دررفتگی مکرر شانه
شانه از اعضای حرکتی بسیار حساس بدن است که کم ترین پایداری را در بین مفاصل دارد. دررفتگی مکرر شانه معمولا بعد از اولین دررفتگی بسیار شایع است و اگر بیش از دو بار تکرار شود باید حتما به صورت تخصصی درمان گردد. زیرا در صورت درمان نشدن به مرور زمان باعث تخریب مفصل شانه می شود.
دررفتگی مفصل شانه بیشتر در افراد جوان شایع است اما افراد با سن بالاتر هم ممکن است دچار این عارضه شود که شیوه درمان آن ها با هم متفاوت است.
دلایل دررفتگی مکرر شانه
وقتی به کتف ضربه وارد شود اعضای مفاصل شانه، دچار آسیب می شود و اصطلاحا دررفتگی مفصل شانه اتفاق می افتد. در این حالت بخش سر استخوان شانه از قسمت مفصل متصل به آن، با نیروی زیادی خارج می شود. این اتفاق باعث ایجاد آسیب در قسمت های جلو بازو می شود که از نظر پزشکی به آن بانکارت می گویند.
در برخی موارد این عارضه به طور کامل درمان نشده و مفاصل در حالت ناپایدار قرار می گیرند که بعد از کوچکترین ضربه و حتی در مواردی بدون ضربه مشخصی، دررفتگی مکرر ایجاد می شود. هر چه فرد در سنین پایین تر دچار اولین دررفتگی شود بیشتر مستعد دررفتگی مکرر شانه می گردد.
در مواردی عامل ذاتی و ژنتیکی دلیل دررفتگی بوده که فرد دچار نرمی مفاصل است . در این مورد نیز با کوچکترین حرکت، احتمال دررفتگی شانه وجود دارد .
تشخیص دررفتگی شانه
- آزمایش هایی برای مطمئن شدن دررفتگی وجود دارد که توسط پزشک معالج انجام می پذیرد.
- عکس برداری برای دررفتگی شانه
در مواردی که فرد دچار دررفتگی آشکار شده است و یا سابقه دررفتگی مکرر دارد مفید بوده و دررفتگی را دقیق مشخص می کند.
درمان دررفتگی مکرر شانه
درمان در رفتگی مکرر شانه معمولا به صورت آرتروسکوپی انجام می شود و نیاز به باز کردن مفصل شانه نیست و با ابزارهای پزشکی قسمت آسیب دیده، ترمیم می شود . روش دیگر به صورت جراحی عمل باز است که با توجه به نظر متخصص ارتوپد خوب در تهران روش آن مشخص می شود.
مراقبت های بعد از عمل دررفتگی مکرر شانه
برای این سوال که عمل دررفتگی مکرر شانه، چگونه است و چه مدت طول می کشد تا فرد دوره باز توانی را طی کند و بتواند کارهای روزانه اش را انجام دهد، باید گفت بعد از عمل های دررفتگی شانه چه به صورت آرتروسکوپی باشد چه به صورت عمل جراحی باز، دست بیمار باید یک ماه از گردن آویزان باشد. در این عمل حرکات دست و مچ دست کاملا آزاد است و فقط بی حرکتی شانه به صورت مختصر باید رعایت شود. برای عمل دررفتگی مکرر شانه گچ گیری لازم نیست.
بعد از گذر یک ماه، دوره فیزیوتراپی شروع شده و به فرد انجام فعالیت های طبیعی روزمره، اجازه داده می شود. بعد از سه تا چهار ماه فرد می تواند به ورزش بپردازد و یا فعالیت های سنگین انجام دهد.
کلام آخر
در نتیجه دررفتگی شانه بسیار اهمیت دارد به خصوص در افراد کم سن که مراقبت های بعد از آن بسیار حیاتی است و تاثیر بسیاری در بهبود کامل و تکرار نشدن دررفتگی دارد . به منظور مشورت با متخصص ارتوپد در خصوص این نرمش می توانید با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید و یا به آدرس اینستاگرام دکتر بهنام نصیری مراجعه نمایید .
جهت کسب اطلاعات بیشتر به جراح ارتوپد خوب در تهران مراجعه نمایید .
برخی از خدمات دکتر بهنام نصیری :
یک پاسخ
سلام آقای دکتر خسته نباشید کسی که دو مرتبه دچار دررفتگی شانه شده آیا احتمال آن هست که دوباره دچار دررفتگی بشم ؟