پیشگری از آرتروز
آیا می دانید آرتروز چیست ؟
آیا از راه های پیشگیری آن آگاهی دارید ؟
امروزه با وجود مشغله های فراوان و تن دادن به روزمرگی ، علائم بیماری در افراد زودتر از حد معمول مشاهده می شود . آرتروز نیز یکی از این موارد است اما می توان با رعایت نکاتی از بروز زود هنگام این بیماری پیشگیری کرد .
آرتروز چیست ؟
آرتروز یکی از شایع ترین بیماری های غیر ترومایی مفاصل است و همه رشته هایی که به نوعی درگیر سیستم استخوانی و عضلانی بدن هستند ، شامل می شود .
آرتروز یک بیماری تعریف شده که بتوان برای آن درمان قطعی تعیین کرد نیست . وقتی سن انسان بالا می رود ، پدیده سالخوردگی اتفاق می افتد و این پدیده مانند سفید شدن مو ، چروک شدن پوست ، پوسیدگی دندان ها که با افزایش سن به وجود می آید ، امری طبیعی است .
به عنوان یک بیماری ، تشخیص آن توسط پزشک انجام می شود و دادن اطلاعاتی که آیا آرتروز شما از نوع اولیه است و یا ثانویه توسط پزشک ارتوپد مشخص می گردد . اما بخش اصلی آن که مدیریت بیماری است به عهده بیمار است .
درمان آرتروز
این بیماری نباید باعث نگرانی بیمار شود زیرا روند آرتروز بسیار آهسته است . برای مثال اگر فردی در سن 40 سالگی دچار آرتروز شد دلیل بر آن نیست که در سن 50 سالگی از کار افتاده خواهد شد . این بیماری در کنار فرد است و بشر تا کنون نتوانسته هیچ نوع درمان قطعی برای آرتروز پیدا کند و تنها با مصرف دارو و مدیریت کردن ، می توان بیماری را کنترل کرد .
پیشگیری از آرتروز
تغییر سبک زندگی می تواند آرتروز را به تاخیر اندازد و روند آن را کند تر کند مانند رعایت موارد بهداشتی مثل مسواک زدن که پوسیدگی دندان را به تعویق می اندازد .
این تغییر سبک از جمله کاهش وزن ، استفاده از توالت فرنگی و استفاده از ورزش های مناسب است که می تواند علائم بیماری را کنترل و روند آن را آهسته تر کند .
یکی از اشتباهات رایج این است که بیمار تصور می کند که نباید دارو مصرف کنند و درد و ناتوانی حاصل از بیماری را متحمل می شود تا از مصرف دارو خودداری کند . این مسئله بیماری را از بین نمی برد و توصیه می شود حتما به تجویز پزشک ارتوپد خود عمل نماید .
علت بروز آرتروز
به طور کلی می توان گفت عمده افراد به آرتروز مبتلا می شوند . این بیماری با افزایش سن به وجود می آید و نمی توان برای آن محدوده سنی در نظر گرفت زیرا در افراد مختلف شروع علائم آرتروز متفاوت است و الگوی خاصی را نمی توان برای آن در نظر گرفت . شایع ترین مفصلی که آرتروز در آن اتفاق می افتد زانو است و بعد از آن ستون فقرات و بعضی از مفاصل دست هستند . نوع آرتروز که اولیه است یا ثانویه توسط پزشک تعیین می شود زیرا وجود نوع ثانویه بسیار نادر است و روند درمانی متفاوتی دارند .
هیچ گاه نمی تواند در بروز پدیده های سالخوردگی ، اصل سن را حذف کرد شاید بتوان برای رفع چروک بخشی از آن را کم کرد و در مدیریت بیماری کمک کرد ولی نمی توان اصل بیماری را حذف کرد چرا که همراه با سالخوردگی وجود دارد .
دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپدی ، جراح و متخصص بیماری های استخوانی و مفاصل ، آرتروسکوپی ، تعویض مفاصل ارتوپد خوب در تهران می باشد . تجربیات بسیاری را کسب کرده است و توانسته است بیماران زیادی را بهبود ببخشد اگر شما هم جز افرادی هستید که از بیماری های مفاصل رنج می برید می توانید به همراه دکتر نصیری جهت درمان آن اقدام نمائید . جهت تعیین وقت قبلی می توانید با شماره های تماس 02177844569 – 02177825556-02188878411 – 02188788671 تماس حاصل نمائید .
نتیجه گیری
ارتروز یکی از علائم افزایش سن است و با رعایت مواردی می توان وقوع آن را به تاخیر انداخت . توصیه ای که همه پزشکان ارتوپد به بیمار می کنند ، داشتن روحیه بالا و نداشت نگرانی است . شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به متخصص ارتوپد خوب در تهران مراجعه نمایید .