توانید از نحوه رفتن بهمطب و وجود جای پارک و موارد این چنینی با خبر شوید.
ویژگی های بهترین متخصص تعویض مفصل لگن
یک جراح خوب دارای ویژگی های مختلفی است که می تواند وی را از دیگر جراحان متمایز نماید. در ادامه به این ویژگی ها اشاره خواهیم کرد.
داشتن مشاوره و پاسخگویی آنلاین
امروزه یکی از مواردی که در انتخاب پزشک بسیار اهمیت بالایی دارد داشتن مشاوره آنلاین و دسترسی راحت به آن است. یکی از اتفاقاتی که امروزه درگیر آن هستیم ویروس کرونا می باشد که سبب شده مردم از حضور در اماکن شلوغ پرهیز کنند و ترجیه می دهند بیشتر کار های خود را به صورت آنلاین انجام دهند. همچنین امروزه با شلوغ شدن شهر را و افزایش ترافیک و نبود جای پارک در محل مطب ها عموم مردم مشاوره آنلاین را برای تشخیص و یا گذراندن دوران نقاهت درخواست می کنند. بنابراین با وجود امکانات و پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز انتظار می رود که این درخواست به راحتی محقق شود.
با شیوع بیماری خطرناک کرونا مردم باید حد الامکان در منزل بمانند و کار های خود را به صورت مجازی انجام دهند. یکی از مزیت های دکتر بهنام نصیری که باعث تمایز ایشان از دیگر جراحان می باشد، مجهز بودن به سامانه ی مشاوره آنلاین است. در این سامانه شما می توانید با پزشک خود ارتباط برقرار کرده و حتی عکس و فیلم از زائده ی خودبرای پزشک ارسال کنید. همچنین از این طریق می تواند فایل عکسبرداری هایی مانند سی تی اسکن و ام آر آی را برای ایشان ارسال نمایید.
بررسی مدارک تحصیلی پزشک
یکی از مهم ترین مواردی که باید یک جراح تعویض مفصل لگن داشته باشد این است که از مدرک پزشکی و سواد و دانش بالایی برخوردار باشد. بررسی این مدارک می تواند به شما کمک کننده باشد. معمولا اگر پزشک شما سایت داشته باشد در قسمت “معرفی” یا “درباره ما” تمام مدارک و تخصص های پزشک به علاوه ی هر گونه امتیاز یا افتخاری که کسب کرده قرار گرفته شده است. اما در صورتی که پزشک مد نظر شما سایت نداشته باشد و یا بیمار به هر دلیلی نتواند به سایت مراجعه کند می تواند از پزشک در این باره سوال کند. یک پزشک خوب ب حوصله و بدون ناراحتی به اینسوالات پاسخ می دهد تا باعث آرامش و اطمینان خاطر بیمار خود شود.
تجهیزات موجود در کلینیک
یکی از ویژگی های بسیار مهم یک جراح ارتوپد وسایل خوب و کامل برای انجام معاینات قبل و بعد از جراحی می باشد. بیمار زمان مراجعه به مطب باید اطمینان داشته باشد که در مطب تمام مشکلات او بررسی شده و تشخیص انجام می دهد.
دسترسی راحت کلینیک یا مطب پزشک
یکی دیگر از مواردی که می توان به عنوان ویژگی های یک پزشک خوب در نظر داشت قرار گیری محل درمان که می تواند مطب یا کلینیک باشد در محلی مناسب است. برای پزشک بهتر است در محلی باشد که از هر جای شهر دسترسی به مکان راحت بوده و بیمار ساعت های زیادی را درگیر راه و ترافیک نباشد. همچنین پزشک اگر دارای چندین مطب در چند نقطه از شهر بتشد یک مزیت مهم به شمار می آید. دکتر بهنام نصیری این قابلیت را برای شما فراهم کرده تا بتوانید در هر نقطه ای که برای شما مسیر بهتری دارد برای بیماری خود مراجعه کنید. داشتن گوگل مپ در سایت ایشان به شما امکان این را می دهد که به راحتی مسیر های رفت و آمد را پیدا کنید.
سوالات متداول جراحی مفصل لگن
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم این جراحی یکی از جراحی هایی است که سن در نتیجه ی آن تاثیر زیادی ندارد. نتیجه ای که این جراحی به ما می دهد بیشتر واسته به سالم بودن فرد و تمایل به داشتن زندگی فعال و همچنین انجام مو به موی مراقبت هایی است که پزشک به شما پیشنهاد می کند.
بله، درست است که سن بر نتیجه ی جراحی تاثیر ندارد اما در کوتاه بودن دوران نقاهت و همچنین جوش خوردن سریع تر استخوان ها با پروتز نقش دارد. به علاوه در سنین پایین بدن راحت تر با پروتز کار گذاشته شده سازگار می شود.
برای این سوال پاسخ مشخصی تعریف نشده است. اما در حالت کلی هر پروتزی یک طول عمر دارد که فاکتور هایی مانند سن، فعالیت بیمار و وزن روی آن موثر اند، در نتیجه زمان تعویض مجدد این ایمپلنت در هر فرد بافرد دیگر بسته به شرایط متفاوت است. معمولا پروتز هایشرکتی 10 تا 15 سال دوام دارند.
معمولا ممنوعیتی برای انجام این جراحی وجود ندارد مگر اینکه فرد دارای سابقه ی پزشکی وخیم باشد.
خیر اما دوران نقاهت و خود عمل را سخت می کند بنابراین به افراد بالای 110 کیلوگرم وزن رژیم و کاهش وزن به شدت توصیه می شود.
فرد به مرور در انجام فعالیت های حرکتی محدود تر می شود.
معمولا بیمار یک تا دو روز در بیمارستان بستری می شود و پس از معاینه مرخص می شود. البته در بعضی افراد بسته به نوع جراحی و میزان پاسخ بدن بیمار به جراحی این مدت متغیر می باشد.
باید حتما با پزشک متخصص مشورت شود و از چرخیدن روی پاشنه پا دوری شود. اگر می خواهید ورزش کنید باید با هماهنگی پزشک بوده و علاوه بر آآن بهتر است ورزش هایی که فیزیوتراپیست به شما می دهد انجام دهید. در صورتی که به طور سر خود ورزش کنید ممکن است دوباره دچار دررفتگی شوید و عمل مجدد لازم شود.
بله ممکن است شما تا چند روز احساس درد داشته اشید که برای حل این مشکل پزشک به شما مسکن تجویز می کند.
ممکن است شما تا یکی دو ماه بسته به نظر پزشک از رانندگی منع شوید و سپس به حالت عادی باز خواهید گشت.
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم خیر نتیجه متفاوت نمی باشد اما نکته ای که اهمیت دارد این است که نیاز به جراحی ترمیمی به دلیل شل شدن پروتز ها در آقایان دو برابر خانم ها می باشد و اغلب پزشکان این نتیجه را وابسته به شرایط شغلی و رعایت نکردن دستورالعمل های پس از جراحی می دانند.
بیمار باید تنبلی را کنار گذاشته و روز پس از جراحی با کمک واکر و فزیوتراپ خود شروع به حرکت کند. همچنین لازم است یاد بگیرد که چگونه با واکر راه برود که زمین نخورد. این که بیمار هیچگئنه حرکتی پی از عمل نداشته باشد سبب دیر حرکت کردن او می شود و فرد را خانه نشین می کند.
8 پاسخ
سلام آقای دکتر، مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن به چه صورت است ؟
سلام، برای اطلاع دقیق تر از مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن به مقاله تعویض مفصل لگن مراجعه نمایید .
سلام خسته نباشید . جراحی تعویض مفصل لگن عوارض داره ؟
سلام ، جراحی تعویض مفصل لگن عوارضی ندارد و برای اطلاع دقیق تر می توانید به مقاله جراحی تعویض مفصل لگن مراجعه نمایید .
سلام دکتر. من 20 سالمه و دچار شکستگی لگن شدم انجام جراحی برام مضر نیست؟
سلام محدودیت سنی ندارد این جراحی اما برای اطلاعات بیشتر به مطب پزشک مراجعه کنید. با شماره 02122784305 برای تعیین وقت تماس بگیرید.
سلام آقای دکتر می خواستم بدونم که اگر شکستگی لگن درمان نشود چی میشه؟
سلام باید حتما معاینه انجام شود تا پاسخ دقیقی بتوان به سوال شما داد. برای تعیین وقت می توانید با شماره 22784305 تماس بگیرید.