خانه » درمان روماتیسم مفصلی

درمان روماتیسم مفصلی

درمان روماتیسم مفصلی
آنچه می خوانید...

درمان روماتیسم مفصلی

روماتیسم مفصلی یک بیماری مزمن  و سیستمیک است  و یکی از شایع ترین بیماری های مفصلی التهاب مفصل است. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص مطالبی نظیر ذیل بپردازیم.

    • آیا درمان روماتیسم مفصلی با داروهای گیاهی امکان پذیر است؟
    • درمان روماتیسم مفصلی پا
    • درمان قطعی روماتیسم مفصلی
    • روماتیسم مفصلی و ورزش
    • عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی
    • تغذیه روماتیسم
    • آیا روماتیسم درمان دارد
    • طول درمان روماتیسم مفصلی
درمان روماتیسم مفصلی
درمان روماتیسم مفصلی

روماتیسم مفصلی چیست؟

یک بیماری التهابی مزمن است که موجب درد، ورم، خشکی و تغییر شکل مفاصل می گردد. از جمله بیماری های التهابی که می تواند مفصل زانو را درگیر کند بیماری است بنام روماتیسم مفصلی که در بین مردم بیشتر شایع است. روماتیسم مفصلی یک بیماری خود ایمن است به معنای اینکه با یک علت ناشناخته سلول های ایمنی بدن برعلیه سلول های مفاصل بدن وارد عمل و جنگ می شوند به این ترتیب که سلول های ایمنی بدن سلول های مفاصل را غیره می داند و به عنوان یک میکروب شناسی می شود و وارد جنگ می شوند.

علائم روماتیسم مفصلی

علائم بیماری در مفاصل کوچک شایع تر است همچون مفاصل Metacarpophalangeal در جایی که انگشتان به دست متصل می شوند و همچنین مفاصل کوچک انگشتان پا که به پا متصل می شوند. بیماری به طور مشخص قسمتی از مفصل به نام Synovial fluid را مورد حمله قرار می دهد. Synovial fluid غشای نازکی است که سطح داخلی کپسول مفصلی را می پوشاند و موجب ترشح مایع مفصلی یا مایع Synovial fluid می شود. این مایع شفاف، نازک و چسبناک بوده و سبب روان شدن حرکات مفصلی می شود. در بیماری روماتیسم مفصلی که یک بیماری خود ایمنی می باشد گلبول های سفید خون اشتباها به غشای Synovial fluid حمله می کنند و سبب ایجاد یک پروسه التهابی می گردد.

از علائم دیگر روماتیسم مفصلی وجود یک سری گره های سخت زیرپوستی است که بنام نادود شناخته می شود که بیشتر در نزدیکی دست، پا و آرنج دیده می شود. علائم روماتیسم مفصلی ممکن است در بقیه مفاصل بدن همچون  زانو، مچ پا، لگن، آرنج یا شانه ها نیز بروز نماید. علائم دیگری همچون خستگی و تب نیز ممکن است دیده شود.

مراحل بیماری روماتیسم مفصلی

پیشرفت بیماری روماتیسم مفصلی در چهار مرحله اتفاق می افتد.

در مرحله اول Synovial fluid به حمله ی گلبول های سفید واکنش نشان داده و به سرعت یکسری سلول های جدید را به لایه های خود اضافه می نماید. سلول های جدید سبب ضخیم شدن لایه نرم Synovial fluid و افزایش ترشح لایه مفصلی می شود. این پروسه التهابی باعث ورم گرم شدن مفصل و قرمزی پوست اطراف آن می شود.

در مرحله دوم Synovial fluid ضخیم تر می شود و یک بافت جدید و غیر طبیعی به نام Pannus در انتهای سطوح استخوانی مفصل تشکیل می شود.

در مرحله سوم Pannus آنزیم های بنام لیزوزیم ترشح می کند که سبب تخریب غضروف، استخوان و یا بافت نرم مفصل می شود. در این مرحله فضای بین استخوان ها کاهش یافته و ممکن است شکل ظاهری مفصل نیز تغییر کند.

در فاز چهارم بعد از اینکه غضروف از بین رفت التهاب در اطراف تاندون ها و کپسول مفصلی گسترش یافته و حرکت مفصل به سختی صورت می گیرد و یا اینکه حرکت آن غیر ممکن می شود.

علل ایجاد روماتیسم مفصلی

علل دقیق این مسئله که چرا سیستم ایمنی ممکن است به پوشش مفاصل حمله کند نامشخص است. بیشتر پزشکان معتقدند ژن یا ارث نقش مهمی در خطر وجود این بیماری دارد. گاهی هم وجود یک عفونت منجر به عملکرد بد شده که در نهایت سبب حمله ی سیستم ایمنی به مفاصل می شود. هیچ باکتری و یا ویروسی به تنهایی سبب روماتیسم نمی شود اما پژوهشگران چندین نوع را شناسایی کردند که می توانند شروع کننده ی پاسخ ایمنی باشند و می تواند سبب بروز روماتیسم شود. عوامل دیگری که فرد را در معرض روماتیسم قرار میدهد سن و جنسیت است.

از بین یک میلیون و سیصد هزار امریکایی تقریبا 75% مبتلایان به روماتیسم، خانم ها هستند. زنان و مردان در همه ی سنین می توانند به روماتیسم مفصلی مبتلا شوند. اغلب بین سنین 40 تا 60 سالگی اتفاق می افتد.

روماتیسم مفصلی یک بیماری مزمن و سیستمیک است  و یکی از شایع ترین بیماری های مفصلی التهاب مفصل است. جراح ارتوپد خوب در تهران دکتر بهنام نصیری با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و برای درمان روماتیسم مفصلی می توانید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید یا به آدرس کانال اینستاگرام مراجعه کنید .

درمان روماتیسم مفصلی

روشی برای درمان قطعی روماتیسم مفصلی وجود ندارد و هدف از درمان کاهش علائم و بهبود وضعیت جسمی فرد است. پزشکان فرآیند درمان را سریع شروع می کنند تا از بروز آسیب جدی به مفاصل پیشگیری شود.

درمان روماتیسم مفصلی در درجه اول داروهای ضد التهابی است که براساس نیاز ابتدا از داروهای کم خطر شروع می شود و ممکن است برای درمان و بهبود فرد از داروهای خیلی شدیدتر هم استفاده کنیم داروهایی همچون کورتون ها وغیره می باشد. عملا داروهای مانند کورتون ها می توانند جلوگیری کنند و یا تسکین دهند و درمان قطعی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جراح ارتوپد خوب در تهران به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

مطالب مرتبط با این مقاله:

التهاب مفصل

آسیب دیدگی مفصل لگن

کیست زانو

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *