خانه » سیاتیک

سیاتیک

سیاتیک
آنچه می خوانید...

سیاتیک

سیاتیک (رادیکولوپاتی) طولانی ترین عصب بدن است که از لگن خاصره تا انتهای پا ادامه دارد . شایع ترین علت این بیماری عبارتند از بیرون زدن دیسک بین مهره ای و به وسیله آن فشار روی رشته عصبی است . که گاهی ممکن است باعث خارش، سوزش، بی حسی و ضعف عضلات همراه باشد . دیسک های بین مهره ای از جنس غضروف هستند که مهره های کمر از آن جدا ساخته شده اند که انعطاف مهره های زیرین کمر را تامین می کند. در این مقاله قصد داریم تا به مطالب ذیل بپردازیم .

  • تشخیص سیاتیک
  • داروی سیاتیک
  • رگ سیاتیک کجاست
  • سیاتیک پای چپ
  • آیا درمان سیاتیک با حجامت امکان پذیر است؟
  • آیا امکان درمان سنتی سیاتیک وجود دارد؟
  • آیا درمان خانگی سیاتیک ممکن است؟
سیاتیک
سیاتیک

معمولا مشکلات بیماری از حدود سن سی یا پنجاه سالگی بنا بر عوامل بروز می کند . درد های سیاتیک ممکن است هنگام سرفه شدید، عطسه و یا انجام حرکات ورزشی سنگین با برداشتن وزنه از زمین شدت بیشتری پیدا کند .

رادیکولوپاتی چیست؟

چه عواملی سبب می شود تا ریشه عصب تحت فشار قرار بگیرد . به طور کلی می توان گفت چهار دسته مشکل در ستون فقرات است که باعث می شود آن ریشه عصبی که از نخاع خارج می شود تحت فشار قرار بگیرد و بیماری رادیکولوپاتی و یا سیاتیک ایجاد شود .

عامل اول: دیسک یا همان جسم لاستیکی بین مهره ها قرار دارد چروکیده شود و از بین برود . بنابراین فاصله بین مهره ها کم شود و با کاهش این فضا عصبی که از بین مهره خارج می شود تحت فشار قرار بگیرد .

عامل دوم که ممکن است در ستون فقرات وجود داشته باشد و موجب مشکل رادیکولوپاتی شود این دیسک پاره شود و یا بیرون بزند و دیسکی که بیرون زده روی عصبی که دارد از بین مهره خارج می شود فشار به وجود بیاورد .

بنابراین یکی از عامل های عمده ایجاد رادیکولوپاتی یا مثلا در ستون فقرات کمری درد سیاتیک و بیرون زدگی دیسک است .

علت سوم فشار بر روی آن ریشه عصبی این است که بین استخوان مهره ها ساییدگی داشته باشیم یعنی آرتروز ستون فقرات کمری داشته باشیم . این آرتروز باعث ایجاد برجستگی های استخوانی می شود که این استخوان های اضافه که به شکل برجستگی استخوانی در عکس می بینیم روی عصب فشار می آورد .

جالب است بدانید خیلی از افرادی که مبتلا به تنگی کانال نخاعی هستند علت ایجاد مشکل های آن ها ساییدگی است که این سبب می شود یکسری برجستگی های استخوانی ایجاد کرده که آن روی ریشه های عصبی فشار ایجاد می کند .

چهارمین علت ایجاد فشار روی ریشه های عصبی که از همه کمتر هم باعث این مشکل می شود . مشکلاتی از قبیل: بیماری های التهابی، عفونت و تومور باعث فشار روی ریشه های عصبی می شود .

تشخیص سیاتیک

در غالب مواد ارزیابی دقیق و گرفتن تاریخچه برای تشخیص کفایت می کند . یکی از نشانه های درگیری عصب سیاتیک است . در صورتی که با بلند شدن پا بیش از سی درجه درد و علائم عصبی ایجاد می شود . در برخی موارد جهت صحت تشخیص استفاده از ام آر ای کمک کننده می باشد . برای تشخیص رادیکولوپاتی در ابتدا وقتی با این علائم روبرو می شوید متخصص ارتوپد شرح حال کاملی از فرد می گیرد . سپس معاینه فیزیکی انجام می دهد، تست های اختصاصی این مشکل را بررسی می کند و در نهایت ممکن است برای شما عکس رادیولوژی معمولی، ام آر آی و یا نوار عصب تجویز شود .

سیاتیک (رادیکولوپاتی) طولانی ترین عصب بدن است که از لگن خاصره تا انتهای پا ادامه دارد . شایع ترین علت این بیماری عبارتند از بیرون زدن دیسک بین مهره ای و به وسیله آن فشار روی رشته عصبی است . جراح ارتوپد خوب در تهران دکتر بهنام نصیری با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید یا به آدرس کانال اینستاگرام مراجعه کنید .

شرح روش های تشخیص

در ام آر ای کاری که انجام می شود این است که وضعیت ستون فقرات بررسی می شود یعنی می توان دید کدام یک از چهار اصلی علت سیاتیک و یا رادیکولوپاتی در ستون فقرات فرد وجود دارد .

اما وقتی پزشک برای فرد نوار عصب و عضله می کند دنبال این است که کدام یک از ریشه های عصبی ستون فقرات گردنی و یا کمری شما درگیر است . بنابراین هیچ کدام از این دو نوار عصب و ام آر ای جایگزین دیگری نیستند .

در ام آر ای بیشتر علت ایجاد بررسی می شود و در نوار عصب و عضله بیشتر می خواهند بدانند کدام یک از ریشه عصبی بیشتر درگیر است .

در ستون فقر ات گردنی ریشه سی هفت از همه بیشتر درگیر می شود و در ستون فقرات کمری ریشه ال پنج و یا همان اس یک بیشتر ریشه های هستند که در بیماران رادیکولوپاتی ایجاد می شود .

درمان سیاتیک

  • در غالب موارد خود به خود و یا با مصرف برخی داروها مرتفع می شود .
  • تمرین درمانی در فیزیوتراپی اقدام اصلی و اولیه برای رفع علائم سیاتیک می باشد .
  • در موارد درگیری شدید عصب تزریق داروهای استروئیدی ممکن است کمک کند .
  • اگر روش های درمانی قبل جواب گو نباشد . انجام عمل جراحی یکی از روش های پیش رو می باشد .

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جراح ارتوپد خوب در تهران به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

مطالب مرتبط با این مقاله:

کمر درد

آرتروز

فیزیوتراپی

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *