خانه » درمان آرتروز مفصل لگن

درمان آرتروز مفصل لگن

درمان آرتروز لگن
آنچه می خوانید...

در انتهای استخوان ران بافت غضروفی وجود دارد که وجود آن برای چرخش و حرکت این استخوان درمحل اتصال به لگن  لازم است . به دلایل مختلفی ممکن است این بافت غضروفی دچار آسیب شود . آسیب به این بافت باعث ایجاد سایش میان استخوان لگن و ران شده و درد ایجاد می کند حتی گاها ممکن است باعث محدودیت حرکت شود. این مسئله ساییدگی یا آرتروز مفصل نامیده می شود . در این مقاله از سایت دکتر بهنام نصیری، جراح ارتوپدی، به موضوع درمان آرتروز مفصل لگن بیشتر می پردازیم:

مفصل استخوان ران و لگن بزرگترین مفصل بدن است و تاثیر زیادی در حرکت و راه رفتن دارد ،از این رو مشکلات ایجاد شده در این مفصل مهم است و باید پیگیری شود تا سلامت فردمختل نشود. البته تحلیل رفتن بافت غضروفی درمفاصل به تدریج و با افزایش سن امری طبیعی است و نتیجه آن می تواند خشکی مفصل ، کاهش حرکت و درد مفاصل باشد.

درمان آرتروز لگن

چگونه فرد به آرتروز مفصل لگن دچار می شود؟

عوامل مختلفی مختلفی میتواند باعث ایجاد آرتروز لگن شود . افزایش سن ، چاقی ، سابقه خانوادگی ، برخی بیماری های مادرزادی (مثل دیسپلازی تکاملی ران) ، آسیب به لگن یا شکستگی ران  و عفونت مفصل ران. علاوه بر اینها عوامل دیگری نیز می توانند باعث ایجاد آرتروز شوند. گرچه آرتروز لگن هم درزنان و هم در مردان دیده می شود ولی در زنان شایع تر است.

در این بیماری غضروف مفصل لگن دچار فرسایش می شود و با شدت گرفتن آن ، فضای مفصل ها  کاهش پیدا می کند و باعث ساییدگی استخوان ها می شود . آرتروز مفصل لگن درد زیادی ایجاد می کند که به مرور زمان تشدید نیز می شود.

علائم آرتروز مفصل لگن

نشانه های بیماری ارتروز مفصل لگن عبارتند از:

  • احساس درد در محل کشاله ران و محل اتصال استخوان ران به لگن ( این درد ممکن است تا باسن یا زانو گسترش یابد و به صورت ناگهانی و یا به ارامی باشد . همچنین ممکن است درد در آب و هوای مرطوب افزایش یابد.)

  • خشکی در مفاصل که می تواند باعث کاهش کارایی آن نیز بشود و گاها احساس سایش در مفصل ران.

  • ممکن است در محل مفصل ران و لگن تورم و التهاب به وجود آید و یا سروصداهایی در هنگان راه رفتن از مفصل شنیده شود که نشانه آسیب است.(کریپتوس)

  • کاهش دامنه حرکتی ران نیز یکی از علائم آرتروز لگن است که باعث تلو تلو خوردن در حین راه رفتن می شود.

تشخیص آرتروز مفصل لگن

برای تشخیص آرتروز لگن ابتدا باید به پزشک مراجعه کرده و علائم خود را شرح دهید سپس پزشک با بررسی توانایی حرکت و چرخش استخوان در محل مفصل شما را معاینه می کند و در نهایت با تصویر برداری رادیوگرافی پزشک ،میتواند از تشخیص خود اطمینان یابد.

درمان آرتروز لگن

هرچند آرتروز لگن یا استئوآرتریت عارضه غیر قابل بازگشتی است اما با استفاده از برخی روش های دارویی و خانگی می توان جلوی پیشرفت بیماری را گرفت. در مراحل ابتدایی ظهور آرتروز لگن می توان با استفاده از روشهای غیر جراحی روند بیماری را کند کرد اما در مراحل پیشرفته تر می بایست از عمل جراحی کمک گرفت.

درمان از طریق روش های  خانگی

یکی از روش های کنترل پیشروی آرتروز تغیر سبک زندگی است . آرتروز معمولا مشکلاتی را برای افراد مبتلا به آن ایجاد می کند که کنار آمدن با آن نیازمند ایجاد برخی تغیرات در سبک زندگی و برنامه روزانه افراد است .از فعالیت های سنگین و طولانی مدت بپرهیزید و هنگامی که دراستخوان های خود درد احساس می کنید فعالیت خود را متوقف کنید. اگر وزن بالایی دارید پیشنهاد می شود به دنبال تغیر رژیم غذایی و کاهش وزن باشید. وزن بالا می تواند فشار های وارده در محل مفصل را افزایش داده و موجب تشدید درد شود . سعی کنید از استفاده از توالت های سنتی تا حد امکان خودداری کنید. و کمتر از پله و سطوح شیب دار تردد کنید. ورزش های سبک مثل راه رفتن در استخر و دوچرخه سواری میتواند موثر باشد. یکی دیگر از نکاتی که رعایب آن میتواند باعث کاهش درد شود این است که همیشه سعی کنید لگن خود را گرم نگه دارید و کمتر در معرض باد کولر و پنکه قرار بگیرید .در زمان بروز درد می توانید از حوله گرم و کیسه آب گرم استفاده کنید.

علاوه بر تغیر سبک زندگی ، ماساژ درمانی و فیزیوتراپی نیز می تواند موثر واقع شود. همچنین برخی معتقدند تمرینات کششی ورزش یوگا می تواند سودمند باشد ،که این حرکات باید به آرامی انجام شوند و درصورت بروز درد متوقف گردند. البته این تمرینات نیز باید با مشورت پزشک و تحت نظر ایشان انجام شود.

استفاده از ابزار های کمکی یکی دیگر از روش های کنترل گسترش بیماری است . واکر و عصا ازجمله ابزارهای کمک کننده به این افراد است . لازم به ذکر این نکته است که برخلاف تصور عموم که می گویند پیاده روی باعث پیشروی آرتروز می شود ، باید بگویم پیاده روی در بیشتر روز های هفته می تواند درد های ناشی از آرتروز را کاهش دهد اگرچه برای سایر قسمت های بدن نیز مفید است.

طب سوزنی ، تزریق پی آرپی و تزریق گاز اوزون از دیگر روش های غیر جراحی هستند.

درمان از طریق جراحی

جراحی استئوتومی یکی از روش های جراحی برای درمان استئوآرتریت یا آرتروز مفصل لگن است . در طی این جراحی که معمولا برای زمانی است که آسیب دیدگی استخوان جزئی باشد ، بخشی از استخوان لگن و ران تراش داده می شود و سپس دو استخوان را در وضعیت جدیدی با پیچ و پلاک محکم می کنند . این امر موجب افزایش توازن وزن روی لگن شده و بدین ترتیب فشار کمتری به مفصل وارد خواهد شد.

یکی دیگر از روش های جراحی ، جایگزینی مفصل مصنوعی با مفصل آسیب دیده فرد است. مفصل جدید می تواند پلاستیکی ،سرامیکی یا فلزی باشد.

بازسازی مفصل ران هم روشی است که در آن بخش های آسیب دیده مفصل با یک پوسته فلزی جایگزین می شوند.

دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپدی ، جراح و متخصص بیماری های استخوانی و مفاصل ، آرتروسکوپی ، تعویض مفاصل ارتوپد خوب در تهران می باشد . تجربیات بسیاری را کسب کرده است و توانسته است بیماران زیادی را بهبود ببخشد اگر شما هم جز افرادی هستید که از بیماری های مفاصل رنج می برید می توانید به همراه دکتر نصیری جهت درمان آن اقدام نمائید . جهت تعیین وقت قبلی می توانید با شماره های تماس 02177844569 – 02177825556-02188878411 – 02188788671 تماس حاصل نمائید .

 

تعویض مفصل لگن

برای کسانی که از درد شدید ران رنج می برند جراحی تعویض مفصل لگن مانند معجزه عمل می کند یعنی هنگامی که مفصل ران کاملا از بین رفته و امکان بازسازی آن وجود نداشته باشد ، یک انتخاب تاثیرگذار و قوی وجود دارد که می تواند این مشکل را بهبود بخشد و آن تعویض مفصل و کار گذاری یک مفصل مصنوعی است . البته میزان موفقیت این جراحی تا حد زیادی به نوع مفصل مصنوعی به کار رفته و تبحر متخصص ارتوپد بستگی دارد .

نتیجه گیری

استفاده از بروزترین مفاصل مصنوعی و کمک گرفتن از جدید ترین تکنیک های جراحی می تواند آنچه شما از آن رنج می کشید را درمان کند . چرا که یک مفصل مصنوعی ران می تواند دردی را که سال ها شما را آزار می داده از بین ببرد و بتوانید بعد از مدت ها دوباره لذت یک زندگی فعال را تجربه کنید .

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *