دررفتگی مفصل شانه
یکی از شایعترین بیماری های مفصل شانه دررفتگی (Shoulder Dislocation ) می باشد . در صورت اینکه مفصل شانه دچار دررفتگی شده باشد تاندون های شانه پاره شده و سبب خارج شدن سر استخوان بازو می شود .
دررفتگی مفصل شانه در ناحیه جلویی شانه احتمال آسیب به عروق و اعصابی که از این ناحیه عبور می کنند را به وجود می آورد . اما در مواقعی که دررفتگی به سمت عقب مفصل شانه رخ می دهد امکان حرکت و چرخش بازو به خارج وجود ندارد و این نوع دررفتگی معمولا بدون علامت می باشد .
علائم دررفتگی مفصل شانه
درد شانه مهمترین علائم دررفتگی مفصل شانه می باشد . اغلب اوقات درد به حدی شدید است که فرد قادر به حرکت شانه خود نمی باشد و مجبور به ثابت نگه داشتن شانه خود می شود .
به طور طبیعی مفصل شانه به صورت گرد و محدب می باشد اما در صورتی که فرد دچار دررفتگی مفصل شانه می شود مفصل شانه دیگر بدین صورت نیست . قبل از دردفتگی امکان لمس برجستگی سر استخوان بازو وجود دارد در صورتی که بعد از دررفتگی قادر به لمس آن نمی باشیم . البته باید گفت این علامت ظاهری در افراد چاق مشخص نمی شود و امکان لمس آن ممکن است وجود نداشته باشد .
دررفتگی مکرر شانه بیشتر در چه افرادی دیده می شود
دررفتگی شانه یکی از مشکلات و بیماری ها شایع در افراد ورزشکار می باشد . افرادی که به علت آسیب ورزشی دچار دررفتگی می شوند احتمال اینکه این دررفتگی تکرار شود زیاد است . معمولا عناصری که در افراد جوان در حین آسیب های ورزشی به طوری است که به همین راحتی ترمیم نمی شوند و موجب می شوند که فرد به طور دائم دچار دررفتگی شوند .
برخی از افراد هستند که دچار نرمی و شلی مفصل هستند این افراد مفاصل شان به نسبت افراد عادی بیشتر است و ممکن است بدون هیچ گونه سابقه ورزشی و یا ضربه ای دچار دررفتگی مفصل شانه شوند که معمولا دو طرفه است و فرد می تواند به طور ارادی شانه خود را از جا در بیاورد و دوباره جا بیاندازد .
افرادی هستند که یک ضربه مشخص به یاد نمی آورند و این افراد به دلیل وجود فشار های مکرر دچار دررفتگی می شوند مانند افراد ورزشکار پرتاب دیسک می باشد .
دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپد با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند . برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید .
علائم دررفتگی شانه
- محدودیت حرکتی
- درد شدید
درمان دررفتگی مفصل شانه
اولین قدم برای درمان دررفتگی مفصل شانه جااندازی شانه می باشد که متخصص ارتوپد این نوع درمان را برای اینکه درد در هنگام جااندازی حس نشود با استفاده از بیهوشی عمومی انجام می دهد اما می توان، با استفاده از مصرف قرص های مسکن قوی در صورتی که دردی احساس نشود هم درمان کرد .
بعد از جااندازی مفصل شانه باید مفصل بی حرکت باشد تا سبب ترمیم بافت های اطراف مفصل شود و از دررفتگی مجدد پیشگیری شود اما در صورتی که مراقبت های بعد از جا اندازی به درستی رعایت نشود مفصل شانه کاملا جوش نمی خورد و منجر به لقی و شل شدن این ناحیه می شود که می تواند منجر به دررفتگی مکرر شانه شود .
درمان دررفتگی شانه با جراحی
درمان دررفتگی های مکرر شانه در صورت اینکه ثابت شود مفصل شانه به طور مکرر در رفته است و این دررفتگی ناشی از آسیب عناصر پایدار کننده شانه مانند لابروم است در این صورت در بیشتر موارد درمان جراحی می باشد .
اما در افرادی که به طور مادرزادی دچار دررفتگی مفصل شانه هستند بهتر است در مراحل اولیه تحت درمان های غیر جراحی مانند: فیزیوتراپی و ورزش را انجام دهند و اگر در این افراد درمان های غیر جراحی موثر نبود و کارایی بیمار مختل شد طبیعتا در این صورت درمان های جراحی صورت می گیرد .
جهت کسب اطلاعات بیشتر به جراح ارتوپد خوب در تهران مراجعه نمایید .
مطالب مرتبط با این مقاله :