خانه » بهترین متخصص ارتوپد در تهران | بهترین جراح ارتوپد

بهترین متخصص ارتوپد در تهران | بهترین جراح ارتوپد

آنچه می خوانید...

 

استخوان ها، مفصل ها، رباط، تاندون، عضلات و اعصاب سیستم اسکلت عضلانی اسکلتی بدن را تشکیل می دهند و موجب می شود بدن حرکت کند و به فعالیت های لازم بپردازد. با این حال در صورت عدم مراقبت صحیح و سبک زندگی ناسالم دچار مشکلات جسمانی می شود و لازم است برای درمان آن به بهترین متخصص ارتوپد در تهران مراجعه کرد. در این مقاله از سایت دکتر بهنام نصیری، جراح و متخصص ارتوپد به این موضوع بیشتر می پردازیم:

استخوان ها، مفصل ها، رباط، تاندون، عضلات و اعصاب، سیستم اسکلت عضلانی اسکلتی بدن را تشکیل می دهند و موجب می شود بدن حرکت کند و  برای فعالیت های لازم و روزمره انعطاف پذیری را داشته باشد. با این حال بسیاری از افراد دچار مشکلات و درد در ناحیه مفصل و استخوان ها می شوند. شمار زیادی از افراد میانسال از درد بیماری هایی مانند آرتروز و روماتیسم مفصلی شکایت دارند. گر چه لازم است برای درمان آن به بهترین متخصص ارتوپد در تهران مراجعه کرد. در این مقاله از سایت دکتر بهنام نصیری، جراح و متخصص ارتوپد به این موضوع بیشتر می پردازیم:

ارتوپد یکی از رشته های علم پزشکی است که به رفع و درمان ایرادات و مشکلات ساختاری یا عضلات در قسمت های مفاصل و استخوان ها می پردازد. 

لغت ارتوپد کلمه ای یونانی است و برای اولین بار توسط آقای نیکولاس آندری در سال 1741 میلادی مطرح شد. این کلمه از دو بخش ارتو (به معنای صاف) و پدی( به معنای بچه) تشکیل شده است.

رشته ارتوپد در ابتدا روی زمینه اثرات فلج اطفال کودکان و بررسی اختلالات رشدی تمرکز داشت، بعدها به مرور دامنه مطالعاتی آن نیز گسترش یافت تا جائی که در حال حاضر، کلیه حوزه های مرتبط با بیماری های مفاصل و استخوان ها را تحت پوشش دارد و به کمک روش های درمانی پیچیده و متنوع جراحی و غیر جراحی به درمان آنها می پردازد. روش های نوین درمان در رشته ارتوپد بیشترین اثرات مثبت را بر روی سلامت مفصل ها و استخوان ها و حداقل آسیب را برای سایر قسمت های بدن داشته است.

انواع روش های درمانی در رشته ارتوپدی

به طور کلی روش های درمانی در حوزه ارتوپد، شامل موارد زیر هستند:

  • جراحی
  • فیزیوتراپی
  • ورزش
  • دارودرمانی
  • ماساژ
  • تعویض مفصل
  • پی آر پی زانو
  • آرتروسکوپی زانو
  • شانه
  • اوزون تراپی
  • جراحی دیسک کمر

ارتروسکوپی:آرتروسکوپی نوعی روش جراحی است که در آن جراح ارتوپد، داخل بدن بیمار را به منظور تشخیص به موقع ناهنجاری ها یا بیماری ها به کمک دوربین و دیگر وسایل متناسب، مشاهده می کند.

شایع ترین روش های آرتروسکوپی را می توان آرتروسکوپی زانو، آرتروسکوپی شانه و لگن نام برد.

آرتروسکوپی

فیوژن: فیوژن یا خشک کردن در ستون فقرات به معنای متصل کردن ستون مهره ها به هم می باشد. در این روش هدف حذف درد، ناپایداری یا سایر بیماری ها از طریق از بین بردن حرکت بین مهره ای در ستون فقرات می باشد. روش فیوژن برای درمان بیماری هایی مانند شکستگی، عفونت، تومور، خراب شدن دیسک بین مهره ای، اسکولیوز و فتق دیسک بین مهره ای در گردن کاربرد دارد.

فیوژن

روش پی آر پی: پی آر پی همان ماده غلیظ شده از سلول های موجود در خون به نام پلاکت است . از این روش برای ترمیم و رفع التهاب ناشی از بیماری آرتروز زانو و آسیب های ورزشی استفاده می شود. برای این کار ناحیه دردناک شناسایی می شود، سپس آن را استریل و ضدعفونی کرده و با دارو بی حس می گردد. در مرحله بعد ماده پی آر پی به همان ناحیه تزریق می شود. به دنبال آن در محل تزریق التهاب های خفیفی ظاهر می شود که نشان دهنده شروع فرآیند درمان در داخل بدن بیمار است.

پی آر پی زانو

ویژگی های اخلاقی و رفتاری بهترین متخصص ارتوپد تهران

متخصصان ارتوپد می توانند به افراد در کنترل کردن بیماری هایی از قبیل پوکی استخوان و یا آرتروز کمک کنند. همچنین زمانی که افراد دچار آسیب های ناشی از ورزش می شوند، می توانند با مراجعه به متخصص ارتوپد تورم و درد را برطرف کنند. متخصص ارتوپد درد و ناراحتی بیماران را کنترل کرده و همچنین از پیشروی بیماری ها و مشکلات احتمالی جلوگیری خواهد کرد.

با این حال برخی از مشکلات مفاصل و استخوانی مانند مشکلاتی مانند آرتروسکوپی زانو، آتروسکوپی کتف، درمان تونل کارپل، بازسازی رباط صلیبی جلویی، ترمیم شکستگی برآمدگی بالای استخوان، تعویض مفصل لگن و مفصل زانو، به گونه ای است که لازم است جراحی شوند.

بهترین متخصص ارتوپد چه ویژگی هایی دارد؟

یک متخصص ارتوپد خوب دارای ویژگی های مختلفی است که برای مراجعه باید به این ویژگی ها توجه شود تا بهترین انتخاب صورت گیرد؛ در ادامه مقاله به توضیح کامل این ویژگی ها خواهیم پرداخت:

داشتن مهارت و تخصص بالا

در ایران شخص با داشتن مدرک دکترای پزشکی، می تواند از طریق گذراندن دوره چهارساله و قبولی در آزمون تخصص ارتوپد را بگیرد. چنین فردی قادر خواهد بود همه مشکلات مرتبط با مفاصل و استخوان ها را درمان کند. ولی به علت رشد سریع علم پزشکی در رشته ارتوپدی این رشته نیز به زیر شاخه هایی تقسیم شده است و هر زیرشاخه خود تخصصی شده است. بنابراین داشتن تخصص و دانش بالا از ویژگی های عمومی بهترین متخصص ارتوپد محسوب می شود. زیرا با داشتن اگاهی در حوزه درمانی خود می تواند از اخرین دستاوردها اطلاع پیدا کند و با استفاده از روش های نوین در تشخیص و درمان بیماری های استخوان و مفاصل رضایت بیماران را افزایش دهد.

بیمار محور بودن

یکی از شرایطی که باعث تمایز میان پزشکان می شود بیمار محور بود پزشک است که این موضوع برای بیمار بسیار مفید و پر اهمیت است. منظور از بیار محور بودن این است که پزشک با در نظر گرفتن شرایط بیمار انواع روش های درمان را به او توضیح دهد و با توجه به تمایلات فرد بهترین درمان را در نظر گیرد. همچنین یکی دیگر از مسائل این است که درمانی انجام شود که کمترین آسیب را به فرد زده و بیشترین موفقیت درمانی را داشته باشد. در این صورت پزشک رضایت بیمار را به خوبی کسب می کند.

یکی دیگر از مسائل مربوطه این است که پزشک به بیمار درباره نتیجه جراحی و درصد موفقیت آن اطلاعاتی ارائه دهد البته باید این موضوع را به بیمار یاد آور شود که نتیجه عمل امری صد در صد نبوده و امکان دارد تحت شرایط مختلف حین عمل تغییر پیدا کند اما می توان به طور نسبی پیشبینی لازم را انجام داد.

استفاده از تکنیک های روز پزشکی

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی راه های گوناگونی برای درمان بیماری ها وجود دارد که بهتر است به پزشکی مراجعه شود که از به روز ترین تکنیک ها استفاده کرده و همچنین با علم نوین آپدیت شده باشد. دستگاه های پیشرفته امروزی در سهولت جراحی ها و همچنین کم شدن آسیب و برش در جراحی بسیار تاثیر گذار هستند که هم به نفع بیمار می باشد و هم جراح.

دکتر-بهنام-نصیری

دسترسی راحت به مطب

یکی از ویژگی های اساسی در انتخاب پزشک قرار داشتن مطب در محلی است که دسترسی راحتی برای بیمار داشته و بهداشت در آن رعایت شود. داشتن گوگل مپ یکی از ویژگی هایی است که دسترسی به پزشک را برای فرد آسان می کند و به راحتی می تواند بیمار از طریق مسیریاب ها محل دقیق مطب را پیدا کند.

داشتن مشاوره آنلاین

امروزه به دلیل وجود بیماری کرونا و سخت بودن رفت و آمد به مطب پزشکان افراد می توانند از مشاوره آنلان استفاده کنند. داشتن یک بستر مفید برای مشاوره آنلاین به بیمار این امکان را می دهد که برای مشاوره های پیش و پس از جراحی به مطب مراجعه نکرده و به راحتی با پزشک خود به صورت تصویری ارتباط برقرار کند.

ماوراطب دکتر بهنام نصیری

معاینه و تشخیص دقیق

متخصص ارتوپد با داشتن بررسی های دقیق از معاینات به عمل آمده و آزمایش های انجام شده می تواند بیماری و ریشه آن را تشخیص دهد. بنابراین تشخیص و تجویز تکنیک درمانی درست از مهارت های ضروری است که باید به آن توجه کرد.

اخذ هزینه منصفانه

از آنجایی که داشتن اخلاق حرفه ای و تعهد کاری از ویژگی های اخلاقی یک متخصص ارتوپد خوب محسوب می شود بنابراین پزشک سعی می کند بیماران فشار کمتری بابت پرداخت هزینه های درمانی متحمل شوند. برخی از افراد از ترس هزینه های بالایی درمان برای درمان ناراحتی ها و مشکلات مفاصلی به دکتر مراجعه نمی کنند، چنین کاری ممکن است با پیشروی بیماری و عدم تشخیص به موقع آن هزینه های درمان را افزایش دهد.


یک متخصص ارتوپدی کدام بیماری ها را می تواند درمان کند؟

یک متخصص ارتوپد با استنتاد به تخصص و تجربه خود می تواند به درمان حوزه های زیر بپردازد:

  • درمان عارضه های ناشی از تمرینات ورزشی
  • بیماری های مفاصل و استخوانی
  • عمل جراحی های مرتبط با مفاصل و استخوانی

یکی از روش هایی که متخصص ارتوپد برای درمان بهره می برد، عمل جراحی است. در ادامه به رایج ترین عمل جراحی اشاره شده است:

برخی از عوامل مانند اضافه وزن ، شکستگی ،  در رفتگی ، تصادفات و آسیب های جدی باعث می شود که مفصل زانو تحلیل رفته و یا دچار آسیب جدی و جبران ناپذیر شود. عمل جراحی تعویض مفصل زانو یا آرتروپلاستی (Arthroplasty) کمک می کند که مفصل آسیب دیده بیمار جایگزین شده و اصلاح شود. این جراحی جزو محبوب ترین و رایج ترین تکنیک های جراحی است که توسط متخصص ارتوپدی برای جبران  و از بین بردن درد شدید زانو ، ناشی از آسیب ، تصادف ،بیماری های مزمن و یا ساییدگی مفصل آن به کار گرفته می شود. ساییدگی زانو که درد بسیار زیادی را در زمان ایستادن یا راه رفتن به همراه دارد با توجه به سن و موقعیت بیمار شناسایی و نسبت به جراحی های لازم برای درمان آن اقدام می شود.

جراحی مفصل زانو زمانی کاربرد دارد که درمان های غیر جراحی پاسخ دهی مناسبی نداشته اند و یا شرایط بیمار به قدری پیشرفته و وخیم است که درمانی به غیر از روش جراحی جایگزین نمی شود. از این رو تعویض مفصل زانو به عنوان راهکاری موثر برای جبران آسیب های وارد شده به زانو مورد استفاده قرار می گیرد.  مفصل زانو مصنوعی طول عمر بالایی دارد و عملکرد آن در بدن کاملا طبیعی می باشد و فرد به هیچ عنوان شی خارجی و ناشناخته ای را حس نمی کند .

در مواردی که نیاز به بررسی برای تشخیص دقیق بیماری و مشکلات نواحی مفصل باشد از آرتروسکوپی کمک گرفته می شود. این تکنیک برای تشخیص و درمان مشکلات داخل مفصل ارائه شده است که  انجام آن بر روی تمامی مفاصل بدن کاربرد دارد.در صورتی که شما التهاب مفصل داشته باشید، مفصلتان آسیب دیده باشد یا به مرور زمان دچار مشکل شده باشد، پزشک ارتوپد ممکن است انجام این روش را توصیه کند. آرتروسکوپی می تواند بر روی هر مفصلی انجام شود. به طور کلی بیشترین مواردی که از آرتروسکوپی استفاده می شود برای تشخیص و بررسی روی مفصل زانو، شانه، آرنج، مچ پا، لگن یا مچ می باشد.

این جراحی به صورت سرپایی و در بیمارستان یا اتاق عمل توسط جراح ارتوپد انجام می شود. جراحی بزرگ نیست و به راحتی بعد از پایان می توانید بدون بستری شدن به خانه بازگردید. جراحی آرتروسکوپی در بیمارستان یا اتاق عمل سرپایی انجام می شود. این بدان معناست که شما می توانید در همان روز به خانه بروید. البته در برخی از موارد این عمل با بیهوشی عمومی انجام می شود که تشخیص و تجویز آن با جراح است. ممکن است هم زمان با تشخیص بیماری جراح برای درمان آن نیز اقدام نماید و در طول یک جلسه تشخیص و درمان عارضه ایجاد شده مد نظر قرار بگیرد.

آرتروز یک بیماری شایع در بین افراد است که معمولا در سنین میانسالی بروز می کند، آرتروز در نتیجه ی آسیب های مفصل و غضروف ها ایجاد می شود که می تواند درد و ناراحتی در زمان راه رفتن، نشستن و یا انجام حرکات روزمره را ایجاد نماید. آرتروز زمانی رخ می دهد که مفصل ها دچار آسیب غضروف شوند و این آسیب باعث ایجاد اصطکاک استخوان ها و سابیده شدن آن ها روی هم شود.در آرتروز غضروف به شت آسیب می بیند و سطح آن دچار نا همواری می شود که در زمان حرکت مفصل درد شدیدی را برای فرد مبتلا ایجاد می کند.

آرتروز همچنین با علائمی مانند آب آوردن مفصل ، درد ، شنیدن صدای تق تق و عدم توانایی در تحرک همراه است .یکی از خدمات متخصص ارتوپدی درمان آرتروز است که با روش ها و تکنیک های نوین ارائه می شود .

آرتروسکوپی شانه چیست؟

آرتروسکوپی شانه یک عمل جراحی کم تهاجم است که برای تشخیص و همچنین درمان مشکلات مفصل شانه استفاده می شود. به طور مثال شما می توانید در موارد پارگی rotator cuff (غلاف سختی که از تاندون ها و رباط های مفصل شانه حمایت می کند) و یا گیر افتادگی شانه، عمل آرتروسکوپی انجام دهید.

آرتروسکوپی شانه چگونه انجام می شود؟

برای انجام این عمل، جراح ابتدا یک دوربین کوچک به نام آرتروسکوپ را از طریق برشی کوچک، به داخل پوست وارد می کند. این دوربین همانطور که در مقدمه نیز گفته شد تصاویری از مفصل شانه‌ی شما را در یک صفحه‌ی نمایش نشان می دهد. در ادامه پزشک معالج شما به این تصویر برای یافتن منبع آسیب نگاه می کند. اگر شانه نیاز به ترمیم داشته باشد، او از ابزارهای جراحی مینیاتوری، برای بازیابی تحرک آن استفاده خواهد کرد.

آرتروسکوپی مفصل لگن به چه صورت انجام می شود؟

آرتروسکوپی مفصل لگن نیز مانند آرتروسکوپی شانه یک استراتژی درمانی کم تهاجم به شمار می رود. طی انجام این استراتژی، جراح ابتدا یک یا دو برش‌ کوچک ایجاد می‌کند. انجام این کار به این خاطر است که نقاطی برای ورود سوزن‌های مختلف آرتروسکوپی، چاقوی جراحی و یا سایر ابزارهای جراحی به داخل مفصل ایجاد شود. پس از ایجاد برش، دوربینی به نام آرتروسکوپ، برای بررسی کردن داخل مفصل ران وارد برش می شود.

آرتروسکوپی لگن یا ران، به جراح اجازه می دهد که علت درد های لگنی و یا سایر مشکلات مربوط به آن را تشخیص دهد. برخی از بیماری های مربوط به این مفصل نیز ممکن است با عمل آرتروسکوپی درمان شوند.

آرتروسکوپی لگن یا ران، به جراح اجازه می دهد که علت درد های لگنی و یا سایر مشکلات مربوط به آن را تشخیص دهد.

عمل تعویض مفصل: در این روش متخصص ارتوپد مفصلی که کاملا از کار افتاده است و سالم نیست را با یک مفصل مصنوعی جایگزین می کند.

آرتروسکوپی مفاصل: در این روش پزشک ارتوپد ابتدا بر روی مفاصل سوراخ های بسیار ریزی را ایجاد می کند و سپس درون آن را به کمک لوله های باریک مشاهده می کند. این کار برای تشخیص و درمان بیماری های مفصلی سودمند است.

آرتروسکوپی شانه

اصلی ترین عملکرد عمل آرتروسکوپی شانه حذف بافت های ملتهب است. علاوه بر این، این روش درمانی می تواند مشکلات دیگری مثل موارد زیر را نیز درمان کند.

  • آسیب های مربوط به تاندون دوسر بازو.
  • خارهای استخوانی.
  • شانه ی یخ زده.
  • پارگی لابروم در اثر آسیب به بافت های اطراف حفره‌ی مفصل شانه‌ی شما.
  • آرتروز.
  • پارگی rotator cuff.
  • تاندونیت rotator cuff.
  • سندرم گیرافتادگی (impingement) شانه.
  • بی ثبات بودن شانه (زمانی که مفصل شانه‌ی شما شل و یا در رفته می شود).
  • توجه کنید همانطور که گفته شد این عمل، درمانی کم تهاجم است و روش‌های کم تهاجم نیاز به ایجاد برش‌های کوچک‌تری نسبت به جراحی‌های سنتی دارند.

آرتروسکوپی لگن

مزایای آرتروسکوپی لگن نسبت به دیگر روش های جراحی

عمل آرتروسکوپی لگن دارای چندین مزیت شاخص نسبت به جراحی های باز سنتی است. این مزایا عبارت اند از:

  • وارد شدن آسیب بسیار کمتری به مفصل که در نهایت درد و جای زخم را به حداقل میزان می رساند.
  • به صورت سرپایی انجام می شود و نیازی به بستری ندارد.
  • معمولاً دارای دوره نقاهت کوتاهی است.
  • می توان با درمان علت آرتریت به وسیله‌ی آرتروسکوپی در مراحل اولیه، پیشرفت آن را به تعویق انداخت.
  • می توان به وسیله‌ی آرتروسکوپی، درمان پیشگیرانه ای برای شرایطی که باعث آرتروز مفصل ران می شود را اتخاذ کرد. این کار می تواند نیاز به تعویض مفصل را به تاخیر انداخته و یا از بین ببرد.

کدام بیماری ها را می توان به وسیله‌ی این روش درمان کرد؟

بیماری ها و شرایط رایجی که می توان آن ها را به وسیله‌ی جراحی آرتروسکوپی لگن برطرف کرد، عبارتند از:

  • گیرافتادگی (impingement) لگن یا استخوان ران که می تواند دامنه‌ی حرکتی را محدود کند و یکی از دلایل اصلی آرتروز است.
  • ترمیم مشکل پارگی لابروم (labral tear)، که طی آن غضروفی تخصصی به نام لابروم که حفره‌ی لگنی را پوشانده است پاره می شود.
  • حذف تکه های شل غضروف داخلی مفصل (که معمولاً در اثر آسیبی مثل پارگی لابروم ایجاد می شوند).
  • حذف پوشش ملتهب مفصل بیمار.
  • حذف  خارهای استخوانی دردناک.

خطرات عمل آرتروسکوپی شانه و لگن

آرتروسکوپی یک استراتژی درمانی بسیار ایمن به شمار می رود. اما با این وجود این درمان نیز مانند هر درمان دیگری عوارضی به همراه دارد. مهمترین عوارض مربوط به عمل آرتروسکوپی شانه و لگن، شامل موارد زیر می باشند.

  • آسیب بافتی و یا عصبی. قرار گیری و حرکت ابزارهای آرتروسکوپی در داخل مفاصل می تواند به ساختار بافتی و عصبی مفصل آسیب برساند.
  • عفونت. اکثر عمل های جراحی، خطر بروز عفونت را به همراه دارند.
  • لخته شدن خون. عمل هایی مثل آرتروسکوپی که بیش از یک ساعت طول می‌کشند می‌توانند خطر ایجاد لخته‌های خونی در پاها و یا ریه ها افزایش دهند.

توجه کنید روش‌های آماده‌سازی دقیق‌تر، بستگی به این دارند که جراح قصد دارد کدام یک از مفاصل شما را معاینه و یا ترمیم کند. به طور کلی، شما باید:

  • خودداری از مصرف برخی داروها. شما باید از مصرف داروها و یا مکمل های غذایی که می توانند خطر خونریزی در شما را افزایش دهند، خودداری کنید.
  • نخوردن غذاهای جامد قبل از عمل. ممکن است پزشک معالج، از شما بخواهد که هشت ساعت قبل از انجام عمل آرتروسکوپی از خوردن غذاهای جامد خودداری کنید.
  • داشتن همراه برای رساندن تان به خانه. پس از انجام عمل آرتروسکوپی، شما اجازه نخواهید داشت که رانندگی کنید. بنابراین مطمئن شوید که همراهی برای رساندن تان به خانه در دسترس باشد.
  • ·            لباس‌های گشاد و راحت بپوشید.

استئوتومی استخوان ها و بهبود شکل آنها: در این روش با تغییر شکل استخوان ها و اصلاح آن می توان در شکل و عملکرد آنها بهبودی ایجاد کرد.

پیوند استخوان ها: پیوند استخوان ها با هدف جوش خوردن شکستگی های استخوان ها یا پر کردن فضای خالی در آنها به کار می رود.

جا اندازی استخوان ها و در رفتگی های مفاصل: ثابت کردن استخوان ها در جای خود به کمک عمل جراحی یا فلزاتی به نام پلاتین از دیگر انواع جراحی های پرکاربرد در علم ارتوپد است.

نکات مهم در ملاقات با بهترین جراح ارتوپد که باید مدنظر داشت

به دلیل اهمیتی که مفاصل و استخوان ها در بدن ایفا می کنند، توجه به مجموعه نکات زیر در کوتاه تر شدن روند درمان و کاهش درد کمک می کند.

– قبل از مراجعه به پزشک ارتوپد بهتر است درباره مکان مطب و مدارکی که باید همراه خود داشته باشید از مسئول پزشک سوال کنید. همراه داشتن پرونده پزشکی در بررسی کامل بیماری و وضعیت جسمانی فرد تاثیر مثبتی دارد.

– هنگامی که روز جلسه ویزیت با پزشک خود رسیده است سعی کنید تنها مشکل اصلی خود را بیان کنید و از ذکر دردها و ناراحتی های دیگر به طور کامل خودداری کنید. البته اگر عادت به کشیدن سیگار یا مشکلات روانی دارید حتما پزشک را در جریان بگذارید. چنین چیزی بدون آنکه وقت پزشک را تلف کند، سریع تر می تواند به شناخت نسبی از اوضاع جسمی شما پی ببرد.

– سعی کنید لباس راحتی بپوشید تا در وقت معاینه فیزیکی به آسانی قابل درآوردن و پوشیدن مجدد باشد و بدون گیر کردن کمتر اذیت شوید.

– از پزشک ارتوپد خود، درباره انتظارات خود از درمان سوال کنید. از او بپرسید در طول درمان ممکن است با چه مشکلاتی روبرو شود و با دیدن چه نشانه هایی باید سریع به او اطلاع دهد.

– در صورت تجویز دارو، حتما داروها را در نوبت خود مصرف کنید و اگر حرکات ورزشی یا برنامه غذایی مخصوصی به شما داده شده است حتما به طور مرتب رعایت و اجرا کنید.

– درمان را تا زمانی که بهبودی کامل بدست نیاوردید رها نکنید. حتما در جلسات تنظیم شده پزشک ارتوپد را ملاقات کنید و او را در جریان روند درمان خود قرار دهید.


یک متخصص ارتوپد از بیمار خود چه سوالاتی را می پرسد؟

یکی از مواردی که به پزشک کمک می کند درباره بیمار خود اطلاعات کسب کند طرح پرسش است. او درباره نشانه های درد، وضعیت سکونت و فعالیت های روزمره بیمار سوالات مختلفی مطرح کند. در چنین حالتی پزشک از بیماری علائم و نشانه هایی که احساس کرده است را جویا می شود. معمولا اکثر بیماران از تغییر شکل، درد، ورم و محدودیت حرکتی شکایت دارند. بیمار موظف است درباره اینکه در چه زمان هایی، شدت علائم بیشتر یا کمتر می شود، و از چه زمانی به این درد دچار شده است، اینکه آیا دردها تدریجی یا سریع ظاهر می شوند با پزشک خود مطرح کند. زیرا در تشخیص دقیق علت بیماری موثر است. محل سکونت نیز عامل مهم دیگر است به عنوان مثال تعداد پله ها، برای بیمارانی که به عمل تعویض مفصل ران نیاز دارند مهم است. اینکه در صورت گذراندن دوره نقاهت می تواند از کسی کمک بگیرد تا کارهای بیرون از خانه او را انجام دهد.

فعالیت های روزانه و شغل فرد بیمار در تجویز روش درمان موثر است، به عنوان مثال کسی که کارمند است نمی تواند عمل جراحی کند که نیازمند سه ماه مرخصی و دوری از شغل است در مقابل کسی که خانه دار است برای این گونه عمل جراحی، گزینه مناسبی محسوب می شود.

چگونه متخصص ارتوپد به معاینه می پردازد؟

یک متخصص ارتوپد با پرسش چند سوال سعی دارد نشانه های بیماری را بشناسد و مرحله بعدی شامل معاینه جسمی است. برای اینکه پزشک درباره مشکلات بیمار اطلاعات صحیح و کامل بدست آورد ابتدا پزشک مفاصل و استخوان ها و به طور خلاصه سیستم حرکتی بدن را مشاهده می کند، لازم است بیمار لباس خود را از تن خارج کرده تا پزشک، از نزدیک مشاهده کند مفاصل درگیر تورم شدند، کدام استخوان ها و عضلات لاغر شدند، در محل درد زخمی دیده می شود و حتی طول استخوانها متناسب هستند و هر گونه تغییر دیگر را متوجه شود.

پزشک در مرحله بعدی سعی می کند با لمس کردن ناحیه درد اطلاعاتی را درباره شدت سفتی بافت پوست، مقدار حرارت و گرمای پوست، مقدار شدت درد و مشکلات عصبی بدست آورد.

بعد اینکه پزشک اطلاعات نسبی را درباره مشکلات مفصلی بیمار کشف کرد، وضعیت دامنه حرکتی مفصل را بررسی می کرد. در واقع او با حرکت دادن استخوان ها به منظور بررسی صحت کارکرد مفاصل صورت می گیرد و آن را با مفصل مقابل خود مقایسه می کند. به طور مثال با حرکت دادن یک زانوی بیمار آن را با زانوی مقابل او مقایسه می کند تا نشانه های دیگری را پیدا کند.

البته روش های دیگری هستند مانند حرکت مفصل به جهات دیگر و بررسی قدرت عضلات و بافت های اطراف مفاصل .

در پایان، پزشک متخصص ارتوپد نکات بدست آمده را کنار هم گذاشته و با مجموع آنها تشخیص می دهد کدام بیماری می تواند این نشانه ها و علائم را ایجاد کند. سپس درمان را شروع می کند، ممکن است برای یک بیماری درمان های مختلفی باشد. البته چنانچه پزشک مردد بماند و به چند بیماری شک کند از سایر ابزارهای تشخیصی برای بررسی دقیق تر بهره می برد. پزشک آنقدر این بررسی ها را ادامه می دهد تا علت اصلی بیماری را کشف کند.

در طول روند درمان ارتباط متقابل بیمار و پزشک ارتوپد باعث می شود پزشک اطلاعات زیادی درباره درمان بیماری و مقدار بهبودی بدست آورد.

برای اینکه از درمان بیشترین نتیجه را بدست آورید، توجه به نکات زیر الزامی است:

  • تا حد امکان از درمان خود سرانه پرهیز کنید. دیدن هر نشانه مشکوک را فورا به پزشک اطلاع دهید.
  • روش درمان و نوع داروهای تجویز شده خود را با کس دیگری که همان بیماری شما را دارد مقایسه نکنید. ممکن است وضعیت جسمانی شما با او متفاوت باشد. بهتر است بدانید بهترین روش درمان برحسب بررسی ها و معاینات تشخیصی تعیین می گردد.
  • از سوال کردن از پزشک خود نترسید.
  • اگر از درمان خود رضایت نداشتید و احساس کردید نشانه های بیماری از بین نرفتند فورا پزشک خود را عوض نکنید. درمان خود را ادامه دهید و سعی کنید تحت نظر یک پزشک باشید تا درمان نتیجه دهد.
  • سعی کنید پزشک متخصص ارتوپد با اعتماد و دارای تجربه پیدا کنید. بهترین متخصص ارتوپد با ارائه راهنمایی ها و تکنیک های درمانی، امید به داشتن مناسب ترین شیوه درمان را در شما ایجاد کند.

چه زمانی باید به متخصص ارتوپد مراجعه کرد؟

اینکه بدانید چه موقع زمان مناسب برای مراجعه به بهترین متخصص ارتوپد تهران است در درمان بسیار اهمیت دارد.

باور اشتباهی که در عموم افراد وجود دارد، زمانی به دکتر ارتوپد برای درمان بیماری های مفاصل مراجعه می کنند که بیماری پیشروی کرده و درد زیادی را حس می کنند. هر گاه علائم کمی در خود مشاهده می کنند با این اصطلاح که هنوز چیز مهمی نیست، خود را قانع کرده و از مراجعه به متخصص سرباز می زنند . اما باید بدانید بسیاری از مشکلات در ارتوپد بدون علامت هستند و زمانی که به مرحله حاد برسند نشانه هایی در فرد ظاهر می شود در نتیجه لازم است افراد با مشکلات ارتوپدی آشنا باشند و چکاپ های دوره ای را جدی بگیرند.

هنگامی که افراد به موقع به بهترین متخصص ارتوپد در تهران مراجعه می کنند، متخصص ارتوپد بهترین درمان را برای بیمار انتخاب می نماید. اینکه بدانید زمان مناسب برای مراجعه به بهترین متخصص ارتوپد تهران چیست در درمان بسیار اهمیت دارد.

درمان بیماری های ارتوپدی با دکتر بهنام نصیری

دکتر بهنام نصیری، جراح و متخصص بیماریهای استخوانی، در زمینه های زیر توانسته است به طور قابل توجهی به خوبی عمل کند و رضایت بیماران زیادی را جلب کند. خدمات قابل ارائه عبارتند از:

  • تعویض مفاصل (زانو هیپ و شانه)
  • کلیه ی شکستگی ها
  • تزریق ژل در زانوها
  • تزریق PRP  (سلولهای بنیادی) در تمامی مفاصل
  • معرفی ارتوپد فنی و فیزیوتراپیست
  • ماساژ در منزل و مطب
  • اعمال آندوسکوپی دیسک و جراحی های دیسک
  • ترمیم رباط زانو و مینسیک
  • ترمیم رباط های مچ پا
  • ترمیم رباط های مچ دست

راه های پیدا کردن یک متخصص ارتوپد خوب

برای یافتن و مراجعه به یک متخصص ارتوپد خوب امروزه راه های مختلفی وجود دارد که این راه ها بسیار آسان و در دسترس می باشند. در ادامه این موارد را توضیح خواهیم داد:

پرسش از اطرافیان

زمانی که شما به دنبال یم ارتوپد خوب می گردید می توانید از اطرافیان و آنایان خود سوال بپرسید تا به شما پزشک معرفی کنند. معمولا در این گونه معرفی ها شما اطلاعات کامل و دقیقی از نحوه برخورد پزشک، نوع درمان، موفقیت درمان و حتی نحوه برخورد پرسنل و … بدست می آورید.

مشاوره با پزشک داخلی

پرسش از پزشک عمومی

در بسیاری از موارد بیمار با داشتن درد در هر ناحیه از بدن به پزشک عمومی مراجعه می کند که در این مرحله بیماری تشخیص داده شده و پزشک عمومی شما را به بهترین متخصص ارتوپد منتقل می کند. در این شرایط شما می توانید هر سوالی که در ارتباط با پزشک دارید از پزشک عمومی خود بپرسید.

بررسی شبکه های اجتماعی

امروزه شبکه های مجازی اجتماعی به شما این امکان را می دهند که به صفحه پزشک خود در اینستاگرام یا آپارات مراجعه کرده و تمام نمونه کار ها و ویدیو های رضایت بیماران را بررسی کنید. همچنین در این صفحات ویدیو کنگره های شرکت شده توسط پزشک که نشان از تجربه پزشک است قابل مشاهده خواهد بود. شما با مشاهده نمونه کار ها می توانید در این صفحات نظرات بیماران را خوانده و اطلاعاتی کلی درباره پزشک بدست آورید. همچنین می توانید در این بخش به پزشک پیام داده و سوالات خود را مطرح کنید و یک ارتباط موثر داشته باشید.

اینستاگرام دکتر بهنام نصیری

جستجو در اینترنت

یکی از راه های بسیار مفید در پیدا کردن پزشک مورد نظر جستجو در موتور های جستجوی گوگل می باشد که در این بستر شما می توانید با وارد کردننام پزشک مربوطه به سایت پزشک دسترسی پیدا کنید و هر آنچه که بازم است درباره دکتر بدانید. همچنین در سایت مقاله هایی درباره مشکل شده و راه های مختلف درمان وجود دارد که به شما اطلاعات مفیدی می دهد که حتی می توانید درباره اقدامات قبل و بعد از عمل نیز دانش خود را تکمیل نمایید.

جستجو در اینترنت برای پزشک

مشاهده نمونه کارها

یکی از روش هایی که شما به راحتی می توانید جراح مورد نظرتان را انتخاب کنید، مشاهده و بررسی نمونه کارهای ایشان و تحقیق در رابطه با میزان رضایتمندی بیماران است. حتما در پیج رسمی جراح و یا سایت ایشان فیلم ها و تصاویری از جراحی های مختلف و میزان رضایتمندی مراجعین از جراحی ها وجود دارد. بیمارانی که جراحی های تعویض مفصل یا درمان آرتروز را انجام داده اند معمولا اظهار رضایت می کنند و از این طریق شما می توانید جراح را انتخاب نمایید . البته می توانید تاثیرات جراحی را قبل و بعد ازعمل ببینید ، این اطلاعات در برخی از موارد مانند درمان پای پرانتزی ویا تعویض مفاصل شانه و لگن و زانو نتایج خوبی را ارائه می دهند که شما را برای درمان و انتخاب جراح امیدوار می سازد.

بررسی میزان رضایتمندی

بیماران بعد از انجام جراحی برای انجام معاینات در مطب حضور دارند که شما می توانید با چند سوال و تحقیق در مورد میزان رضایتمندی و عملکرد جراح مطمئن شوید. این روش به شما کمک می کند که با چالش ها و مسائلی که قبل و بعد از جراحی با آن همراه هستید آشنا شوید. اما به یاد داشته باشید که شرایط هر فرد با دیگری متفاوت است و شدت و میزان بیماری های افراد یکسان نمی باشد.بنابراین ممکن است یک جراحی برای فردی سخت و دشوار و نقاهت طولانی تری نسبت به فردی دیگر داشته باشد.

سوالات متداول

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

2 پاسخ

    1. ماساژ با روغن زیتون تنها موجب می شود زانوها راحت تر حرکت کنند و هم چنین مفصل را نرم ترمی کند. ولی روی مفصل زانو به دلیل عدم نفوذ آن به قسمت های عمیق تر تاثیر چندانی نخواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *