خانه » نیمه دررفتگی مکرر مچ پا

نیمه دررفتگی مکرر مچ پا

نیمه دررفتگی مکرر مچ پا
آنچه می خوانید...

نیمه دررفتگی مکرر مچ پا

در کلینیک های ارتوپدی، بیماری های مربوط به کف پا، دومین اختلالات شایعی هستند که مشاهده می شوند . برای شیوع بالای این بیماری چندین علت وجود دارد، عبارتند از: عوامل وراثتی، فشارهای ناشی از وضعیت قرارگیری، پوشیدن کفش می باشد . در این مقاله قصد داریم به مطالبی نظیر ذیل بپردازیم .

  • آموزش جا انداختن دررفتگی مچ پا
  • دررفتگی تاندون مچ پا
  • علائم ضرب دیدگی مچ پا
  • در رفتگی انگشت پا
  • درمان دررفتگی مچ پا طب سنتی چگونه است ؟
  • آیا امکان درمان سنتی دررفتگی مچ پا وجود دارد؟
  • آیا درمان خانگی دررفتگی پا امکان دارد ؟
نیمه دررفتگی مکرر مچ پا
نیمه دررفتگی مکرر مچ پا

هنگامی که لیگامان خارجی پاره شده، ترمیم نشود، بی ثباتی دائمی مچ پا و حملات مکرر خالی کردن مچ پا روی می دهد . در این حملات، استخوان تالوس در فضای مفصل مچ پا به سمت داخل کج می شود . جابجایی استخوان تالوس به سطح مفصلی تیبیا به مست جلو نیز ممکن است رخ دهد . علت بروز این آسیب همیشه یک نیروی اینورشن شدید می باشد .

یافته های بالینی نیمه دررفتگی مکرر مچ پا

بیمار از “خالی کردن” مکرر مچ پا که باعث زمین خوردن وی می شود، شکایت می کند . طی هر حمله، درد در سطح خارجی مچ پا وجود دارد . همیشه سابقه یک آسیب شدید مچ پا همراه با تورم شدید و خونمردگی وسیع در سطح خارجی مفصل پا وجود دارد .

در معاینه بالینی، غالبا ادم در اطراف مچ پا دیده می شود . تندرنس در محل لیگامان خارجی وجود دارد . حرکات طبیعی مچ پا – فلکشن به سمت پایین و دورسی فلشکن – تغییری نیافته اند اما حرکات غیرطبیعی در مفصل مچ پا مشاهده می شوند به طوری که اینورشن پاشنه پا بیش از محدوده ی طبیعی که مفصل ساب تالار اجازه می دهد، امکان پذیر است . به علاوه، هنگامی که اینورشن کامل پاشنه پا انجام می شود، یک فرورفتگی در پوست قدام قوزک خارجی مشاهده می شود؛ در این محل بافت نرم به حفره ای بین تیبیا و تالوس فرو می رود .

یافته های رادیوگرافیک نیمه دررفتگی مکرر مچ پا

در عکس رادیوگرافی معمول، مورد غیر طبیعی مشاهده نمی شود . تصاویر قدامی – خلفی باید در وضعیتی که اینورشن کامل پاشنه پا انجام شده، گرفته شوند . اگر لیگامان خارجی پاره، یا شل شده باشد، استخوان تالوس در فضای بین تیبیا و فیبولا 20 تا 30 درجه یا بیشتر کج می شود . در عکس رادیوگرافی نمای جانبی، زمانی که پا به سمت جلو هل داده شده، جابجایی استخوان تالوس نسبت به سطح مفصلی تیبیا به سمت جلو ممکن است مشاهده شود.

دکتر بهنام نصیری جراح ارتوپد خوب در تهران با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند . برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید .

تشخیص نیمه دررفتگی مکرر مچ پا

کشیدگی مزمن لیگامان خارجی نیز ممکن است علائم مشابهی به وجود آورد اما در این وضعیت، در عکس های رادیوگرافی گرفته شده با اینورشن، کج شدن قابل توجه استخوان تالوس دیده نمی شود (باید توجه نمود که استخوان تالوس در افراد طبیعی ممکن است 10 یا 15 درجه طی این آزمون کج شود، استخوان تالوس بیشتر از حد، تنها در پارگی لیگامان خارجی دیده می شود).

درمان نیمه دررفتگی مکرر مچ پا

اگر ناتوانی حاصل از این ضایعه خفیف است، تنها با تقویت عضلات مسئول اِورشن (عمدتا عضلات پرونئال) با انجام ورزش های ویژه، می توان کنترل فرد بر مچ پا را افزایش داد . با پهن تر کردن پاشنه کفش نیز می توان ثبات مفصل مچ پا را افزایش داد . اگر ناتوانی حاصل از این ضایعه شدید باشد، انجام عمل جراحی ضروری است . از تاندون عضله پرونئوس برویس یا پروتئوس tertius می توان یک لیگامان خارجی جدید ساخت . آزمایشاتی با استفاده از لیگامان های مصنوعی به عنوان جایگزین لیگامان خارجی و یا پیشبرد رشد بافت لیگامان جدید در دست انجام است .

جهت کسب اطلاعات بیشتر به جراح ارتوپد خوب در تهران مراجعه نمایید.

مطالب مرتبط با این مقاله:

پیچ خوردن مچ پا

درمان پارگی تاندون پا

تشخیص پارگی تاندون ها

پارگی رباط صلیبی

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *