خانه » قوز کمر

قوز کمر

قوز کمر
آنچه می خوانید...

قوز کمر

انحرافات ستون فقرات یا قوز کمر یک مشکل شایع در جامع است و یک عارضه شایع به خصوص در دوران جوانی می باشد . اگر این انحرافات به سنین بالا و درجات بالاتر برسد . بیمار متحمل درمان سنگین و خطرناک می شود .

انحرافات ستون فقرات بیماری های هستند که معمولا نادیده گرفته می شوند و اگر هم براثر شرایط و علائمی دیده شوند براساس مشکلاتی که از لحاظ درمان، خطرات و هزینه های که هست ممکن است گاهی نادیده گرفته و رها شوند .

قوز کمر
قوز کمر

در مراحل پیشرفت جراحی قوز کمر بسیار سخت می شود و خطرات جانی و فلجی افزایش پیدا می کند بنابراین همیشه باید در مراحل اولیه و به خصوص در دوران مدرسه و از سنین نونهالی باید مشاوره با متخصص ارتوپد داشته باشند تا از عارضه این پیشگیری شود . قوز کمر یا کیفوز یکی از بیماری های است که در دراز مدت اثرات بدی را در سلامت آناتومی و جسمی بدن می گذارد .

علل قوز کمر

  • عدم تمرینات ورزشی
  • نشستن نادرست
  • ژنتیک
  • تروماتیک ناشی از ضربه به ستون فقرات
  • پوکی استخوان
  • عوارض ناشی از جراحی یا درمان های پزشکی
  • وجود مشکلات در ستون فقرات

علائم قوز کمر

  • قوس در بالای ستون فقرات
  • درد
  • درد در هنگام حرکت
  • خستگی
  • خم شدن به سمت جلو
  • نامتقارن بودن شانه (بالا یا پایین بودن یکی از شانه ها)
  • سفتی عضلات پشت ران

پیشگیری از قوز کمر

در صورت اینکه قوز کمر از نوع مادرزادی باشد نمی توان از بروز این عارضه پیشگیری کرد بهتر است بعد از تولد از روش های اصلاحی جهت کندتر شدن رشد بیماری پیشگیری کنیم . از عوامل تاثیرگذار در پیشگیری و روند درمان های غیر جراحی انجام فعالیت های ورزشی و فیزیوتراپی نیز می باشد .

در مراحل پیشرفت جراحی قوز کمر بسیار سخت می شود و خطرات جانی و فلجی افزایش پیدا می کند بنابراین همیشه باید در مراحل اولیه و به خصوص در دوران مدرسه و از سنین نونهالی باید مشاوره با متخصص ارتوپد داشته باشند تا از عارضه این پیشگیری شود .

دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپد با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند . برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید .

انواع قوز یا کیفوز

کیفوز وضعیتی (Postural kyphosis)

یکی از شایع ترین نوع قوز های کمر، کیفوز وضعیتی می باشد . این عارضه بیشتر در سنین نوجوانی رخ می دهد و در دختران شیوع بیشتری دارد . این نوع قوز کمر معمولا خیلی درد ندارد و خیلی مواقع کم اتفاق می افتد که منجر به بروز مشکلات در بزرگسالی شود .

کیفوز شوئرمن (Scheuermann’ Kyphosis)

این نوع کیفوز در دوره نوجوانی رخ می دهد و کیفوز شوئرمن نسبت به کیفوز وضعیتی دردناک تر بوده و شدت قوز و قوس آن نیز بیشتر است . معمولا درد در زمان های نشستن و ایستادن طولانی مدت افزایش می یابد .

کیفوز مادرزادی (Congenital Kyphosis)

این نوع از قوز کمر در دوره جنین قبل از تولد رخ می دهد که در این نوع بیماری مهر های کمر به درستی تشکیل نمی شوند و در صورت تشکیل مهره ها نقصی و چسبندگی در آن ها رخ می دهد که منجر به بروز چنین بیماری می شود و معمولا با افزایش سن شدت بیماری و این نوع قوز کمر بیشتر می شود .

درمان کیفوز یا قوز کمر

درمان بیماری قوز کمر یا کیفوز به عوامل مختلفی نظیر: شدت، علائم و علل بیماری بستگی دارد . معمولا تعیین نوع درمان به صورت جراحی و غیر جراحی صورت می گیرد .

یکی از علل های شایع بروز قوز کمر ناشی از پوکی استخوان است که این عارضه در زنان نسبت به مردان شیوع بالاتری دارد و بیشتر در دوره یائسگی نمایان می شود . در صورتی که قوز کمر ناشی از این عارضه باشد جهت درمان بیماری پوکی استخوان داروهای توسط متخصص ارتوپد تجویز می شود تا از شکستگی پوکی استخوان پیشگیری شود .

اما در صورتی که قوز کمر پیشرفت کرده باشد و نتوان از درمان های غیر جراحی استفاده کرد در این صورت از جراحی برای درمان کیفوز کمر استفاده می گردد .

جهت کسب اطلاعات بیشتر به جراح ارتوپد خوب در تهران مراجعه نمایید .

مطالب مرتبط با این مقاله :

کف پای صاف

پای پرانتزی

گودی کمر

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *