خانه » درمان اسکولیوز بدون جراحی

درمان اسکولیوز بدون جراحی

درمان بدون جراحی اسکولیوز
آنچه می خوانید...

اسکولیوز یک اختلال ستون فقرات است که به تغییر شکل و منحنی غیرطبیعی ستون فقرات منجر می‌شود. در این حالت، ستون فقرات به جای راستا بودن، به یک یا چندین جهت خمیده می‌شود و این عارضه با درد و ناراحتی بسیاری برای مبتلایان همراه است . اسکولیوز می‌تواند در هر قسمتی از ستون فقرات اتفاق بیفتد، اما بیشتر در ناحیه پایینی عمودها (قسمت‌های گردنی و کمری) رخ می‌دهد.خوشبختانه روش های درمان بدون جراحی اسکولیوز ارائه شده است که توسط بهترین متخصص ارتوپدی قابل انجام است. در ادامه به روش درمان اسکولیوز بدون جراحی میپردازیم.

درمان بدون جراحی اسکولیوز

درمان بدون جراحی اسکولیوز

علاوه بر تغییر شکل جسمی، اسکولیوز ممکن است عوارضی نظیر درد، محدودیت حرکت، ناباروری و مشکلات تنفسی ایجاد کند. تشخیص و درمان اسکولیوز مانند آرتروز ستون فقرات، توسط پزشکان متخصص ارتوپدی صورت می‌گیرد و ممکن است شامل تمرینات فیزیکی، استفاده از کورست و در موارد شدیدتر، جراحی باشد. اما در روش درمان بدون جراحی که امروزه مورد توجه واقع شده است مواردی حائز اهمیت هستند تا نتیجه ایده آل و مناسبی دریافت شود.

درمان اسکولیوز (انحراف غیرطبیعی ستون فقرات) بدون جراحی ممکن است شامل روش‌های زیر باشد:

تمرینات و فیزیوتراپی

تمرینات و تکنیک‌های خاصی می‌توانند به تقویت عضلاتشتی و شکمی کمک کنند و در نتیجه، تعادل و قوام عضلات ستون فقرات را بهبود بخشند. فیزیوتراپیست می‌تواند برنامه‌های تمرینی مناسب برای شما تنظیم کند.

کمربند ها و اسپینال بریس

استفاده از کورست یا اسپینال بریس می‌تواند به کنترل رشد اسکولیوز و انحراف ستون فقرات با کاهش فشار بر روی ستون فقرات کمک کند. این دستگاه‌ها به صورت خارجیرار می‌گیرند و با ایجاد فشار و کشیدگی در جهت معکوس از انحراف، تغییر در شکل و قوام ستون فقرات را ایجادی‌کنند.

تکنیک‌های مانیپولاتیو

برخی تکنیک‌های مانیپولاتیو، مانند کایروپراکتیک ووستئوپاتی، می‌توانند به تعادل و هماهنگی ستون فقرات کمک کنند. این تکنیک‌ها با استفاده ازرکات دستی و تمرینات خاص، تغییر در قرارگیری استخوان‌ها وفاصل را ایجاد می‌کنند.

ماساژ و فیزیوتراپی اسکولیوز

ماساژ و تراپی اسکولیوز می‌تواند به کاهش درد سفتی عضلات مربوط به اسکولیوز کمک کند. اینکنیک‌ها می‌توانند باعث آرامش و رفع تنش عضلات شوند. فیزیوتراپی ستون فقرات یک روش درمانی غیرجراحی است که برای بهبود عملکرد و کاهش درد و مشکلات مرتبط با ستون فقرات مورد استفاده قرار می گیرد و نشانه های مثبتی از روند درمان را نشان می دهد. ستون فقرات شامل استخوان‌ها، مفاصل، دیسک ها، عضلات و اسیدهای عصبی است که با هم تعامل دارند و نقش مهمی در حرکت و پشتیبانی بدن دارند. با انجام تمرینات فیزیوتراپی این عضلات به خوبی تقویت شده و فرم آن در صورت آسیب اصلاح خواهد شد.

هدف اصلی فیزیوتراپی ستون فقرات درمان غیر جراحی اسکولیوز در مبتلایان است و فیزیوتراپی باعث ، بهبود قابلیت حرکت،کاهش درد و بهبود عملکرد عضلات و مفاصل ستون فقرات می شود. برای این منظور، متخصص ارتوپدی شما را به یک مرکز فیزیوتراپی معتبر و متخصص معرفی می کند ، و فیزیوتراپیست ها با توجه به میزان آسیب های ستون فقرات، از تمرینات و تکنیک‌های مختلف استفاده می‌کنند که تا عضلات شما تقویت شده ، افزایش انعطاف‌پذیری، بهبود تعادل و ترمیم بافت‌های آسیب دیده ایجاد شود.

معالجه‌های فیزیوتراپی ستون فقرات برای درمان اسکولیوز ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تمرینات تقویتی: این تمرینات برای تقویت عضلات پشتی و شکمی، که نقش مهمی در پشتیبانی ستون فقرات دارند، استفاده می‌شوند.
  • تمرینات انعطاف‌پذیری: این تمرینات به افزایش انعطاف‌پذیری عضلات و مفاصل ستون فقرات کمک می‌کنند و می‌توانند در کاهش درد و بهبود حرکت استفاده شوند.
  • تمرینات تعادل و کنترل حرکت: این تمرینات برای بهبود تعادل و کنترل حرکت در ستون فقرات و جلوگیری از آسیب‌های بیشتر استفاده می‌شوند.
  • ماساژ و تکنیک‌های دستی: ماساژ و تکنیکهای دستی می‌توانند به کاهش درد و تسکین عضلات فشار دیده در منطقه ستون فقرات کمک کنند.

تغییر سبک زندگی و کاهش وزن

حفظ وزن مناسب و مصرف مواد غذایی سالم کمک می کند که توام با سلامتی عمومی بدن ، فشار زیادی روی ستون فقرات ایجاد نشود. به همین منظور نیاز است که شما با تغییر سبک زندگی و کاهش وزن در صورت ابتلا به چاقی از فشار های وارد شده به ستون فقرات جلوگیری نمایید و در این صورت در جهت درمان بدون جراحی اسکولیوز تلاش قدم مثبتی برداشته باشید.

علاوه بر تغییر شکل جسمی، اسکولیوز ممکن است عوارضی نظیر درد، محدودیت حرکت، ناباروری و مشکلات تنفسی ایجاد کند. تشخیص و درمان اسکولیوز توسط پزشکان متخصص ارتوپدی صورت می‌گیرد اما بیشتر اقداماتی که شما برای درمان بدون جراحی به آن نیاز دارید توسط شخص خودتان انجام می شود. بنابراین باید آموزش های لازم جهت انجام صحیح حرکات و رفتارها در طول زندگی روزمره را ببینید و طبق دستورات پزشک عمل کنید.

علل اسکولیوز ممکن است متنوع باشند، از جمله:

  1. اسکولیوز ایدیوپاتیک: که علت دقیقن مشخص نیست و بیشتر در دوران نوجوانی ظاهر می‌شود.
  2. اسکولیوز تباهی: که ناشی از عوامل مانند ضعف عضلات پشتی، آسیب نخاعی، عفونت‌ها یا آسیب‌های دیگر است.
  3. اسکولیوز سندرمی: که به علت بیماری‌ها یا شرایط خاص مانند بیماری مارفان، دیستروفی عضلانی و غیره رخ می‌دهد.

نکته پایانی

به طور کلی برای درمان بیماری اسکولیوز نیاز است که حتما تحت نظر و مراقبت متخصص ارتوپدی قرار بگیرید. ممکن است در مواردی ایشان به شما روش های بدون جراحی برای درمان اسکولیوز را پیشنهاد دهد که این مسئله ارتباط مستقیمی با شدت بیماری و میزان آسیب ستون فقرات دارد. در صورتی که آسیب وارد شده و انحنای ایجاد شده بسیار زیاد باشد روش بدون جراحی برای بیماران پاسخگو نیست و به احتمال زیاد نیاز به عمل جراحی خواهند داشت .

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *