خانه » نکروز یا سیاه شدن سر استخوان ران، درمان و علائم

نکروز یا سیاه شدن سر استخوان ران، درمان و علائم

سیاه-شدن-سر-استخوان-ران
آنچه می خوانید...

سیاه شدن سر استخوان ران

سیاه شدن سر استخوان بسیار دردناک است و زمانی اتفاق می افتد که خونرسانی به سر استخوان فمور با اختلال مواجه شود . سلول های استخوان باید به طور مداوم خون دریافت کنند تا به حیات خود ادامه دهند . این موضوع مهم است به طوری که سیاه شدن سراستخوان باعث آسیب رسیدن به مفصل ران و آرتریت می شود.

 

آناتومی ران

مفصل ران از سرتوپی شکل و یک سوکت تشکیل شده است که سوکت با استابلوم که عضوی از استخوان لگن است ، تشکیل می شود . همچنین سرتوپی شکل، شامل سراستخوان فمور است که سطوح این قسمت توپی شکل و سوکت با مایع لغزنده ای به اسم غضروف پوشانده شده است. این ماده باعث می شود که استخوان ها محافظت شوند و امکان حرکت راحت استخوان ها به وجود آید .

سیاه-شدن-سر-استخوان-ران

 

چرا سراستخوان ران سیاه می شود؟

زمانی که در خونرسانی به سراستخوان فمور اختلال ایجاد شود آنگاه سراستخوان ران سیاه می شود. این عدم تغذیه رسانی درست به استخوان ها موجب می شود استخوان ها به مرور زمان آسیب دیده و نابود شود . در این حالت غضروف هایی که نقش محافظتی ران را دارند تحلیل رفته و آرتریت ایجاد می شود .

قابل ذکر است این مشکل وابسته به بازه سنی خاصی نیست و در هر گروه سنی مشاهده می شود. البته میزان وقوع در افراد 40 تا 50 سال بیشتر است و درصد بیماری در آقایان بیشتر از خانم ها است.

 

چه عواملی باعث ایجاد سیاه شدن سراستخوان می شود؟

برای سیاه شدن سراستخوان دلایل زیادی وجود دارد و نمی توان دلیل خاصی را برای آن تعیین نمود و هنوز متخصصین به دلیل مشخصی برای آن نرسیده اند. در ادامه به توضیح بیشتر در این باره می پردازیم.

آسیب دیدگی

آسیب هایی مانند دررفتگی ، انواع شکستگی ها و یا انواع صدمه هایی که به ران وارد می شود ممکن است به رگ ها خونی اسیب وارد کند و خونریزی به سلول های سراستخوان با مشکل روبرو شود.

مصرف بیش از حد الکل

استفاده از الکل به مقدار زیاد باعث می شود در رگ های خونی ، چربی تجمع کند و این چربی ها با بالا رفتن سطح کورتون باعث کاهش خونرسانی به استخوان ها می شود.

استفاده از کورتون

این دارو به دلایل مختلف مصرف می شود. برخی بیماری ها مانند آسم، ارتریت روماتوئید و .. با استفاده از داروهای استروئیدی درمان می گردد. هنوز دلیل اصلی اینکه چرا این نوع از دارو ها باعث ایجاد استئونکروز می شود، مشخص نشده است.

مشکلات پزشکی

مطابق با آمار سیاه شدن سراستخوان می تواند با برخی بیماری ها در ارتباط باشد مانند بیماری های آنمی داسی شکل، بیماری گوشه و یا بیماری کرون و برخی دیگر بیماری ها از این دست هستند.

 

سیاه شدن سراستخوان چه نشانه هایی دارد؟

درد از نشانه های اولیه این بیماری است و این درد ران خود را به کشاله ران و باسن می رساند به طوری که با پیشرفت بیماری ایستادن برای بیمار به سختی ممکن است. گرچه بیماری به کندی پیشرفت می کند و احتمال دارد تا یک سال نیز طول بکشد تا بیمار به درجه غیر قابل تحمل برسد. اما این نکته بسیار مهم است که در ابتدا و شروع بیماری ، تشخیص درست صورت گیرد و روند درمان انجام شود. در این حالت بیماری راحت تر ریشه کن شده و درمان موثرتر خواهد بود .

معاینه متخصص ارتوپد

برای تشخیص درست باید به متخصص ارتوپد مراجعه نمایید و در ابتدا پزشک علائم بیماری را بررسی می کند و سوابق پزشکی را دریافت می نماید. با معاینات دقیق ، علت اصلی بروز بیماری مشخص می شود. بیمارانی که به استئونکروز مبتلا می شوند درد زیادی را در ران احساس می کنند اما در ابتدا هنوز در حرکت آن ها اختلالی ایجاد نمی شود چون هنوز سراستخوان فمور تحت تاثیر قرار گرفته است. در مرحله پیشرفت بیماری سطح سراستخوان از بین می رود و قسمت مورد نظر فت شده و در دامنه حرکت بیمار اختلال ایجاد می شود.

 

درمان سیاه شدن سراستخوان ران

درمان هایی که برای از بین رفتن سیاه شدگی سراستخوان در نظر گرفته می شود می تواند مصرف داروهای ضد التهابی باشدو یا در انجام فعالیت ها تغییر ایجاد شود . اما این درمان ها برای تسکین دردها و یا کند شدن سرعت بیماری موثر است اما درمان با جراحی بسیار موفق تر عمل می کند.

انواع روش جراحی برای درمان سیاه شدن سراستخوان

رفع فشار

با استفاده از این روش با ایجاد سوراخ در داخل سراستخوان فمور که می تواند یک سوراخ بزرگ و یا چند سوراخ کوچک باشد، فشاری که روی استخوان وارد می شود را کاهش داد که باعث می شود خونرسانی بهتر به قسمت درگیر شد، برسد.

 

دکتر بهنام نصیری متخصص ارتوپد با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند . برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02188788671 – 02177825556 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید .

 

پیوند استخوان و غضروف

برای کاهش فشار می توان پیوند استخوان و غضروف انجام داد. این روش باعث می شود استخوان سالم و محافظ مفصل ران دوباره تولید شود. با این جراحی ستخوان سالم به قسمت آسیب دیده پیوند می شود که این پیوند می تواند اهدایی باشد و یا از استخوان خود بیمار خارج شود.

تعویض مفصل ران

این جراحی زمانی انجام می شود که سر استخوان فمور از بین می رود و با جراحی مفصل ران غضروف و استخوانی که آسیب دیده از بین می رود و با فلز و پلاستیک این روش جایگزین می شود. این روش در درمان بسیار موفق بوده و عملکرد ران را بازسازی می کند.

 

نتیجه گیری

با توجه به موارد گزارش شده، رفع فشار باعث می شود سیاه شدن سر استخوان به تبدیل شدن به بیماری حاد و آرتریت جلوگیری کند این درمان بسیار مفید و کاربردی است اما در صورتی که بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود و در اکثر موارد استخوان بهبود یافته و خونرسانی به خوبی انجام می شود . این درمان بعد از چند ماه به بهبودی کامل خواهد رسید. اما در شرایطی که بیماری پیشرفت کرده و بعد از ازبین رفتن استخوان تشخیص داده شود ، نیاز به تعویض مفصل ران خواهد بود و این روش درمانی توصیه می شود. در نتیجه مراجعه به موقع بسیار موثر خواهد بود و در درمان تاثیر گذار است.

 

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر بهنام نصیری

جراح و متخصص بیماری های استخوانی مفاصل، آرتروسکوپی، تعویض مفاصل و دیگر بیماری های مرتبط با ستون فقرات و ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *