رباط زانو
زانو بزرگترین مفصل بدن است که ران را به ساق پا متصل می کند. رباط ها گروهی از بافت های همبند هستند که زانو را احاطه می کنند. رباط ها دور یک مفصل زانو قرار دارند که بسیار انعطاف پذیر هستند. هنگامی که رباط زانو در اثر حرکت های ناگهانی آسیب می بینند، دامنه حرکتی آن ها محدود شده که ممکن است انواع پارگی در آن ها اتفاق افتاده و باعث تورم و آسیب دیدگی آن ها شوند.در این مقاله قصد داریم تا در مورد سوالات شما عزیزان در خصوص رباط زانو بپردازیم ازجمله:
- آیا درمان پارگی رباط زانو با طب سنتی امکان پذیر است؟
- درمان گیاهی پارگی رباط زانو وجود دارد؟
- آیا درمان پارگی رباط صلیبی بدون جراحی صورت می گیرد؟
- تمرین برای تقویت رباط صلیبی وجود دارد؟
- آیا میدانید هزینه عمل رباط صلیبی زانو چقدر است؟
رباط ها یا همان لیگمان ها، بافت های نواری شکل هستند که انتهای استخوان ها را به یکدیگر متصل می سازند. این لیگمان ها عبارتند از:
• رباط جانبی داخلی: این رباط زانو دارای دو قسمت سطحی و عمقی بوده، که معمولا قسمت عمقی ضعیف تر بوده که به درشت نی و منیسک داخلی متصل می شود. قسمت سطحی قوی تر بوده و به سطح داخلی درشت نی که در پایین تر از مفصل زانو قرار دارد، متصل می شود. در حقیقت رباط جانبی داخلی، کپسول مفصلی زانو را نگه می دارد.
• رباط جانبی خارجی: رباط جانبی خارجی یک رباط محکم در مفصل زانو است، که به کوندیل خارجی استخوان ران و سر استخوان نازک نی یا همان فیبولا متصل می باشد. رباط جانبی خارجی همانند رباط جانبی داخلی باعث نگهداری مفصل زانو می شود.
• رباط صلیبی جلویی: رباط صلیبی جلویی از مهمترین رباط های مفصل زانو است که وظیفه ثبات مفصل را برعهده دارد. اگر این رباط زانو آسیب ببیند دیگر توانایی ثابت نگه داشتن مفصل را نداشته و از دامنه حرکت مفصل کاسته خواهد شد. رباط متقاطع جلویی یا همان رباط صلیبی جلویی بسیار در معرض آسیب دیدن هنگام ورزش یا فعالیت های سنگین یا ناگهانی می باشد. ورزشکاران بسیار در معرض آسیب دیدگی یا پارگی رباط صلیبی جلویی می باشند.
• رباط صلیبی پشتی: رباط صلیبی پشتی یا رباط متقاطع پشتی از جمله رباط های قوی در مفصل زانو می باشد. این رباط از کوندیل داخلی یا همان فمور استخوان ران به پشت درشت نی متصل شده است. خم شدن یا صاف شدن بیش از اندازه مفصل زانو باعث آسیب دیدن و پارگی رباط می شود. همانطور که از نام این رباط پیداست در پشت زانو قرار دارد. این رباط زانو نسبت به رباط جلویی قوی تر است.
آسیب های عضلانی زانو
زانو دارای چهار رشته اصلی است که اجازه حرکت زانو را می دهد و ثبات در رباط مچ پا (MCL)، رباط صلیبی قدامی (ACL)، رباط خارجی (LCL) و رباط صلیبی خلفی (PCL) را تقویت می کند. هر کدام از این رباط ها می توانند از بین بروند و یا پاره شوند، مخصوصا هنگام شرکت در ورزش با شدت های مختلفی می تواند این موارد رخ دهد.
آسیب های رباط زانو به طور کلی باعث درد و تورم در اطراف منطقه آسیب دیده و همچنین عدم توانایی حرکت کامل مفصل می شود. بسته به نوع آسیب که بر گزینه های درمانی موجود شما تاثیر می گذارد، سه نوع آسیب مختلف وجود دارد.
زانو بزرگترین مفصل بدن است که ران را به ساق پا متصل می کند. رباط ها گروهی از بافت های همبند هستند که زانو را احاطه می کنند. جراح ارتوپد خوب در تهران دکتر بهنام نصیری با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها و عارضه رباط زانو می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید یا به آدرس کانال اینستاگرام مراجعه کنید .
آسیب های عروق مفصلی Medial
رباط داخلی (MCL) واقع در امتداد داخلی که سبب ثبات داخلی و جانبی زانو است. نقش این رباط ها حفاظت از مفصل از ضربه ها است و همچنین مانع از حرکت زانو به هر طرف می شود. این نوع از آسیب های رباط زانو در فوتبال و راگبی رایج است، که بازیکنان باید در طول یک بازی با آن مواجه شوند.
رباط می تواند آسیب ببیند، اگر پا کشش داده شده و خارج از آن ضربه زده شود. درمان آسیب MCL بسته به شدت آسیب متفاوت است. با این حال، در اولین نمونه، تمام این انواع صدمه رباط زانو باید با استفاده از سیستم PRICE (حفاظت (Protection) ، استراحت (rest)، یخ (ice)، فشرده سازی (Compression) و ارتفاع (Height)) مورد استفاده قرار گیرد.
- آسیب های عصبی جانبی
LCL رباط بیرونی همانند MCL واقع در امتداد داخلی که سبب ثبات داخلی و جانبی زانو است. این رباط فمور و فیبولا را متصل می کند و همانند MCL عمل می کند. آسیب رباط زانو در این ناحیه به همان اندازه معمولی است که با MCL وجود دارد. هنگام درمان آسیب LCL، شما باید یک فرآیند مشابه را به آسیب دیگر لیگامان انجام دهید. روند PRICE در مراحل اولیه کمک خواهد کرد، و هنگامی که درد کاهش یابد، این باید با یک دوره توانبخشی برای تقویت مفصل همراه باشد.
- آسیب های عصبی مصنوعی قدامی
این یک بخش از بافت سخت است که استخوان های ران را به استخوان درون زانو متصل می کند. لگن مفصل حرکت رو به جلو و عقب نیمه پایینی را کنترل می کند. آسیب به ACL شایع ترین نوع آسیب زانو است و اغلب در افراد ورزش کار رخ می دهد.
- آسیب های عصبی مصنوعی پشتی
همچنین در داخل مفصل قرار دارد. نقش آن کنترل چگونگی حرکت زانو به عقب و جلو است. این منطقه بزرگتر و با دوام تر از ACL است و باعث آسیب کمتر میشود. علائم شامل بی ثباتی در زانو و مشکل با راه رفتن و ایستادن است. این نوع صدمه رباط زانو به طور کلی بدون نیاز به عمل جراحی بهبود می یابد. در ابتدا پروتکل PRICE باید دنبال شود و ممکن است دوره ای از فیزیوتراپی مورد نیاز باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جراح ارتوپد خوب در تهران به ادامه مطلب مراجعه نمایید.
مطالب مرتبط با این مقاله: